ПОТВЪРДЕНА ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕНА И БУДАПЕЩА ОТ ВАРНА, БУРГАС И СОФИЯ

Маршрут: Виена, Будапеща

Дати:

5 дни / 3 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 289 лв. 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕНА И БУДАПЕЩА
 • Отпътуване от Варна, Обзор, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София

Декември е месецът на коледните базари, на вълнуващата подготовка и трепетното очакване на Рождество Христово, времето в което аристократична Виена се преобразява в декор от приказка – романтична, вълшебна, завладяваща...

 • Изживейте Вашата Коледна приказка и се насладете на празничната атмосфера в Имперските столици!


Програма:

1 ден
 • Варна – София – Белград – Будапеща
Отпътуване следобед от Варна /ул. Антим I – 17:00ч./ Обзор /18:00ч./ – Бургас /бензиностанция ОМВ Метро – 19:30ч./ – Стара Загора /АМ Тракия разклон – 21:30ч./ – Пловдив /бензиностанция Шел Хепи на АМ Тракия – 23:00ч./; София /бензиностанция ОМВ Захарна Фабрика на бул. Сливница – 00:30ч. на 07.12./ по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Будапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия. Нощен преход.


2 ден
 • Будапеща
Пристигане в столицата на Унгария около обяд. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р. Дунав – в Буда и в Пеща започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарските племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства от едната страна и Изложбената зала от друга, на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец, Църквата Св. Матияш и др. По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/. Свободно време за разходка по пешеходната търговска улица „Ваци“ и Коледните базари. Вечерта настаняване в хотел в района на Будапеща. Нощувка.


3 ден
 • Виена
Закуска. Отпътуване за Австрия. Туристическата програма във Виена започва с панорамна автобусна обиколка с професионален екскурзовод и беседа на български език /заплаща се допълнително/, по време на която ще Ви представим най – известните забележителности на столицата – Ринговия булевард /“Рингщрасе“/, обграждащ историческия център на града и на който са разположени впечатляващите сгради на Операта, Парламента със статуята на Атина Палада, дворцовия комплекс "Хофбург" – зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария – Терезия и музеите-близнаци – на Изящното изкуство и Природо-научния музей, историческото кафене Ландман, "дантелената" църква Votivkirche и внушителната сграда на Кметството, пред което се простира най-големия коледен базар „Кристкиндлмаркт“, увеселителния парк „Пратер“ и прочутото Виенско колело. Ще спрем за да разгледаме отвън къщата, декорирана от ексцентричния художник Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада, както и при бароковия дворец Белведере – бивша резиденция на великия пълководец – принц Евгений Савойски, а днес – картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт. Пешеходната разходка из старата част на Виена започва от дворцовия комплекс "Хофбург", където се намират Президентството, Националната библиотека; преминава през луксозната улица "Колмаркт", където наред с луксозните бутици се намира и императорската сладкарница "Demmel", Чумната колона. Програмата приключва пред готическата Катедрала Св. Стефан. Свободно време за покупки, разглеждане на Коледните базари и посещение на обекти и музеи. Един от най-известните коледни базари във Виена се провежда на площада пред кметството на града „Christkindlmarkt”– с безброй коледни подаръци, украси за елхи, бонбони и сладки изкушения. За децата са предвидени коледни работилници. Връщане в хотела. Нощувка.


4 ден
 • Виена – Шьонбрун – Пратер
Закуска. Трансфер до търговски център с над 260 представителни магазини на известни марки дрехи, обувки, аксесоари и др /престой около 3 – 3,30 часа/. Посещение на увеселителен парк „Пратер“. След обяд по желание посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод и беседа на български език /с допълнително заплащане, при минимум 20 човека/ – импозантен дворцов комплекс с 1440 стаи и зали, запазени в автентичния си вид от времето, когато са били използвани от императори и императрици, една от най-големите забележителности на Виена. Към комплекса на Шьонбрун принадлежи красив парк, в който ще откриете най-старата зоологическа градина в света. По това време на годината пространството пред двореца се превръща в коледен базар, предлагащ много романтика на фона на величествената сграда. Тук може да намерите уникални предмети, дело на местните занаятчии, коледни украси, както и да се насладите на кулинарни изкушения – чаша горещ пунш… Атмосферата се допълва от коледни концерти.. Връщане в хотела. Нощувка.
 • През този ден от програмата, желаещите да достигнат до централната част на Виена, е необходимо да ползват градски транспорт.


5 ден
 • Виена – София – Пловдив – Варна
Закуска. Отпътуване за България. Транзитно преминаване през територията на Р Унгария и Р Сърбия. Пристигане в София и Пловдив късно през нощта, във Варна – преди обяд на следващия ден.


Дата:

 • Цена: 289 лв.

