Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ИТАЛИЯ - КЛАСИЧЕСКИ ТУР '19 ОТ ВАРНА И БУРГАС ДО ВЕНЕЦИЯ - ФЛОРЕНЦИЯ - ПИЗА - СИЕНА - РИМ - ВАТИКАНА
Маршрут:
ВЕНЕЦИЯ - ФЛОРЕНЦИЯ - ПИЗА - СИЕНА - РИМ - ВАТИКАНА

Продължителност: 7 дни / 6 нощувкиЦена от: 759 лв.

 

Програма
ПОТВЪРДЕНА КОМБИНИРАНА ЕКСКУРЗИЯ!
 • Отиване с автобус, връщане със самолет

ИТАЛИЯ - КЛАСИЧЕСКИ ТУР '19 - ВЕНЕЦИЯ - ФЛОРЕНЦИЯ - ПИЗА - СИЕНА - РИМ - ВАТИКАНА
 • От Варна, Бургас, Ст. Загора, Пловдив и София


ПРОГРАМА:

1.ден

 • Отпътуване от Варна предният ден на 18.10.2019 в 22,30ч.,Антим 1-ви./с доплащане 30,00 лв
 • Отпътуване от БУРГАС- бензиностанция ОМВ до МЕТРО в 01,00ч.
По маршрут-СТ.ЗАГОРА-ПЛОВДИВ-СОФИЯ,ГКПП Калотина- Сърбия - Хърватска.Пристигане в района на Загреб.Настаняване в хотел 3*.Нощувка


2 ден

Закуска. В 08,00 ч. отпътуване за Италия.Преминаваме през областите Фриули Венеция Джулия, която крие в себе си много история, съкровища и уникална природа. Следва областта Венето.Отпътуване от пристанище Пунта Сабиони с корабче за Венеция - Перлата на Адриатика: туристическа програма в сърцето на града (UNESCO) площад ”Сан Марко”, разглеждане на великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула, Библютека Марчиана, едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко - покровител на града, след това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде.Свободно време за посещение на музеи. Нощувка в района на Лидо ди Йезоло.


3 ден

Закуска.Отпътуване за Флоренция - люлката на Ренесанса. Пешеходна обиколка /~2 ч./ с местен екскурзовод на бълг. език в историческия център (UNESCO) – църквата Санта Кроче, Къщата на Данте, катедралата Санта Мария дел Фиоре, Кулата на Брунелески, Баптистерия със златните врати, палацо Векио с площада на Синьорията и галерия Уфици (отвън). Свободно време..Вечерта пристигане в курорта Монтекатини до Флоренция. Настаняване в хотел. Нощувка.


4 ден

Закуска.Кратка спирка в Пиза и Площада на чудесата с Наклонената кула.Отпътуване за Сиена-един от най-добре запазените италиански средновековни градове-площад „Кампо”,Градския дворец (Кметството), Камбанарията, Катедралата и др.Отпътуване Нощувка в района на Рим.


5 ден

Закуска. В 09,00 ч. пещеходна туристическа програма в центъра на Римската империя с екскурзовод: Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха; църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин - Кирил Философ; Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града; величествената Арка на Константин, Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи;хълма Капитолия, площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II до Пантеона и площад "Навона" със своите изящни барокови църкви и фонтани, продължаваме към фонтанът "Ди Треви" - най-известният и красив в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница.Пещеходна разходка продължава в Бароков Рим до площад "Испания" със стълбата, водеща към църквата "Санта Тринита дей Монти" едно от най-предпочитаните от туристите места в Рим с прекрасна гледка към целия град, кафе Греко (най-старото кафене в Рим от 1760 г., където са отсядали всички големи поети, писатели и композитори в Рим – Брамс, Лист, Вагнер, Андерсен, Гогол, Марк Твен.Свободно време по търговската Виа дел Корсо Нощувка в района на Рим.


