ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕНА И БУДАПЕЩА БЕЗ НОЩЕН ПРЕХОД

Маршрут: Виена, Будапеща

Дати:

5 дни / 3 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 399 лв. 

Екскурзия Виена и Будапеща без нощен преход
 • Възможност за отпътуване от Варна, Бургас, Девня, Шумен, Търговище, Велико Търново, Ловеч, Ботевград, Сливен, Ст.Загора, Пловдив, Пазарджик.

Екскурзия Виена без нощен преход с възможност за посещение на концерт в Голямата (Златната) зала - der Große (Goldene) Musikvereinssaal


1 Ден: 750 км София - Будапеща

Отпътуване от София 6.00 ч. от стадион В. Левски.
 • Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Варна, Девня, Шумен, Търговище, Велико Търново, Ловеч, Ботевград.
 • Възможност за трансфер (отпътуване от и връщане в посочените градове) при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик.
Транзитно пътуване през Сърбия. Пристигане вечерта в . Нощувка в Будапеща.


2 Ден: 250 км Будапеща - Виена

Закуска. Тур. програма в Будапеща:
Панорамна обиколка с автобус: Мостовете на р. Дунав, , , , , , , Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, , Хълма и паметника на Св. Гелерт. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща . По желание разходка с корабче по р. Дунав (с допълнително заплащане 14 евро за възрастен и 7 евро за дете до 12 г.).
Отпътуване за . Тур. програма във :
Панорамна обиколка с автобус: , Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Забележителностите на : Хотел Империал, Виенската Филхармония, Карлскирхе, , Хофбург, (КИМ) и (ПНМ), , , , , Арсенала, Борсата, , Пратера, Трите ръкава на р. Дунав, със сградите на ООН, , Музей на приложните изкуства, с паметника на Йохан Щраус – син.
Настаняване в хотел. Нощувка във Виена.


3 Ден: Виена

Закуска. Тур. програма във Виена: Пешеходно разглеждане на Стария град: Мария – Терезия - Плац, , Площада на героите, Дворцовия комплекс , пл. , най–голямата катедрала в Австрия . Свободно време.
По желание (с допълнително заплащане) посещение на КОНЦЕРТ в – Дома на Виенската филхармония или т.нар. Музикферайн , откъдето ежегодно на 1 януари се излъчва в цял свят директно Новогодишният концерт.
Вечерта по желание (с допълнително заплащане 24 евро) посещение на – известен красив виенски квартал с автентична архитектура и ресторанти със собствено производство на вино. Нощувка във Виена.


4 Ден: 250 км Виена - Будапеща

Закуска. Посещение на : Парка, Музея на каляските, Къщата на палмите, Глориете, Фонтана на Нептун, Първата в Европа зоологическа градина. Свободно време. Посещение на увеселителния парк . Отпътуване за Унгария. Настаняване в хотел. Нощувка в Будапеща.


5 Ден: 750 км Будапеща- София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Цена за настаняване в периферно разположен хотел във Виена
 • 399 лв. – на човек в двойна или тройна стая
 • 375 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
 • 499 лв. – за единична стая

Цена за настаняване в централен хотел във Виена Terminus 2*: има места само за датите: 02.09.; 29.10., 17.12.
 • 469 лв. – на човек в двойна или тройна стая
 • 415 лв. – за дете до 12 г., настанено с двама възрастни
 • 250 лв.- за дете до 5 г., настанено с двама възрастни
 • 599 лв. – за единична стая


Включва:
 • Транспорт с лицензиран за международен превоз автобус, с DVD, климатик, минибар;
 • 4 нощувки със закуски в хотели: 2 - в хотел 3* в Будапеща и 2 – в хотел във Виена по избор:
  • периферно разположен хотел Zum Ochsenkopf www.hotel-ochsenkopf.at, или хотел Софиеналпе 3* www.sophienalpe.at
  • хотел в ИДЕАЛЕН център на Виена хотел Terminus www.terminus.at или подобен
 • Тур. програма, Екскурзоводско обслужване


