Екскурзии от Варна

EКСКУРЗИЯ С АВТОБУС И САМОЛЕТ ДО ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ, ПОРТУГАЛИЯ, ФРЕНСКА РИВИЕРА ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Генуа – Кан – Ница– Барселона – Мадрид – Лисабон – Порто - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж – Порто-Фатима – Баталя – Назаре – Обидош-Евора

Продължителност: 13 дни / 12 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 1490 лв.

 

Програма
ИТАЛИЯ, ИСПАНИЯ, ПОРТУГАЛИЯ, ФРЕНСКА РИВИЕРА
 • С АВТОБУС ОТ ВАРНА И БУРГАС И ВРЪЩАНЕ СЪС САМОЛЕТ ДО СОФИЯ

Генуа – Кан – Ница– Барселона – Мадрид – Лисабон – Порто - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж – Порто-Фатима – Баталя – Назаре – Обидош-Евора


ИЗТЕКЛА ОФЕРТА!


ПРОГРАМА:

1 ден

Отпътуване от Варна, предходния ден в 22,00ч., от Бургас в 00,30 часа.Транзитно пътуване по маршрут София-ГКПП Калотина-Ниш-Белград-Загреб-Любляна.Нощувка в Словения.


2 ден

Закуска.Пътуване през Италия.Кратка спирка в Генуа Пешеходната разходка – около 2 ч до Старото пристанище; катедралата "Сан Лоренцо", в която се съхраняват мощите на Йоан Кръстител - покровителят на Генуа; Дворецът на дожите - в миналото седалище на управлението на Републиката и резиденция на дожите, в наши дни е център на социалния и културния живот в града; площад "Ферари" - сърцето на града, обграден от обществени сгради, банки и офиси на най-големите корабни компании. Къщата на Христофор Колумб. Нощувка на Лигурската Ривиера.след Генуа


3 ден

Закуска. Пристигане в столицата на Лазурния бряг-Ница – пешеходна разходка по булевард Промнад де-з-Англе, площад Масена, Пазара на цветята /на антиките/, катедралата Сент Репарат. Програма в Кан - разглеждане на хълма Сюке, църквата Нотр Дам дьо л’Есперанс, Фестивалния комплекс, Пристанището, булевард Кроазет.Нощувка в Испания


4 ден

Закуска.Програма в столицата на Испанската област Каталуня-Барселона. Обзорна обиколка –кметството, катедралата «Саграда Фамилия»,парка Гюел,площад Испания,къщите на Гауди, паметника на Колумб, Аквариума. и др. Вечеря.Нощувка на Испанската Ривиера.


5.ден

Закуска. Свободно време в Барселона. Отпътуване по обяд за испанската столица. Нощувка по път за Мадрид.


6.ден

Закуска.Отпътуване с автобус за Португалия. Настаняване в хотел на крайбрежието на Лисабон. Вечеря. Нощувка.


7.ден

Закуска. Туристическа обиколка на Лисабон с разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, Музея на каляските. Свободно време Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


8.ден

Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


9.ден

Закуска. По желание екскурзия Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж. Отпътуване в 09.00ч. Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. Следва отпътуване за Синтра /UNESCO/, възможност за посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Разглеждане на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, Бока до Инферно, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


10.ден

Закуска. По желание екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Отпътуване в 07.00ч. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря.. Нощувка.


11.ден

Закуска. По желание екскурзия до Евора. Евора UNESCO е един от най-античните градове в Португалия с над 2000-годишна история и е отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Градът е истински музей на открито с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за мавърското, испанското, античното и средновековно минало през вековете. От периода на влияние на Римската империя са съхранени акведукта „Агуа де Прата” и римският императорски храм, който е най-запазеният подобен паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони, както и част от антаблемана. Интерес представляват и готическата катедрала, централния площад Праса до Жиралдо, крепостните стени и още над 500 ренесансови сгради. Връщане в хотела. Нощувка.


12.ден

Закуска. Отпътуване за Мадрид и туристическа обиколка на Мадрид.Настаняване в хотел. Нощувка.


13 ден

Закуска.Полет за София.Цена: 1490,00 лв

Цената включва:
 • транспорт с автобус 3*;
 • самолетен билет с включени летищни такси,
 • обявените 12 нощувки +12 закуски + 7 вечери по програмата в хотели 2/3* - 1 нощувка + закуска в Словения; 1 нощувка + закуска на Лигурската ривиера; 1 нощувка+закуска по път за Барселона; 1 нощувка + закуска + вечеря на Испанската ривиера; 2 нощувки + закуски в района на Мадрид , 6 нощувки на база закуска+вечеря в хотел 4* на крайбрежието на Лисабон
 • полудневна туристическа обиколка на Лисабон;
 • полудневна туристическа обиколка на Мадрид;
 • водач- представител на агенцията;


Цената не включва:
 • гранични и пътни такси – 40,00 евро
 • допълнителни екскурзии на място;
 • допълнителен багаж 58,00 лв
 • входните такси за посещаваните обекти – от 3 до 10 EUR всеки
 • разходите от личен характер

Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена:
 • еднодневна екскурзия до Евора – 38 EUR
 • еднодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – 58 EUR
 • еднодневна екскурзия до Кейлуж - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра - 38 EUR
 • еднодневна екскурзия до Порто – 58 EUR

Заявяването и заплащането на допълнителните мероприятия става преди датата на отпътуване с надлежно представен документ за плащане!


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 135 - 24250


 
Полезни връзки