Екскурзии от Варна

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА - МИСТИЧНАТА ГРУЗИЯ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Варна – Истанбул – Тбилиси – Истанбул – Варна

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 1950 лв.

 

Програма
САМОЛЕТНА ПРОГРАМА - МИСТИЧНАТА ГРУЗИЯ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА

 • 22 – 27 септември 2018

Грузия е далечна, романтична и митична страна. Именно тук Язон открива Златното руно, също тук Прометей бива прикован към планината Казбек, след като открадва огъня от боговете, и тук по бреговете на река Терек е живяло безстрашното племе на амазонките. По време на пътуването си из Грузия ще посетим удивителната столица Тбилиси. Из малките улички на старата част на града се крие чудна смесица на култури: църкви, издигащи се до джамии; православни свещеници и евреи живеещи в разбирателство от години. Ще посетите древната столица Мцхета, по стария грузински военен път до Гудаури, разположен под високите върхове на Кавказ. Ще спрем край големия пещерен град Уплисцихе, изсечен направо в скалите от ранните християни. И не на последно място за истинските ценители на доброто вино и храна сме предвидили специална вечеря с програма и дегустация на вино в местна винарна.


Предварителна програма:

Първи ден /22.09.2018/Варна – Истанбул- Тбилиси

Отпътуване от Варна в 03:50, кацане в Истанбул в 04:45 часа. В 06:25 часа полет от Истанбул, кацане в Тбилиси 09:45. Трансфер от летище.

Панорамна обиколка на Тбилиси. Започваме от Стария град, ще посетим църквата Метехи от XIII век, синагогата, катедралата Сиони от VI-VII век, най-старата базилика в Тбилиси Анчискати. Посещение на Националния музей на Грузия , където се съхранява уникална колекция от сребърни и златни артефакти и бижута от пред християнския период.

Настаняване в хотела и свободно време за почивка и обяд (допълнително заплащане).

Следобед продължаваме тура с посещение на крепостта Нарикала от IV век, от която се открива невероятна гледка към стария град. Продължаваме с посещение на подземните Серни бани от 17ти век.

Вечерта ще имате възможност да се насладите на вечеря в традиционен грузински ресторант с фолклорна програма. Нощувка.


Втори ден /23.09.2018/- Казбеги – Църква Гергети Тринити - Ананури - Тбилиси (320 км.)

Закуска в хотела. Рано сутринта отпътуване за Казбеги. Минаване през района на Голям Кавказ. Пътят предоставя незабравими гледки към величествените върхове на планината. По пътя ще прекосим Cross Pass (2 395 метра) и покрай река Терги, която ни води до Казбек - главния град в този район. Оттам отпътуване към прочутата църква Св. Троица, разположена на хълм (2170 м.) или по – известна като Гергети на името на близкостоящото селище. Издигната през XIV в. макар и имаща огромна култрно – историческа стойност, църквата се загубва на фона на могъщият връх Казбек (5047 м.). По пътя за Тбилиси на обратно ще посетим крепостта Ананури (UNESCO), живописно разположена на скала над вливането на малката р. Ведзатхеви в р. Аргави.След това връщане в Тбилиси. Нощувка.


Трети ден /24.09.2018/-Тбилиси – Бодбе – Сигнаги – Велисцихе – Цинандали – Телави – Гомбори – Тбилиси /290 км/

Закуска в хотела. Отпътуване към региона Кахети. Само на час път западно от столицата Тбилиси, тук се произвежда повече от 60% от виното в Грузия. Отглеждат се над 500 сорта грозде, като регионът има традиции датиращи от повече от 8000 години и се смята за родното място на винопроизводството в световен мащаб. Посещение на манастира Бодбе посветен на света Нино. Тук се намират мощите на светицата. Тя е живяла през IV в. и е докарана като робиня от Кападокия. Много скоро тя се прочува като лечителка и в името на Исус Христос и успява да помогне дори на грузинската царица. Посещение на укрепения град Сигнаги. Градът е запазил типичната си архитектура и предлага отлични гледки към заобикалящите го Кавказки планини. Отправяме се към Велисцихе и ще се насладим на прочутото грузинско гостоприемство с дегустация на местни вина и продукти. Ще видите старинните начини за прозиводство на вино с преси и квеври за отлежаване. Отпътуване за Цинандали и посещение на имението на принц Александър Чавчавадзе. Наследявайки имота през първата половина на 19 в., принцът поставя началото на модерното винопроизводство в страната, като смесва модерни западни технологии с вековните традиции на грузинското винопроизводство. Посещение на музея на винарната и красивия парк. Следва посещение на Телави – столицата на Кахетинска област. Тук ще посетим местния пазар отрупан с пресни плодове и зеленчуци, месо и риба. Привечер връщане в Тбилиси през живописния проход Гомбори (1 700 м.). Нощувка.


