Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ПРИБАЛТИКА - КРАСИВА, РОМАНТИЧНА, НЕПОЗНАТА... НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ЕСТОНИЯ, ЛАТВИЯ И ЛИТВА ОТ ВАРНА
Маршрут:
Талин - Парну - Рига - Вилнюс

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 1758 лв.

 

Програма
ПРИБАЛТИКА - КРАСИВА, РОМАНТИЧНА, НЕПОЗНАТА... С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

 • Най-интересното от Естония, Латвия и Литва

За първи път от Варна една нова и непозната за българските туристи дестинация - Прибалтика. Три красиви и романтични страни ви очакват с най-доброто от своята история, култура и настояще. Възползвайте се от това...

13 - 19 юли 2019 - ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА - STOP SALE !!!


Предварителна туристическа програма:

Ден 1 - 13.07.2019г: Варна/ София - Талин

от Варна – Полет на Турски авиолинии в 03:50ч от Варна, в 04:45ч кацане в Истанбул, в 08:15ч излитане от Истанбул, 11:35ч кацане в Талин.

Трансфер от летището и настаняване в хотел Go Hotel Shnelli https://www.gohotels.ee или подобен. По желание, срещу доплащане - вечеря за добре дошли в традиционен местен ресторант. Нощувка.


Ден 2 - 14.07.2019г: Талин

Закуска. Обзорна екскурзия из естонската столица. Талин е най-големият град в Естония, разположен на южния бряг на Финския залив. Възходящото му развитие от края на миналия век го превръща в един от най-важните градове не само в Прибалтика, но и в цяла Източна Европа. За многобройните туристи, посещаващи Талин, без съмнение най-голям интерес представлява старата, историческа част на града, обект на ЮНЕСКО. По време на Втората световна война е била бомбардирана, но оцелява непокътната! Градът възниква около хълма Тоомпеа, където, на варовикова скала , в средата на XI век е построен първият замък. Немски рицари през XIII век издигат на това място и голяма крепост. Днес Тоомпеа или т.нар. Горен град, е седалище на властта, тук е и естонският парламент. По време на обиколката ни ще видим и построената в готически стил църква Св.Олаф, която през XVII век със своите 123 метра е била и най-високата в света, най-голямата православна катедрала в Естония Св. Александър Невски, ще се разходим по Pikk Jalg – една от главните търговски улици на Талин, ще слезем и в Долния град, на калдаръмения площад пред кметството Raekoja, заобиколен от красиви къщи в пастелни цветове. Ще отделим време и за парка Кадриорг с едноименния замък в бароков стил, сравняван като паметник на любовта с индийския шедьовър Тадж Махал. Паркът е създаден през XVIII век по поръчка на Петър I, наричан е „Долината на Екатерина” по името на съпругата на руския император. Завръщане в хотела. Нощувка.


Ден 3 - 15.07.2019г: Латвия

Закуска и отпътуване за Латвия. Ще се движим по брега на Балтийско море, като по път ще спрем за кратко в един от най-красивите крайбрежни градове на Естония Парну. Ще продължим към очарователния латвийски град Сигулда, разположен в Националния парк Гауя, наричан „Латвийската Швейцария”. В този регион се намират няколко замъка от рицарските времена през XIII век. Тук ще посетим (самостоятелно, срещу доплащане) замъка Турайда, който дълго време е принадлежал на кръстоносния Ливонски орден до превземането му от шведите през XVII век. В този забележителен паметник от Средновековието ще научим и историята за кървавата драма на Турайдската роза, разиграла се в близката до замъка пещера Гутман. Пристигане в столицата на Латвия Рига. Настаняване в хотел City Teater Hotel https://cityhotel.lv или подобен. Нощувка.


Ден 4 - 16.07.2019г: Рига

Закуска. Панорамна обиколка на латвийската столица, наричана и „Градът на барон Мюнхаузен”. Рига се намира на двата бряга на река Даугава, която се влива в Балтийско море. Това е и най-големият град сред трите прибалтийски страни. Основан през XI век, дълго време е бил член на Ханзата /съюз на търговските гилдии в Северна Европа между XI и XVIII век/ и се утвърждава като важен търговски център в региона. Старият град на Рига е напълно запазен още от времето на Средните векове и е под закрилата на ЮНЕСКО. Основните забележителности са на пешеходно разстояние и така ще може да видим най-интересните от тях: средновековната крепост, най-голямата катедрала в Прибалтика, средновековния площад, кулата Поудер – единствената отбранителна кула, останала от оригиналните защитни стени, църквата Св. Петър с високата над 123 метра камбанария, архитектурния ансамбъл „Тримата братя” – едни от най-старите къщи в Рига, телевизионната кула – трета по височина в Европа, Парламента, Шведската порта и разбира се Домската катедрала на едноименния площад, чиито камбани и орган са гордост на града. Рига е известна и като столицата на Арт нуво – новият, модерен стил в изкуството и особено в архитектурата, разпространен в Европа от последното десетилетие на XIX век до Първата световна война. Разхождайки се по улици като „Алберта” и „Елизабетес” ще видим някои от уникалните сгради в този стил / 800 са запазени до днес/, много от които са дело на един от най-авторитетните тогавашни архитекти Михаил Айзенщайн, баща на световноизвестния филмов режисьор Сергей Айзенщайн. Завръщане в хотела. Нощувка.


