ВЕЛИКДЕН НА ОСТРОВ ТАСОС ОТ ВАРНА, БУРГАС И ШУМЕН

Маршрут: Тасос - Кавала

Дати: 06.04.2018,

4 дни / 3 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 295 лв. 

ВЕЛИКДЕН 2018 НА ОСТРОВ ТАСОС ОТ ВАРНА, БУРГАС И ШУМЕН
 • 4 ДНИ / 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ, ВЕЧЕРИ И ПРАЗНИЧЕН ОБЯД

Ранно записване до 31.12.2017

Зеленият остров - така най-точно може да се опише Тасос. Най-близкият до България гръцки остров (намира се на 300 км от София) е разположен в Бяло море на около четири часа с кола от нашата столица. Главен и най-голям град е Лименас, често наричан и с името на острова - Тасос. Вторият по големина град е Лименария. Островът е привлекателен с малките си, чисти и закътани плажове, гъстата растителност, гостоприемните жители, отличното вино и великолепния пчелен мед. Мраморът е другата забележителност на Тасос, изнася се в цял свят.

Станете част от незабравимото посрещане на Великден на остров Тасос!


ПРОГРАМА:

1 ден: Бургас –Кавала-Тасос

Отпътуване от съответния град. Пристигане на острова и настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


2 ден: Остров Тасос - панорамна обиколка

Закуска.

По желание Панорамна обиколка на острова с автобус. Разглеждане и разходка по колоритната чаршия с множество сувенирни магазини на втория по големина град Лименария. Посещение на магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ”Ирис”. Посещение на женския манастир “Св.Архангел”, Алики – залива на сирените, разходка из древните криволичещи улички на старата столица Панагия, които ще ви отведат стотици години назад във времето. Белоснежни къщи с каменни покриви и характерни балкони и с естествени извори на чиста планинска вода. Основни забележителности са църквата "Панагия" (првд. Света Богородица), в която се съхранява личното знаме на крал Ричард Лъвското сърце. Пешеходен тур на град Лименас - военното пристанище, светилището на Посейдон, агората, амфитеатъра, архелогическия музей, Атина Палада.

След обяд връщане в хотела. Свободно време.

Вечеря и трансфер за участие в Тържествената Великденска литургия в местната църква, където ще бъде отслужена литургия и запален свещения огън. Вечерта на Великден се извършва ритуално изгаряне на Юда. Нощувка.


3 ден: остров Тасос

Закуска, включваща традиционните боядисани яйца и козунак. Традиционен Великденски обяд с жива музика. Свободно време. Нощувка.


4 ден: остров Тасос - Бургас

Закуска. Отпътуване в 08:00ч за Кавала - едно от най-красивите пристанища на Егейско море. По желание посещение на древното селище Филипи – античен град, основан от Филип Македонски, известен с това, че там през 42 год. пр. Хр. в битка Октавиан Август и Марк Антоний побеждават убийците на Гай Юлий Цезар - Брут и Касий. Това е и мястото, където е създадена първата в Европа християнска община и църква от Апостол Павел в 49 год. и е покръстена първата християнка в Европа - Лидия на реката Зигактис, наречена "европейския Йордан". Минава се и покрай останките от древния път Вия Егнатия, затвора на Св. Павел, древния римски град с агора, жилищни квартали и амфитеатър, на който ежегодно се провежда едноименен театрален фестивал на античната драма. Следва пешеходна туристическа обиколка из романтичните улички на Стария град на Кавала, основан от колонисти от остров Тасос през VI в.пр.Хр. През времето градът се е разраствал и в момента е най-голямото и най-красивото пристанище в тази област на Егейско море. Могат да се видят църквата “Успение Богородично”, пристанището, Паметника и къщата-музей на Мохамед Али паша, благодетел на града, Аквадукта „Камарес”, построен от Сюлейман Великолепни, сградата „Имарет”, Крепостната стена на стария град и магазинчетата за сувенири. По желание посещение на Кулата на крепостта, за да се насладите на 360 градусова гледката към заливите и забележителностите на града. Свободно време в Кавала.
В ранния следобед отпътуване за България. Пристигане в Бургас вечерта.Цени
тръгване от Бургас Варна Шумен
Ранни записвания до 31.12.2017 295 325 330
Редовни цени 325 355 360
ориентировъчен час на отпътуване 04:00 ч 02:00ч 00:30ч
място на отпътуване ул.Демокрация OMV на автогарата автогарта
трансфер

при мин. 4 човека при мин. 4 човека


Цената включва:
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания 3*/ 4*
 • 3 нощувки със закуска в хотел 3* на остров Тасос
 • 2 вечери
 • великденски обяд с жива музика
 • трансфер за Великденска литургия
 • фериботни билети в двете посоки
 • екскурзоводско обслужване по маршрута
 • пътни такси, фериботни такси, паркинг


Цената не включва:
 • разходите от личен характер
 • посещение на древното селище Филипи и пешеходна туристическа обиколка на стария град в Кавала – 15 евро с включена такса за Филипи
 • панорамна обиколка на остров Тасос – 10 евро
 • доплащане за единична стая - 30 лв.
 • входната такса за крепостта в Кавала - 2,5 € , за къщата-музей на Мехмед паша - 3 €, Филипи – 6 €
 • медицинска застраховка на стойност 10000 евро по 2 лв. на ден


Настаняването в автобуса е по ред на записване.


Допълнителна информация:

Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
 • Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 35 пълноплащащи туриста;

Гърция: - парична единица - евро; няма допълнителни визови и санитарни изисквания

Забележки:
 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията.
 • Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите или комбиниране с други български групи за достигане на необходимия минимум от 20 туриста.
 • Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна.
 • Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.
 • Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
 • Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
 • По време на църковните празници в Гърция някои от туристическите обекти и магазини НЕ работят.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 112 - 9137