Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ДЕЛТАТА НА РЕКА ДУНАВ - КРЕПОСТА ЕНИСАЛА - КОНСТАНЦА – МАМАЯ ОТ ВАРНА И ДОБРИЧ
Маршрут:
Варна - Добрич - Констанца - Тулча - Мамая - Констанца - Добрич - Варна

Дати:
13.07.2019, 10.08.2019, 14.09.2019,

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 90 лв.

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО ДЕЛТАТА НА РЕКА ДУНАВ - КРЕПОСТА ЕНИСАЛА - КОНСТАНЦА - МАМАЯ
 • С тръгване от Варна и Добрич

Един от най-красивите природни резервати в Европа се намира съвсем близо до нас - на делтата на река Дунав. Дунавската делта е уникален природен феномен, биосферен свят с неповторимо по сила и трайност въздействие. Преди няколко хилядолетия територията на сегашната делта е представлявала плитък черноморски залив.Наричат Делтата на Дунав „царството на изчезващите есетрови риби, на застрашените пеликани“ и на още много безценни видове.

ДАТИ:
 • 13.07 -14.07.2019
 • 10.08 -11.08.2019 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!
 • 14.09 -15.09.2019


ПРОГРАМА:

1- ДЕН

05:30 ч Потегляне от Варна (ул. Антим 1 до Археологическия музей);
06:20 Потегляне от Добрич /Младежки дом/ в посока Констанца.
Кратка почивка в началото на Констанца пред хипермаркет "AUCHAN". Потегляне за Тулча. По пътя се посещава крепостта Енисала- Замъкът Енисала (Enisala castle) днес е реминисценция на някогашната средновековна мощна крепост, която е охранявала тукашните румънски търговски маршрути. Тя е разположена в централната част на Южна Румъния, а крепостта Енисала е една от най-интересните туристически забележителности в района. Наричан още крепостта Хераклеа (Heracleea Fortress), Енисала доминира над красивите езера Разим (Lake Razim/Razelm ) и Бабадаг (Babadag). Тукашните земи са част от Добруджанското поле – навсякъде се откриват живописни гледки на равни полета, покрити със зелена трева и множество водни канали. Селището Енисала на турски е известно под името Ново село (New Village). Отпътуване за Тулча. Разходка в центъра на Тулча - разглеждана на църквата "Св. Георги", позната още като "църквата с часовник" или "българската църква", Паметника на независимостта, издигнат на хълма над града, от където се открива красива панорамна гледка към града.Посещение на Аквариума в Тулча (без включена входна такса). Аквариумът е една от най-големите туристически атракции на града и е част от Музейния еко-туристически център "Делтата на Дунав". Центърът предлага на своите посетители богата постоянна експозиция и различни временни изложби, представящи флората и фауната характерна за биосферния резерват Делтата на Дунав. Аквариумът е оборудван с модерна инсталация и има вместимост 150 тона вода. Посетителите ще имат възможността да наблюдават колекция от различни видове морски и речни видове риби, както и специална колекция от индонезийски корали. Настаняване в хотел 3*.

Свободно време.

Нощувка.


2- ДЕН

Закуска. По желание полудневна разходка по Делтата на Дунав- биосферен резерват със световно значение под егидата на ЮНЕСКО с площ от 4152 кв. км. мястото с най-богато разнообразие на птичи видове в света (над 300 вида), кръстопът за прелетните птици от три континента, движещи се по пет въздушни коридора. Място, където могат да се видят застрашени и редки видове, а също така и над 45 вида сладководни риби в многобройните езера и блата. Делтата е извънредно богата на растителност - над 50 вида дървета и храсти, обвити с лиани, хмел и шипка. Тук гнездят соколи, морски безопашати орли, дроздове и славеи, срещат се лисици, диви котки, зайци, еноти, рисове и дори глигани и вълци, а във водата видри, норки. Връщане в Тулча. Преминаване през Мамая и Констанца с панорамна обиколка и време за шопинг. Връщане в България надвечер.


Цена: 90.00 лева


Цената включва :
 • транспорт с комфортен туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • нощувка със закуска в хотел 3* в град Тулча-централно разположен


Цената не включва :
 • входа на посещаваните обекти - Музей на делтата на Дунав с аквариум - 20 леи за възрастни, 10 леи за пенсионери и 5 леи за ученици и студенти, такса снимки 15 леи; Археологически музей - 10 леи, такса снимки 10 леи; Етнографски музей - 6 леи, такса снимки 15 леи.
 • Разходка с корабче по делтата на река Дунав/около 3 часа – 20 евро. По време на обиколката се наблюдават птици, риби типични за дунавската делта, имаме възможност да се насладим на естествения пейзаж – плетеница от ръкави, канали, тръстикови масиви, езера, пясъчни дюни.


Необходими документи:
 • валидна лична карта най – малко 6 месеца. За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи и задграничния паспорт или личната карта.
 • Студентите които искат да ползват намаление за таксите на музеите, трябва да носят със себе си студентска карта, която да представят при поискване!
 • Учениците за да ползват намаление също трябва да представят ученическа карта!


Начин на плащане:
 • в брой или по банков път. При записване се внася аванс 30%, останалата сума се доплаща 20 дни преди отпътуване.


Необходими документи за резервация
 • 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания .

Агенцията си запазва правото на промени на цената и последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!



Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 131 - 8945


 
Полезни връзки