Не включва:
 • Мед. застраховка на ЗК Уника за 4000 евро: 5лв. - до 65г., 7лв. - до 70г., 9лв. - до 75г., 12 лв. - до 79 г., за лица над 80г. е желателно да имат собствена застраховка или подлежат на преглед от специалист от ЗК Уника;
 • Музейни такси: около 60 евро (виж Музеи)
 • Разходка с корабче по р. Дунав в Будапеща - 14 евро за възрастен и 7 евро за дете до 12 г.
 • Вечеря в типичен австрийски ресторант в Гринцинг, известен красив виенски квартал с автентична архитектура: 24 Евро (Включва транспорт и меню: салата, виенски шницел с гарнитура печени картофи, ябълков щрудел, 1 чаша вино)
 • Ползване на слушалка по време на панорамната и пещеходна обиколка с местен екскурзовод във Виена 2.50 евро
 • Посещение на КОНЦЕРТ В МУЗИКФЕРАЙН (виж Допълнителна информация за цени, условия и наличност)
 • Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Бургас 55лв., Сливен 45лв., Ст.Загора 35лв., Пловдив 25лв., Пазарджик 20лв.
 • Възможност за трансфер в двете посоки при мин. 15 туристи с доплащане: Варна 60 лв.; Девня 55 лв.; Шумен 50 лв.; Търговище 45 лв.; Велико Търново 40 лв.; Ловеч 35 лв.; Ботевград 30 лв.


Допълнителна информация:
• Валута: 1 лев=151.854 huf (унгарски форинт); 1 лев= 0.5112 eвро
• Срок и начин на плащане: 30% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 14 дни преди датата на отпътуване
• Необходими документи: Лична карта или международен паспорт; За деца до 18 г.: международен паспорт или лична карта, ако имат такава, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
• Допълнителни визови, паспортни и санитарни изисквания - няма
• Минимален брой за осъществяване на пътуването – 35 туриста
• Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване
• Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата
• Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на дговора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

•Посещение на концерт в една от най-известните в света концертни сгради – Дома на Виенската филхармония или т.нар. Музикферайн –Musikverein. Концертите, които предлагаме се провеждат в Голямата (Златната)зала - der Große (Goldene) Musikvereinssaal , най-известната световна музикална сцена, или в по-малката и също много известна Brahms-Saal зала Брамс. Поради големия интерес на почитатели на музиката от цял свят и съответно поради разбираемо високите цени и труден достъп за резервация за концерт в сградата на Музикферайн, в офисите на нашата туристическа агенция разполагаме с предварително закупени най-нискокатегорийни билети на атрактивни цени (цената включва входния билет и такса резервация). Броят на билетите е силно ограничен!!! Поради големия престиж, световна известност и огромен интерес към Музикферайн се изисква задължително влизането в сградата да е 1 час преди представлението, а в самата зала половин час. За конкретния случай няма изискуем дрескод, но задължително чанти, раници, чадъри, обемен багаж се оставят на гардероб.
ПРОГРАМА по дати за съотв.екскурзии, БИЛЕТИ -цени, наличност:
o 5.03.2016 – 19.30 ч.: Програмата на представлението е в рамките на 2.10 часа от 19.30 до 21.40 ч. в изпълнение на Виенския симфоничен оркестър Wiener Symphoniker, под диригентството на Bertrand de Billy и включва произведения на Saint-Saëns и Ravel- очаквайте информация за билети през януари
 • 30.04.2016 – 19.30 ч.: Програмата на представлението е в рамките на 2.15 часа от 19.30 до 21.45 ч. в изпълнение на Виенския симфоничен оркестър Wiener Symphoniker, под диригентството на Ingo Metzmacher и включва произведения на Janáček И Strauss – очаквайте информация за билети през януари
 • 23.05.2016 – 19.30 ч.: Програмата на представлението е в рамките на 2.00 часа от 19.30 до 21.30 ч. в изпълнение на Orchestre National du Capitole de Toulouse и включва избрани произведения на Tugan Sokhiev и Hector Berlioz - очаквайте информация за билети през април
 • 20.06.2016 – 20.15 ч.: Програмата на представлението е в рамките на 1.50 часа от 20.15 до 22.05 ч. в изпълнение на Philharmonia Schrammeln Wien, под диригентството на Gerhard Ernst и включва избрани произведения, посветени на Виена - I häng an meiner weanastadt
Обща информация за градовете:

Основни забележителности на Виена

Св. Стефан (Stephansdom)
внушителната готическа катедрала, наричана нежно от виенчани “Щефи” е завършена през 1433 г. и е висока в 136 м. От върха на кулата се разкрива изключителна гледка към цяла Виена.