6 ден

Закуска. Отпътуване с метро за Ватикана – Центъра на католицизма(UNESCO).По желание разглеждане с лицензиран екскурзовод на държавата Ватикана и невероятната колекция от художествени съкровища във Ватиканските музеи, в които влизат стаите рисувани от Рафаело и Сикстинската капела (рисувана от Микеланджело, Ботичели, Гирландайо). Обиколката завършва с разглеждане на базиликата “Св. Петър” - най-голямата в християнският свят с възхитителната си архитектура, дело на гениите на ренесанса Бернини,
Браманте, Мадерно, Микеланджело – 35 евро на турист: вход, предварителна резервация, слушалки, придружаващ местен екскурзовод бълг. език/ Нощувка в района на Рим.


7 ден

Закуска/пакет/.Полет за София в 08,00ч. с АК Райн Еър.Пристигане в 10,50ч. Трансфер до Бургас и Варна.
Цена :759,00 лв

Цената включва :
 • транспорт с туристически автобус /оборудван с климатик, минибар, телевизор/.
 • 6 нощувки с 6 закуски - 1 нощувка в Загреб, 1 нощувка в Лидо ди Йезоло в хотели 3* в стаи с 2-3 легла. 1 нощувка в Монтекатини Терме, 3 нощувки в периферен х-л в Рим;
 • туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти.
 • Местен екскурзовод в Рим и Флоренция.
 • водач от агенцията
 • медицинска застраховка за целия престой с лимит 5000 евро.
 • пътни такси и административни разходи;
 • самолетен билет Рим-София с АК Райн Еър с включен салонен багаж до 10 кг.
 • трансфер хотел в Рим-летище


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • За отпътуване от Варна - доплащане от 30лв. за двете посоки!
 • Ватиканските музеи и Сикстинската капела - 35 евро възрастен,30 евро деца до 18г.(включва предварителна резервация,входна такса, слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод – при мин.25 души) заплаща се при при втора вноска
 • Слушалки за пешеходната обиколка в Рим – 3,00 евро на човек
 • Входна такса за Флоренция - 10,00 € + слушалки за туристическата обиколка 3,00 евро на човек
 • Входна такса за Сиена – 10,00 €
 • Входна такса за Пиза – 10,00 €,
 • автобус в Пиза до Площада на чудесата – 3,00 евро в двете посоки
 • Туристическа такса за хотелите в Италия и Хърватия – 1,30 евро на ден за Загреб и Монтекатини за хотели 3*, 1,5 евро за Римини и Лидо в х-л 3 зв., за Рим - 4 евро на ден - плаща се от туриста задължително на рецепцията на хотела
 • Билет отиване и връщане за корабче и входна такса Венеция – 30,00 евро задължителен и се заплаща при крайно плащане на екскурзията.
   • Допълнителните екскурзии и мероприятия се провеждат при мин. 30 записани.
 • входните такси за музеите и туристическите обекти в евро по желание посещавани в свободното време .
  • Музейни такси в Рим: Колизеума и Форум Романум – 13,00 евро,за деца е безплаген:Музей на базилика „Сан Клементе” – 5,00 евро, билет за метрото 1,50 евро, карта за метро и автобус за 1 ден – 7,00 евро,Музейни такси във Венеция: Дворецът на Доджите - 17 евро, Камбанарията - 6.50 евро, Музея на Базиликата Сан Марко - 4 евро./
  • Катедралата в Сиена – 8,00 евро
 • Единична стая – 160,00 лв
 • Доплащане за чекиран багаж – 80,00 лв


Начин на плащане:
 • депозит – 50% от пакетната цена и окончателно доплащане с допълнителните екскурзии до 30 дни преди отпътуване.


Необходими документи:
 • лична карта с 6 – месечна валидност към датата на заминава или задграничен паспорт за децата; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане.

Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата
Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.


Срокове и Условия
 • Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване
 • Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането

Информация за отпътуването се получава 7 дни преди датата на заминаване !

Неустойки
 • за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета /внесения депозит
 • за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 70%
 • за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 80%
 • за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 118 - 30709


 
Полезни връзки