Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БУДАПЕЩА С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И ПОЛЕТ ОТ БУРГАС
Маршрут:
Бургас – Будапеща – Бургас

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 459 €

 

Програма
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БУДАПЕЩА
 • С тръгване от Варна и полет от Бургас

Будапеща е отлична както за разходка, така и за вълнуващи преживявания. Река Дунав минава точно през сърцето на унгарската столица. Няма значение дали се движите из криволичещите улички от страната на Буда или сте по булевардите от XIX в. от страната на Пеща. На всеки заинтересуван от история ще му е трудно да стои далеч от Буда, където дворецът ви потапя в средновековната атмосфера на Будапеща. Пазарните маниаци много бързо ще бъдат привлечени от другата страна на реката, където магазините и нощния живот се борят за вниманието на всички.

 • 04-08 септември 2018 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!!!


Примерна програма:

Първи ден /04.09.2018/

Отпътуване от Варна, ул.Антим I за летище Бургас в 04.00ч. /при сформиране на група и срещу  допълнително заплащане/. Полет от Бургас в 09:25ч, пристигане в Будапеща в 10:00.Трансфер до избрания хотел и оставяне на багажа или настаняване /по възможност/. Възможност следобед за обиколка на Будапеща с лицензиран екскурзовод на български език / с/у доплащане от 35 евро при мин 6 рах / - Парламента -вторият най-голям парламент в Европа. През Втората световна война Унгарския парламент е разрушен почти напълно, но по-късно е възстановен изцяло. Базиликата “Св. Стефан” - кръстена така в чест на първия крал на Унгария. Това е най-голямата базилика в Унгария, с височина от 96 метра. Можете да се качите на терасата на купола и да разгледате цяла Будапеща отвисоко. Главната синагога - най-голямата синагога в Европа и петата най-голяма в света. Има 3000 седящи места и е разположена в еврейския квартал на Будапеща.

Площадът на героите - един от най-забележителните площади в Будапеща. Разположен е в края на бул. Андраши, близо до Градския парк. От двете страни на площада има две големи сгради – Музея на изящните изкуства отляво и Изложбената зала отдясно. Изграждането на мемориала започва по повод 1000-годишнината от основаването на Унгария (1896г.) и приключва през 1929 г. Тогава той получава и името си. В центъра на площада се издига мемориал със статуите на водачите на седемте племена, които основават Унгария през IX век, както и други забележителни фигури от Унгарската история – крале и държавници. Рибарският бастион, известен и като Рибарски кули, е сред най-посещаваните забележителности в Будапеща. Наречен е Рибарски, тъй като е построен на мястото на намирали се по-рано там Рибарски квартал и Рибарски пазар. Строежът му започва през 1895г. Той представлява архитектурно съоръжение от галерии и кули, изградено около тераса. Оттук има отлична гледка към Парламента, мостовете над р. Дунав и голяма част от Пеща. В близост до тях него се намира следващата забележителност – катедралата Матиас.

Възможност за вечеря в един от най-известните ресторанти със средновековна атмосфера. https://www.sirlancelot.hu /предварителните резервации са задължителни/


Втори ден /05.09.2018/

Свободно време за разходка по красивите булеварди "Ракоци" и улица "Ваци, време за пазаруване.


Трети ден /06.09.2018/

Свободно време или по желание разходка до остров Маргарет /срещу допълнително заплащане/. Площта му е почти 1кв. км. Той се намира по средата на река Дунав, в централната част на града Будапеща. Островът е покрит почти изцяло с паркове и е популярна дестинация за разходки и спорт на местните. До острова може да се стигне и пеша по един от двата моста, които го свързват със сушата. На острова могат да се открият и останки от стар храм, както и минерални бани. Днешният му облик е образуван от сливането на три отделни острова.


Четвърти ден /07.09.2018/

След закуска –по желание екскурзия до Сентендре /с/у доплащане -38,-евро, с водач на англ.език/ -очарователно градче разположено на около 20км от столицата, е известен с красотата си, с многобройните си музеи и занаятчийници.Наричат го градът на галериите и на различните видове изкуства. Превърнал се в средище на художници и занаятчии в началото на двадесети век. Тогава в Сентендре започнали да пристигат от околните градове много представители на изкуството и на бохемата.Те били впечатлени от спокойствието на града и скоро той се превърнал в истинско ателие под открито небе. В Унгария много от известните художници са се повлияли от художествената школа на Сентендре. Днес платна на съвременните майстори могат да се видят в над десет от галериите в града. През седемнадесети век градът е бил преустроен в стил барок - има райони, които са заселени от различни общности – германци (Germans), румънци (Romanians), гърци (Greeks). Красивите църкви и къщи на Сентендре го правят да изглежда като град от приказките.С голяма популярност сред туристите се ползва музеят на марципана. На първия етаж се намира малка сладкарничка, където посетителите се запознават с приготвянето му, има и магазин –всеки да си купи от сладкото лакомство. На втория етаж има красива експозиция на фигури, направени от марципан. От него са изваяни фигури на унгарски крале и кралици, различни транспортни средства, персонажи от детски приказки. Градът с артистична атмосфера е много популярна дестинация заради близостта си до столицата, удобния транспорт и многобройните магазини за сувенири, уютни ресторанти и кафенета.


Пети ден /08.09.2018/

Полет в 06:20ч. от Летище Будапеща за Бургас, ранен трансфер към Летище. Кацане в 08:55ч в Бургас. Самостоятелно транспортиране до Варна /при формиране на група, осигуряване на трансфер срещу допълн.заплащане/.

 • реда на екскурзиите подлежи на препотвърждение;
 • хотелите са централно разположени на пешеходно разстояние от центъра;Цена от 459 евро/898 лева с полет от Бургас
 • Валидна за ранни записвания до 30 юни 2018 или до изчерпване на местата по промоционалните цени

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Бургас
Хотел На човек в двойна стая На детe в дв. стая с 2 възр.
Silver Hotel Budapest 3* или подобен - https://www.silverhotelbudapest.hu/ 459 евро / 898 лева На запитване
Marmara 4* или подобен - https://hotel-marmara.com/ 529 евро / 1035 лева На запитване


Цената включва:
 • Самолетен билет Бургас - Будапеща -Бургас с вкл.ръчен багаж до 10кг (55x40x23 см) или по-малък;
 • 4 нощувки на база нощувка със закуска в хотел 3*/ 4* ;
 • трансфери летище – хотел – летище /при мин.6 души/;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:
 • Трансфер от Варна до/от Летище Бургас и обратно;
 • Екскурзии по желание според програмата ;
 • Багаж за регистрация – 1/20кг: 80,-евро в двете посоки;
 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. ‚


Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт;
 • За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него


Полетно разписание:
 • W62480 BOJ BUD 09:25 10:00
 • W62479 BUD BOJ 06:20 08:55


Условия за записване:
 • Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.


Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко 50% от цената.

Форсмажор: TО не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.
Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 122 - 14188


 
Полезни връзки