Цената включва:
 • Транспорт от Варна, Обзор, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София с комфортен туристически автобус;
 • Пътни, административни и туристически такси;
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел в района на Будапеща, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 2 нощувки и 2 закуски в хотел в района на Виена, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Представител на Агенцията по време на пътуването;
 • Посещение на увеселителен парк „Пратер“ /атракционите се заплащат допълнително/;
 • Посещение на търговски и развлекателен център.


Цената не включва:
 • Входни такси и билети за туристически обекти, посочени в програмата;
 • Автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;
 • Автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;
 • Разходка с корабче по р. Дунав, съпроводена от беседа на професионален екскурзовод на български език и чаша шампанско – 15 евро;
 • Посещение на двореца „Шьонбрун“ – 23 евро за възрастни; 19 евро – деца до 18 год / включва трансфер, входна такса и резервация, екскурзоводско обслужване на бъларски език/
 • Медицинска застраховка за целия период – 10 лв. за лица до 69 год.; за лица над 69 год. – 17 лв;
 • Настаняване в единична стая – 90 лв. общо за трите нощувки.
 • Билети за градски транспорт – 2,20 евро /еднократен билет/


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
 • По време на панорамните обиколки на градовете не се предвижда посещение на обекти. Туристически обекти се посещават индивидуално през свободното време.
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.


Ориентировъчни входни такси:
 • дворец Хофбург – 15 евро; Природо-научен музей – 10 евро; Пратер – всяка атракция се заплаща отделно – от 3 до 15 евро;
Посочените входни такси са ориентировъчни и е възможно да бъдат променени.


Необходими документи:
 • валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие).
 • Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и часовете за резервация на обектите, които се посещават и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Обща информация за градовете:

Основни забележителности на Виена

Св. Стефан (Stephansdom)
внушителната готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” е завършена през 1433 г. и е висока в 136 м. От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена.

Имперският дворец Хофбург
под неговия покрив са били много влиятелни хора като Хабсбургите и управници на Австро – Унгарската империя. Днес той е официална резиденция на президента на Австрия. Хофбург е продукт на много архитекти, включили се да завършат това невероятно творение.

Дворецът Шьонбрун (Schloss Schönbrunn)
е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Ако сте решили да посетите двореца , си отделете най-малко един ден.

Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum)
е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. екпоната с голямо историческо значение.

Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum)
се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

Пратерът,
е увеселителен парк, намиращ се в обществения виенски парк . В него можете да намерите различни увеселителни влакчета и други забавления. Увеселителният парк е отворен през периода 15 март – 31 октомври. Няма входна такса на парка, но за сметка на това всеки атракцион има такава.

Сградата на Австрийския парламент (Parlament or Hohes Haus)
е една от забележителностите във Виена , които не бива да пропускате. Построена е в периода 1874 – 1883г. и покрива периметър от над 13 500кв.м. Сградата е построена от архитекта барон Теофил фон Хансен. Едно от най – популярните части на парламента е статуята и фонтана на Атина – известна туристическа атракция.

Виенската опера (Wiener Staatsoper)
се намира в центъра на Виена. Тя е построена в неокласически стил и е една от най – заетите опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година.

Кметството (Rathaus)
е седалището на кмета, и на градския съвет. Сградата е доста впечатляваща. Построена е в готически, като на върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града. В кметството се намира и историческия „Wiener Rathauskeller“ - традиционен ресторант с барокови зали, в който можете да опитате традиционни виенски специалитети.

Дворецът Белведере (Belvedere palace)
е бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти, творящи в стил барок.


Основни забележителности на Будапеща

Рибарският бастион (Fisherman's Bastion)
представлява тераса със седем кули, които символизират седемте маджарски (унгарски) племена, заселили се на Карпатския басейн през 896г. Гледката оттам е наистина изумителна. Може да се види Дунава, острова Маргарет, източната част на града – Пеща и хълма Гелерт. В бастионът се намира и статуята на Стефан I на Унгария, който е първият унгарски крал

Църквата Матиас (Matthias church)
се намира в областта на замъка Буда. Тя е втората по големина църква в средновековна Буда.

Площадът на героите (Heroes' Square)
е един от основните площади в Будапеща, който е с огромно историческо и политическо значение. Намира се на края на Andrássy Avenue , непосредствено до градския парк. Площадът на героите е заобиколен от две важни сгради – музея за изящни изкуства отляво и двореца на изкуствата отдясно. Основната забележителност на площада е хилядолетния паметник (Millennium Memorial) със статуи на седемте лидери на племена, които са основали Унгария.

Базиликата Св.Стефан (Saint Stephen's Basilica)
е построена, и посветена на първия крал на Унгария - Стефан I на Унгария.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 2516