Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ ОТ ВАРНА, БУРГАС И СОФИЯ
Маршрут:
-София-Мадрид – Лисабон – Порто - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж – Порто-Фатима – Баталя – Назаре – Обидош-София

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 1169 лв.

 

Програма
ИСПАНИЯ И ПОРТУГАЛИЯ
 • Полет от София - трансфер от Варна и Бургас

Мадрид – Лисабон – Порто - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж – Порто-Фатима – Баталя – Назаре – Обидош

Самолет и автобус, 7 нощувки със закуски и 5 вечери

07.04.-14.04.2019 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА - НЯМА МЕСТА!


ПРОГРАМА

1.ден

За туристите от Варна* и Бургас* трансфер до София.

Полет София-Мадрид на авиокомпания Wizzair в 18,35ч.Пристигане в 21,30ч.Посрещане и настаняване в района на Мадрид.Нощувка.


2.ден

Закуска.Отпътуване за Лисабон.Пристигане в късния след обяд.Настаняване в курортната част на Лисабон.Вечеря. Нощувка.


3.ден

Закуска. Туристическа обиколка на Лисабон с местен екскурзовод/с доплащане/ и разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, Музея на каляските. Свободно време Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4.ден

Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5.ден/

Закуска. По желание екскурзия Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра и Кейлуж. Отпътуване в 09.00ч. Първо ще разгледаме Националния дворец в Кейлуж от 18в, който е един от най-внушителните дворци в стил Рококо, построен от крал Педро де Браганса и ползван за лятна кралска резиденция. Следва отпътуване за Синтра /UNESCO/, възможност за посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в ин тересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Разглеждане на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, Бока до Инферно, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


6.ден/

Закуска. По желание екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош. Отпътуване в 07.00ч. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря.. Нощувка.


7.ден

Закуска. Отпътуване за Мадрид.След обяд по желание посещение на музея Прадо,парка Буен Ретиро и площад Сибилис.Настаняване в хотел. Нощувка.


8 ден

Закуска.Обиколка на Мадрид-Гранд Виа,площад Испания с паметника на Сервантес и легендарните Дон Кихот и Санчо Панса,Кралския дворец,,катедралата Алмудена,и оживения площад Пласа Майор и Пуерта дел Сол със символа на Мадрид.Свободно време.Трансфер до летището.Полет за София в 22,10ч. Пристигане в София в 02,40ч на 15.04.2019г.
Трансфер до Варна* и Бургас*.07.04.-14.04.2019

Цена:1169,00 лв

Цената включва:
 • обявените 7 нощувки+7 закуски + 5 вечери по програмата в хотели 2/3* от които:
  • 2 нощувки + закуски в района на Мадрид ,
  • 5 нощувки на база закуска+вечеря в хотел 3* на крайбрежието на Лисабон
 • Самолетен билет София-Мадрид - София на АК WIZZAIR, с включени летищни такси
 • транспорт с автобус Мадрид-Лисабон-Мадрид ;
 • полудневна туристическа обиколка на Мадрид;
 • Трансфер летище-хотел -летище
 • Пътни такси
 • водач-представител на агенцията;


Цената не включва:
 • курортни такси – 2,00 евро/човек/вечер за Испания,/заплащат се задължително/
 • курортни такси – 2,50 евро/човек/вечер за Португалия ,/заплащат се задължително/
 • кабинен багаж до 10кг; с размери 40х30х23 см – 20,00 лв на посока
 • чекиран багаж до 20 кг-80,00 лв на посока,заявява се при записване
 • входните такси за посещаваните обекти
 • доплащане за единична стая – 250,00 лв
 • трансфер Варна-Бургас-София-Бургас-Варна – 28 лв.
 • Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена:
  • обиколка на Лисабон с екскурзовод – 15,00 евро
  • еднодневна екскурзия до Фатима – Баталя – Назаре – Обидош – 59,00 EUR
  • еднодневна екскурзия до Кейлуж - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра – 48,00 EUR
  • еднодневна екскурзия до Порто – 58,00 EUR


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност мин.6 месеца-валиден задграничен паспорт или валидна лична карта (копие), здравна карта за престой в чужбина; за лица под 18г - нотариално заверена родителска декларация, даваща право на детето да пътува зад граница само или с единия родител.

Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 118 - 8008