ПО СЛЕДИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ

Маршрут: Варна-Истанбул-Анкара-Кападокия-Коня-Памуккале-Ефес-Кушадасъ-Бергама-Ассос-Троя-Варна

Дати:

8 дни / 7 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 835 лв. 

ПО СЛЕДИТЕ НА ВЕЛИКИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ
 • Варна-Истанбул-Анкара-Кападокия-Коня-Памуккале-Ефес-Кушадасъ-Бергама-Ассос-Троя-Варна

ПО ВРЕМЕ НА ТОВА ВЪЛНУВАЩО ПЪТУВАНЕ, ЗА ОСЕМ ДНИ, ВИЕ ЩЕ ПОСЕТИТЕ ЕВРОПА И АЗИЯ, ПРЕМИНАВАЙКИ ПРЕЗ ДЕСЕТ ГРАДА ОТ ДРЕВНА И СЪВРЕМЕННА ТУРЦИЯ. ЩЕ СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ПЕТ ДРЕВНИ СВЕТОВНИ ЦИВИЛИЗАЦИИ, ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ ДВАДЕСЕТ УНИКАЛНИ АРХИТЕКТУРНИ ПАМЕТНИКА И ЩЕ ВИДИТЕ НАЙ-МАЛКО 1000 АРТЕФАКТА, РЕЛИКВИ, ФРЕСКИ И СТАТУИ, ОБЩАТА ВЪЗРАСТ НА КОИТО Е НЕ ПО-МАЛКА ОТ 100 000 ГОДИНИ.

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ:
 • 03.10.2015
 • 24.10.2015

ПЪРВИ ДЕН | СЪБОТА

Отпътуване от град Варна в 06.00ч. от ул. “Антим I“ и от бензиностанция OMV в град Бургас в 08.00ч. Пристигане в Истанбул около 13.00ч. Следва посещение на Търговски център Aqua Florya и по желание намиращият се там Istanbul Aqvarium (вход за аквариума – 29 YTL). Настаняване в хотел Bekdas 4*, който предлага безплатни Wi-Fi, сауна, фитнес и турска баня, а в 19.30ч., за любителите на турската кухня, сме организирали вечеря (с напитки местно производство без ограничение) на кораб по Босфора, срещу 45 €.


ВТОРИ ДЕН | НЕДЕЛЯ

След закуската в хотела, следва обзорна обиколка на Истанбул. Ще посетите Константинополския хиподрум, където се намират Египетския обелиск, пренесен от храма на Аполон и Змийската колона, от храм в Делфи. Ще видите най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул от византийско време - Йеребатан сарнъджъ. Ще се разходите из градините и залите на двореца Топкапъ, от където 400г. се е управлявала Османската империя. Следва преминаване през Босфорския мост в азиатската част и кратка пауза на място, от което се открива невероятна панорама към Босфорския пролив. Ще имате възможност да разгледате една от най-известните джамии в Истанбул. След това неусетно, благодарение на новите тунели и магистрали, ще направите преход до Анкара (430км). Настаняването е в Turist Hotel 4*. Вечерята е в 19.00ч., след което разполагате със свободно време и възможност за интересна пешеходна разходка, която включва посещение на джамията Хаджи Байрям - символът на Анкара и храмът на император Август. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН | ПОНЕДЕЛНИК

Закуска и освобождаване на хотела. Туристическата програма продължава с посещение на музея на Анатолийските цивилизации, съхранили и до днес находки от епохата на хетите и фригийците. Следва разглеждане на крепостта на Анкара и Мавзолея на Ататюрк, носещ името на основателя на новата турска република - Кемал Ататюрк. Музеят е разположен на площ от 750 000 м2 и строен в продължение на девет години. Отпътуване за Кападокия в 12.30ч. Прави се почивка на второто по големина езеро в Турция и един от най-солените водни басейни в света – езерото Тузгьол. Пристигане в Кападокия. Следва посещение на фабриката за керамика в град Аванос - градът на майсторите на керамиката, където направо пред вас ще бъдат създадени уникални изделия. Ще имате възможност собственоръчно да изработите ваза на грънчарско колело и да закупите сувенири или продкти от керамика. Настаняване в хотел Suhan 5* в Аванос. Вечеря. По желание, организиране на тематична вечер в истински Керван сарай от XIII век, където ще станете свидетели на уникален автентичен ритуал на въртящите се монаси – дервиши (срещу допълнително зплащане от 20€). Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН | ВТОРНИК

В 05:30 сутринта, по изгрев слънце, любителите на силните усещания могат да полетят с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия, срещу допълнително заплащане от 120 €. Закуската е в 07.00ч. Следва посещение на долината Пашаба, винарната Турасан в Юргюп, долината Дервент, панорамата от живописното градче Ючхисар и панорамата към долината Гюреме. Екскурзионната програма продължава с посещение на открития музей Гьореме - център на ранното християнство. Огромният манастирски комплекс в Гьореме впечатлява с изящните си фрески, съхранили се така ярки в продължение на векове, благодарение на неприкосновеността на варовиковите скали и постоянната температура в помещенията. Следва загадъчният подземен град Каймаклъ, който е предоставял сигурно убежище за хората от нашествията на завоевателите. Открит е още през 1938 г., но обявен като туристическа атракция през 1964 г. Спускайки се в дълбините му, по близо стоте тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви, спални помещения, каменни трапезарии, хранилища за вино и за хранителни продукти. Имало е всичко необходимо за живот под земата в продължение на месеци. Връщане в хотела. По желание, посещение на ресторант с фолклорна програма, включваща ориенталски танци (срещу допълнително заплащане от 25 €). Вечеря. Нощувка.


