Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! КЪТЧЕТА ОТ РАЯ: ИТАЛИАНСКИ ЕЗЕРА С АВТОБУС, КРАТЪК ВАРИАНТ ОТ ВАРНА, ШУМЕН, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СОФИЯ
Маршрут:
Варна - Шумен - В. Търново - София - Лаго ди Гарда - Сирмионе - Бардолино - Бергамо - Лаго Маджоре и Боромеовите острови* - Стреза - Лаго ди Лугано - Лаго ди Комо - София - В. Търново - Шумен - Варна

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 599 лв.

 

Програма
Кътчета от рая: Италиански езера с автобус, кратък вариант 2019

Варна - Шумен - В. Търново - София - Лаго ди Гарда - Сирмионе - Бардолино - Бергамо - Лаго Маджоре и Боромеовите острови* - Стреза - Лаго ди Лугано - Лаго ди Комо - София - В. Търново - Шумен - Варна

 • Потвърдена екскурзия, има 10 места, има жена за комбинация!


ПРОГРАМА

1 ден: транзитно пътуване до Италия

Потвърдено отпътуване от Варна, Шумен, Велико Търново и София /от Варна в 23.00 ч. предишния ден, от Шумен в 00.05 ч. от Велико Търново в 01.30 ч, от София в 05.00 ч./. Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане в района на Тревизо/Падуа вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.


2 ден: Лаго ди Гарда, Сирмионе, Бардолино, разглеждане на Бергамо

Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда – най-голямото италианско езеро, в подножието на Алпите. Спирка в Сирмионе – старинно селище, разположено на малък полуостров, където се намира крепостта на аристократичната фамилия Скалиджери, владетели на Верона. Продължаване за Бардолино, известно с производството на вино и своите забележителни романски църкви от 9 век.
Лаго ди Гарда – Бергамо /90 км./. Кратка туристическа програма в Бергамо /1 час/: средновековния площад Пиаца Векия с една от най-старите обществени сгради в Италия – Съдебната Палата, градската Кула от XII век и Пиаца дел Дуомо с параклиса Колеони, Баптистерията и романската базилика Санта Мария Маджоре. Настаняване в хотел в района на Милано/Бергамо. Нощувка.


3 ден: Лаго Маджоре и Боромеовите острови, Стреза

Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре /130 км./ и посещение на Боромеовите острови: Изола Белла с един от най-красивите дворци в Италия, Изола Мадре с прекрасната ботаническа градина и Изола дей Пескатори. Свободно време за разходка в Стреза, перлата на Лаго Маджоре. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.


4 ден: Лаго ди Лугано, Лаго ди Комо.

Закуска. Отпътуване за Швейцария /120 км./, за да посетим езерото Лаго ди Лугано, свободно време в Лугано. Следва посещение на езерото Лаго ди Комо /30 км./ – третото по големина езеро в Италия. Разглеждане на историческия градски център на Комо: площадът Пиаца дел Дуомо с катедралата от XIV век, Бролето, Кметството от XIII век. Ще се изкачим с фуникульор до Брунате, където е починал Пенчо Славейков през 1912 г. / по желание и срещу допълнително заплащане на фуникульора/. Отпътуване за хотел в района на Тревизо/Падуа Пристигане вечерта. Нощувка.


5 ден: Транзитно пътуване

Закуска. Отпътуване за България. Транзитно пътуване. Пристигане София вечерта, във Велико Търново, Шумен и Варна късно през нощта на следващия ден.ЦЕНИ:
Вид настаняване Стандартни цени
Възрастен в двойна и тройна стая 599 лв
Доплащане за единична стая 190 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възратни в стая 569 лв

Забележка:
 • Горепосочените цени са валидни за от/до София

Доплащане за транспорт от и до следните градове: /ПОТВЪРДЕН, има събран минимум/
 • Варна: 60 лв
 • Шумен: 50 лв
 • Велико Търново: 40 лв


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с лицензиран за международни превози автобус *** по горепосочената програма от/до София
 • 2 нощувки със закуска в хотел *** в района на Тревизо/Падуа
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Милано
 • Туристически обиколки в Бергамо и района на Италианските езера: Лаго Маджоре, Лаго ди Комо, Лаго ди Гарда, според горепосочената програма
 • Медицинска застраховка на ЗК "Армеец" с покритие 10 000 евро за лица до 65 г.
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • Общински такси: 8 евро = 16 лв /задължителни, заплащат се предварително от България, начисляват се към пак. цена/
 • Екскурзия с корабче до Боромеови острови и вход за дворците и градините на Изола Белла и Изола Мадре: възрстен - 35 евро = 69 лв, за деца до 12 г - 27 евро = 53 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Фуникульор до Брунате: 5 евро = 10 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Всички такси за музеи и забележителности по маршрута


Условия за резервации:
 • Депозит: 30% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Цената е валидна при 40 плащащи туриста.

Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 108 - 2658


 
Полезни връзки