Ден 5 - 17.07.2019г: Литва

Закуска и отпътуване за третата прибалтийска страна от нашата програма – Литва. Преди да преминем границата обаче ще спрем в знаменития бароков замък Рундал (самостоятелно посещение, срещу доплащане). Той е построен в края на XVIII век от дука на херцогството Курландия Ернст Йохан Бирон по проект на италианския архитект Бартоломео Растрели, проектирал Зимния дворец в Санкт Петербург. В замъка са подредени експозиции на изделия от порцелан, сребро, както и мебели и други реликви от наследството на курландските херцози. Отправяме се към столицата на Литва Вилнюс, като по път ще спрем на Хълма на кръстовете, недалеч от селището Jurgaiciai. Тези кръстове са хиляди и много от тях са декорирани с розети, каквито е имало през Средновековието и в нашата първа столица Плиска. Никой не знае кога и как е възникнал, но поклонници от цял свят го посещават и всеки от тях попълва броя на кръстовете с нов. Пристигане във Вилнюс. Настаняване в хотел Ecotel Vilnus Hotel https://www.ecotel.lt или подобен. Нощувка.


Ден 6 - 18.07.2019г: Вилнюс

Закуска. Полудневна екскурзия из литовската столица, чиято основна черта на историческата й част е бароковият стил на сградите. Градът е основан през 1320 година, бил е дълго време седалище на немските рицари, а един от бароковите шедьоври на Средновековието, който ще видим, е катедралата Свети Петър и Павел. Сред забележителностите на Вилнюс е Портата на Зората – единствената запазена от 9-те съществували порти на историческия град, обявен за обект на ЮНЕСКО, църквата Св.Ана, площада на кметството, Университета на Вилнюс от XV век – най-старото висше учебно заведение в Източна Европа, и др. Свободно време.

По желание, срещу доплащане – посещение на древната столица Тракай и едноименния замък, разположени недалеч от Вилнюс. През XIV век Тракай е бил административен и стопански център на тогавашното Велико литовско княжество. Готическият замък Тракай е построен на остров в средата на езерото Галве, най-дълбокото сред общо 200-те езера в региона. Това е единственият островен замък в Източна Европа. Разполага с музейна експозиция и е реставриран основно през миналия век. Интересно е, че през XV век чест посетител на замъка е бил великият княз на Литва и крал на Полша Владислав II Ягело. Както е известно, крал Ягело, популярен у нас като Владислав Варненчик, губи живота си в решаващата битка с османските войски при Варна през 1444 година – фатална за бъдещето на Балканите за векове наред. Завръщане във Вилнюс. Нощувка.


Ден 7 - 19.07.2019г: Вилнюс - Истанбул - Варна

Закуска и свободно време до обяд. След обяд трансфер до летището на Вилнюс и полет в 20:00ч. Кацане в Истанбул в 22:40ч. Излитане от Истанбул в 01:40ч и кацане във Варна в 02:40 на 20.07.2019г.13 - 19 юли 2019 - ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА - STOP SALE !!!

Цена за ранни записвания, валидна до 05.05.2019г. или до изчерпване на местата: 899 евро/1758 лв.
 • Стандартна цена: 949 евро/1856 лв.


Цената включва:
 • Самолетен билет-Варна–Истанбул–Талин-Вилнюс–Истанбул–Варна с лет. такси;багаж до 30кг;
 • Летищни такси (379 лв. от София и 363 лева от Варна към 07.12.2018) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща;
 • Чекиран багаж 20 кг + 8 кг ръчен багаж с размери 55x40x23 cm;
 • Транспорт в Прибалтийските републики с лицензиран автобус
 • 2 нощувки със закуски в Талин, хотел Go Hotel Shnelli https://www.gohotels.ee или подобен
 • 2 нощувки със закуски в Рига, хотел хотел City Teater Hotel https://cityhotel.lv или подобен
 • 2 нощувка със закуски във Вилнюс, хотел Ecotel Vilnus Hotel https://www.ecotel.lt или подобен
 • Туристическа програма с превод на български език в Талин;
 • Туристическа програма с превод на български език в Рига;
 • Туристическа програма с превод на български език във Вилнюс;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 • Водач - преводач на групата от Агенцията


Цената НЕ включва:
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.;
 • Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при напускане на съответния хотел;


Полети:
 • 13 юли 2019 Варна– Истанбул 03:55 -04:45/Истанбул–Талин 08:15-11:35
 • 19 юли 2019 Вилнюс - Истанбул 20:00-22:40/Истанбул–Варна 01:40-02:40
  • Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.


Приблизителни входни такси:
 • Замъка Турайда - 6 евро;
 • Замъка Рундал - от 8 евро;


Допълнителни екскурзии:
♦ Посещение на древната столица Тракай и едноименния замък - включва транспорт, ексурзоводско обслужване в замъка с превод и входен билет за замъка.
  • Минимален брой участници за доп. екскурзия: 15 туриста. Цена: 25 евро/ 49 лв.
♦ Традиционна вечеря за добре дошли в Талин – тристепенно меню, с вкл. вода, кафе/чай.
  • Минимален брой участници: 15 туриста. Цена: 30 евро/ 59 лв.
 • Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

ТО си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.


Минимален брой участници: 20

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 30% от стойността на пакета при резервация

Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 122 - 2906


 
Полезни връзки