ПЕТИ ДЕН | СРЯДА

Закуска и освобождаване на хотела. Отпътуване за Памуккале. По пътя посещение на Султан Хан в град Аксарай (най-големия Кервансарай в света). Пристигане в град Коня и посещение на религиозния комплекс Мевляна, където е гробницата на ислямския философ Мевляна Руми. Той е създател на учението и ордена на въртящите се дервиши – танцуващите монаси, изповядващи любов, толерантност и познание чрез практиката на въртене, изпадайки в подобно на транс състояние. Пристигане в Памуккале и настаняване в Спа хотел Richmond 4*. Вечеря. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН | ЧЕТВЪРТЪК

Закуска. Разглеждане на най-големия некропол на Анадола и загадъчните археологически останки на античния град Хиераполис. Заради горещите извори в близост до Хиераполис, цялата местност е известна като Памуккале - удивителен природен феномен с причудливи и ослепително бели варовикови каскади (тераси). Изворите на Памуккале привличат посетители от различни части на света, през вековете и до днес, не само заради природните си красоти, а и заради изключително целебните си води, в които и вие ще имате възможност да се потопите. След това Ви очаква преход по Егейското крайбрежие. Тук ще надникнете в дома, където Богородица е прекарала последните години от живота си. Можете да закачите свое желание на “Стената на желанията“ на нейния дом, както правят милиони поклонници от цял свят. Турът продължава с посещение на храма на Свети Иван Богослов и джамията Иса Бей. Това е всичко за деня. Пристигане в Кушадасъ и настаняване в уютния Palm Hotel 4* на брега на курортния град. Вечеря. След вечеря можете да се разходите из града и да вдишате аромата на Егейско море. Нощувка.


СЕДМИ ДЕН | ПЕТЪК

Закуска. Посещение на античния град Ефес - градът, който толкова често, както Йеросалим, се споменава в Библията. Това е един от центровете на християнството. Тук ще видите останки от храма на Артемида. Величественият храм е посветен на гръцката богиня Артемида и се приема като едно от седемте чудеса на древния свят. Предстои преход и изкачване с лифт до акропола на столицата на Пергамското царство – Пергам. Той е разположен на висок хълм и е интересен със своя античен театър, на който пейките за зрителите са разположени на почти вертикалната страна на хълма. Там се намират останките от: Храма на Траян, легендарния олтар на Зевс и най-голямата библиотека в античността, където са били изработени първия пергамент и първата книга. Отпътуване за Асос. Настаняване в Асос в хотел EDEN GARDEN 4*. Вечеря. Нощувка.


ОСМИ ДЕН | СЪБОТА

Закуска. Посещение на древния град Асос (града на Аристотел), разположен на хълм с една от най-прекрасните гледки към Егейско море. Хълмът е покрит с многовековни каменни къщи, а на върха се намира удивителният  храм на Атина. В близост до храма ясно се виждат останките от някогашния амфитеатър, ориентиран към морето и остров Лесбос. Следва преход и посещение на Троя - легендарен град и център на Троянската война. Там е бойното поле, където са се сръжавали Ахил и Хектор. Местността е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Отпътуване към Чанаккале. Преминаване с ферибот в европейската част на Турция през Дарданелите. Пристигане в България.ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Цена за възрастен в двойна стая Цена за трети възрастен (на допълнително легло) Цена за дете от 0 до 12 г. (на допълнително легло с двама възрастни) Цена за единична стая
835 лв. 785 лв. 418 лв. 1050 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Транспорт с лицензиран aвтобус по описания маршрут (с включени фериботни и магистрални такси)
 • Професионално екскурзоводско обслужване от български и местен лицензиран екскурзовод на български език
 • Обзорна обиколка на Истанбул
 • Посещение на търговски център Aqua Florya и Istanbul Akvaryum (без включена входна такса за аквариума)
 • Седем нощувки в хотели 4* и 5*
 • Седем закуски в хотели 4* и 5*
 • Шест вечери в хотели 4* и 5*
 • Посещение на историческите обекти описани в програмата на екскурзията (с включени входни такси)
 • Медицинска застраховка в “ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ“ ЕАД, с Асистанс покритие 10 000 евро

ВАЖНО
 • За деца под 18 год., пътуващи с единия родител, се изисква нотариално заверено разрешително от другия родител!
 • Задграничните паспорти трябва да са с валидност поне 60 дни след крайната дата на пътуването!
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 човека!
 • При недостиг на минималния брой туристи, фирмата запазва правото си за отмяна на екскурзията 7 дни преди началото и!


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 107 - 15679