Имперският дворец Хофбург
под неговия покрив са били много влиятелни хора като Хабсбургите и управници на Австро – Унгарската империя. Днес той е официална резиденция на президента на Австрия. Хофбург е продукт на много архитекти, включили се да завършат това невероятно творение.

Дворецът Шьонбрун (Schloss Schönbrunn)
е бил лятната резиденция на Хабсбургите. Tам се намира най-старата в света и единствена барокова зоологическа градина. Ако сте решили да посетите двореца , си отделете най-малко един ден.

Природо – историческият музей (Naturhistorisches Museum)
е един от най – важните музей в света. С течение на годините броя на екпонатите нараствал непрекъснато като достигнал до днес над 20 млн. екпоната с голямо историческо значение.

Музеят за изящни изкуства (Kunsthistorisches Museum)
се намира в пищна сграда, коронована с четириъгълен купол на върха. Той е един от първите музей в света за изящно и декоративно изкуство. Тук имате възможност да видите творби на Рафаело, Веласкез, Рубенс, Микеланджело и др.

Пратерът,
е увеселителен парк, намиращ се в обществения виенски парк . В него можете да намерите различни увеселителни влакчета и други забавления. Увеселителният парк е отворен през периода 15 март – 31 октомври. Няма входна такса на парка, но за сметка на това всеки атракцион има такава.

Сградата на Австрийския парламент (Parlament or Hohes Haus)
е една от забележителностите във Виена , които не бива да пропускате. Построена е в периода 1874 – 1883г. и покрива периметър от над 13 500кв.м. Сградата е построена от архитекта барон Теофил фон Хансен. Едно от най – популярните части на парламента е статуята и фонтана на Атина – известна туристическа атракция.

Виенската опера (Wiener Staatsoper)
се намира в центъра на Виена. Тя е построена в неокласически стил и е една от най – заетите опери в света. Всяка година там се правят по около 300 изпълнения на година.

Кметството (Rathaus)
е седалището на кмета, и на градския съвет. Сградата е доста впечатляваща. Построена е в готически, като на върха на кулата на кметството се намира Rathausmann – пазителят на сградата, и един от символите на града. В кметството се намира и историческия „Wiener Rathauskeller“ - традиционен ресторант с барокови зали, в който можете да опитате традиционни виенски специалитети.

Дворецът Белведере (Belvedere palace)
е бароков комплекс, построен от принц Юджин от Савой. Той се намира на югоизток от центъра на града. Дворецът се състои от две части – Горен и Долен Белведере. И двете части са построени от Йохан Лукас фон Хилдебранд – един от най – важните австрийски архитекти, творящи в стил барок.


Основни забележителности на Будапеща

Рибарският бастион (Fisherman's Bastion)
представлява тераса със седем кули, които символизират седемте маджарски (унгарски) племена, заселили се на Карпатския басейн през 896г. Гледката оттам е наистина изумителна. Може да се види Дунава, острова Маргарет, източната част на града – Пеща и хълма Гелерт. В бастионът се намира и статуята на Стефан I на Унгария, който е първият унгарски крал

Църквата Матиас (Matthias church)
се намира в областта на замъка Буда. Тя е втората по големина църква в средновековна Буда.

Площадът на героите (Heroes' Square)
е един от основните площади в Будапеща, който е с огромно историческо и политическо значение. Намира се на края на Andrássy Avenue , непосредствено до градския парк. Площадът на героите е заобиколен от две важни сгради – музея за изящни изкуства отляво и двореца на изкуствата отдясно. Основната забележителност на площада е хилядолетния паметник (Millennium Memorial) със статуи на седемте лидери на племена, които са основали Унгария.

Базиликата Св.Стефан (Saint Stephen's Basilica)
е построена, и посветена на първия крал на Унгария - Стефан I на Унгария.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 108 - 2516