Екскурзии от Варна

ПРОМО ОФЕРТА! МИНИ ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ НА ЦЕНА ОТ 119 ЛВ. С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
КУШАДАСЪ – ДОМА НА ДЕВА МАРИЯ - ЕФЕС – ПАМУККАЛЕ

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 119 лв.

 

Програма
ПРОМО ОФЕРТА! МИНИ ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И БУРГАС

 • ПО ЗЕМИТЕ НА ДЕВА МАРИЯ: КУШАДАСЪ – ДОМА НА ДЕВА МАРИЯ - ЕФЕС – ПАМУККАЛЕ

ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ДО 15.01.2018г.
 • Цена на възрастен в двойна/тройна стая:
Дата: 22-25.02.2018 г. От Бургас от Поморие от Сл.бряг от Варна
х.“Дабаклар“ 4* 119.00 лв. 127.00 лв. 134.00 лв. 148.00 лв.
х. „Тусан“ 5* 134.00 лв. 142.00 лв. 149.00 лв. 163.00 лв.ПРОГРАМА:

1-ви ден:

Отпътуване в 02.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 05.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване през ГКПП М.Търново - Дерекьой. Пътуване през Р.Турция – преминаване с ферибот през протока Дарданели, почивки по живописното турско егейско крайбрежие. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел 3/4* в Кушадасъ. Вечеря. По желание и срещу заплащане панорамна обиколка на Кушадасъ. Нощувка.


2-ри ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу заплащане полудневна екскурзия до Ефес, храма на Артемида и дома на Дева Мария: Разглеждане на Ефес - един от най-известните градове на античността и на храма на Артемида - едно от чудесата на света. Посещение на къщата на Дева Мария, където е прекарала последните дни от живота си.
Следобед свободно време или по желание и срещу доплащане посещение на християнското селце Шириндже, което наподобява българско възрожденско село и където може да опитате плодово вино и домашни гозби или по желание и срещу доплащане посещение на шопинг център в Сьоке. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден:

Закуска. Свободно време или по желание и срещу заплащане еднодневна екскурзия до природния феномен Памуккале и античния свещен град Хиераполис. Природния феномен има ослепителна белота и получава името Памуккале - "замък от памук". Клеопатра е посещавала това място, за да поддържа младостта и белотата на кожата си (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената). Памуккале се счита за най-стария балнеологичен курорт на света. Заради минералната вода възниква в близост и античният свещен град Хиераполис.
или по желание и срещу заплащане еднодневна екскурзия до древния град Милет, храма на Аполон в Дидима и Бодрум – перлата на турското егейско крайбрежие – посещение на обектите и обиколка на курортния град с местен екскурзовод.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България. Почивка по пътя. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, на ГКПП М.Търново-Дерекьой и преди и около полунощ пристигане в Бургас и Варна.


ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ ДО 15.01.2018г.
 • Цена на възрастен в двойна/тройна стая:
Дата: 22-25.02.2018 г. От Бургас от Поморие от Сл.бряг от Варна
х.“Дабаклар“ 4* 119.00 лв. 127.00 лв. 134.00 лв. 148.00 лв.
х. „Тусан“ 5* 134.00 лв. 142.00 лв. 149.00 лв. 163.00 лв.


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • 3 нощувки в Кушадасъ в избрания хотел;
 • 3 закуски и 3 вечери в съответния хотел;
 • водач от агенцията по време на пътуването.


Цената НЕ включва доплащания за:
 • фериботни, пътни и гранични такси в двете посоки (задължително) – 38 лева;
 • застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г – 05.00 лв.; за лица на възраст 70-84.99 г. – 10.00 лв.; лица над 85 г. не се застраховат;
 • дете до 12 г.: от Бургас –89.00 лв.; от Поморие –97.00 лв.; от Сл.бряг –104.00 лв.; от Варна –118.00 лв.
 • единична стая – 75.00 лв.;
 • разходи за градски транспорт;
 • панорамна обиколка на Кушадасъ – 6.00 лв./ 3 €
 • екскурзия до древния град Ефес, къщата на Дева Мария и Храма на Артемида – 80.00 лв./40 € включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси за посещаваните обекти и паркинг.
 • екскурзия до селцето Шириндже – 20.00 лв./10 € включва: автобусен трансфер, паркинг
 • посещение на шопинг център Сьоке – 20.00 лв./ 10 € включва: автобусен трансфер, паркинг
 • екскурзия до Памуккале, древния град Хиераполис и извора на Клеопатра – 80.00 лв./40 € включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, обяд (без напитки), входни такси за варовиковите тераси и руините на древния град Хиераполис (таксата за извора на Клеопатра не е включена в цената).
 • екскурзия до Милет, Дидима и Бодрум – 80.00 лв./40 € включва: автобусен трансфер, местен екскурзовод на български език, входни такси за Милет, храма на Аполон в Дидима и храма на Мавзол в древен Халикарнас (днес Бодрум).
  • Възможни са промени в цените на допълнителните мероприятия, зависещи от агенцията партньор от турска страна или промени на входните такси от Турското Министерство на туризма! **


Необходими документи:
 • международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/ детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Записване и начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване; *Допълнителна информация:
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Несебър, Равда, Ахелой, Карнобат – 15 лв.; от Сарафово – 8 лв.; **Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява;
 • Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места – глоба 70 TRL; * Парична единица: турска лира, деляща се на 100 куруша; * Валутен курс: 1 TRL≈0,45 лв.; * НЯМА часова разлика (от последната седмица на месец октомври до последната седмица на месец март: България 12:00 ч., Турция 13:00 ч. )

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 103 - 4909


 
Полезни връзки