Четвърти ден /25.09.2018/-Тбилиси – Мцхета – Пещерата на Прометей – Кутаиси /280 км/

Закуска в хотела. Отпътуване за Мцхета - древната столица на Грузия, важен религиозен център и град-музей, който е вписан в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Тук има най-много културни и свещени паметници в Грузия, поради което градът е наричан също „Втори Йерусалим“. По пътя ще спрем да посетим манастира „Джвари“, (6-ти век). Този добре познат манастир разположен на вертикална скала над Мцхета, при сливането на реките Мтквари и Арагви. След това се отправяме към Катедралата Светисховели (11-ти век), където се смята, че се съхранява плащеницата на Исус Христос. Разходка по тесните улици на Мцхета с възможност за пазаруване на сувенири. След това продължаваме към пещерата на Прометей- една от природните чудеса на Грузия, предоставящ на посетителите спиращи дъха сталактити, сталагмити, завеси, вкамени водопади, пещерни перли, подземни реки и езера. Отпътуване към Кутаиси , хотелско настаняване, вечеря и нощувка.


Пети ден /26.09.2018/– Кутаиси – Гелати – Гори - Уплисцихе - Тбилиси

Закуска в хотела. Отпътуване към манастирския комплекс Гелати и Академията (12-ти век), основен център на просветление в Грузия, основан от крал Дейвид „Строителя“ през 1106 г., който представлява процъфтяващата средновековна архитектура в Грузия. Комплексът е обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Минаваме през „пътя на коприната“ и пристигате в Гори - родното място на съветския лидер Сталин. Първа спирка е пещерният град Уплисцихе. Градът съществува още през първото хилядолетие преди Христа - един от първите градове в Грузия издълбани в скалата. Пещерите са били място на езическите ритуали, преди Грузия да стане християнска държава. Посетителите могат да се разхождат сред древните улици, театрални скали, кралски зали, аптеки, езически храмове и християнски църкви. Отпътуване за Тбилиси. Настаняване в хотел. Нощувка


Шести ден/27.09.2018/

Закуска в хотела. Свободно време за разходка и покупки из града. Освобождаване на хотела на обяд. Около 14.30 часа трансфер към летището за полет в 17:20 за Истанбул.

  • Заб. Програмата е предварителна и са възможни промени.


Цена за ранни записвания, валидна до изчерпване на местата
Хотели На човек в двойна стая Доплащане за единична стая
Хотел кат. 3* Grand Palace Tbilisi – www.grandpalacetbilisi.com или подобен 1950 лева 190 лева


Цената включва:
 • Самолетен билет за полет Варна– Истанбул – Тбилиси – Истанбул – Варна с лет. такси
 • 4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел кат. 3* в Тбилиси
 • 1 нощувка в Цхалтубо в хотел 3* (на около 9км. от Кутаиси)
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • Описаните екскурзии с лицензиран екскурзовод на руски или английски език;
 • 2 вечери в местен ресторант
 • Дегустация на вина в местна винарна
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/
 • Водач от фирмата организатор при 15 души


Цената НЕ включва:
 • Обяди и вечери
 • Входове неупоменати в програмата
 • Джипове 4х4 в Казбеги до църквата Гергeти Тринити
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
 • бакшиши


Полети:
 • 22 септември 2018 Варна–Истанбул 03:50 -04:45/ Истанбул–Тбилиси 06:25-09:45
 • 27 септември 2018 Тбилиси-Истанбул 17:20-18:55/ Истанбул –Варна 01:30 -02:30
  • Времената са местни, възможни са промени в часовете на полети.


Условия за записване:
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници.
 • Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.


Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт).
 • Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 50% от цената.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 122 - 31401


 
Полезни връзки