Екскурзии от Варна

БЕНЕЛЮКС ОТ ВАРНА, БУРГАС И СОФИЯ
Маршрут:
Нюрнберг-Кьолн –Амстердам- Алкмар- Зансе Сханс- Моникендам-Волендам-Хага-Делфт-Ротердам-Антверпен- Брюж-Брюксел-Люксембург-долината на Среден Рейн/от Кобленц до Бинген/- Виена

Продължителност: 13 дни / 11 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 1399 лв.

 

Програма
ГЕРМАНИЯ, ХОЛАНДИЯ, БЕЛГИЯ, ЛЮКСЕМБУРГ, АВСТРИЯ

Нюрнберг - Кьолн – Амстердам - Алкмар - Зансе Сханс - Моникендам - Волендам - Хаг а - Делфт - Ротердам - Антверпен - Брюж - Брюксел - Люксембург - долината на Среден Рейн/от Кобленц до Бинген/ - Виена

 • АВТОБУСЕН ВАРИАНТ 13 ДНИ / 11 НОЩУВКИ + ЗАКУСКИПРОГРАМА:

1 ви ден БЪЛГАРИЯ-ЗАГРЕБ

Отпътуване предния ден в 22.30 ч. от Варна, ул.“Антим I“

Отпътуване в 00,00 часа от Бургас /бензиностанция ОМВ до МЕТРО ,/по маршрут София/05,00ч./ – ГКПП Калотина-Ниш-Белград -Загреб. Нощувка след Загреб.


2 ри ден ЗАГРЕБ -НЮРНБЕРГ

В 07,00ч. Закуска.Отпътуване за Нюрнберг. Късния следобяд пристигане.Пешеходна програма в Стария Град-Катедралите,Къщата и паметника на Албрехт Дюрер,. Крепостта и др.Нощувка.


3-ти ден –НЮРНБЕРГ-КЬОЛН – РАЙОНА НА УТРЕХТ

Закуска.Отпътуване за Кьолн.Пешеходна разходка с разглеждане на Катедралата- една от най-известните готически катедрали с нетрадиционен архитектурен силует и височина на стрелите 157 м,площада пред Старото кметство,стария град и районите около р.Рейн.Свободно време.Отпътуване и нощувка в Холандия.


4-ти ден -АМСТЕРДАМ

Закуска.Отпътуване за Амстердам.Програма в централната част на града-Разглеждане на централния площад Дам с Кралския дворец, Новата църква, музея на Мадам Тюсо и Мемориалът на падналите за свободата на Холандия,квартала на Червените фенери. Възможност за едночасова разходка с корабче по каналите.Свободно време в района на Пазара на цветята или площад Рембранд Нощувка в района на Амстердам.


5-ти ден- АМСТЕРДАМ -АЛКМАР -ЗАНСЕ СХАНС–АМСТЕРДАМ

Закуска.В 8,30 ч отпътуване за гр.Алкмар.Разглеждане на Протестантската църква,градския площад на който всеки петък се провежда традиционния пазар на кашкавала и др.Свободно време.Дву-часов престой за разглеждане на селището-резерват Заансе Сханс. Посещение на демонстрация за изработка на прочутите холандски сирена и прочутите дървени обувки кломпени. Връщане в Амстердам.Нощувка в района на Амстердам.


6-ти ден АМСТЕРДАМ-МОНИКЕНДАМ-ВОЛЕНДАМ

Закуска. 8,30 ч Посещение на Музейния площад с възможност за разглеждане на Рийксмюзеум, Музея на Ван Гог и Музея на диамантите.След обяд екскурзия Моникендам-Волендам. Разглеждане на гр.Моникендам и Волендам – популярни туристически градчета в Северна Холандия, известни със своите стари рибарски лодки,традиционното облекло, което все още носят някои жители,типични холандски домове и неповторима кухня.Свободно време във Волендам. Връщане в Амстердам. Нощувка.


7-ми ден– АМСТЕРДАМ –ХАГА-ДЕЛФТ

Закуска. В 8,30 ч. Отпътуване за Хага.Посещение на открития музей на миниатюрите Мадюродам. Програма в Хага: района около Биненхоф – Парламента, Маурицхаус с платна от фламандската школа, Работния дворец на Кралицата – Нордайнде, Пасажа, Квартала с посолствата, Курхаус и др. Престой в гр. Делфт за разглеждане на много красивия му площад. Нощувка в района на Ротердам.


8-ти ден– РОТЕРДАМ- -АНТВЕРПЕН

Закуска.Програма в Ротердам:Панорамна обиколка – Кметството,Мостовете над р. Маас – Еразмусбрук и Вилембрук,Кулата Еуромаст/без спирка/.Пешеходна разходка в централната част от Кметството,Църквата Св. Лаврентий,Кубичните къщи и Старото пристанище. Програма в Антверпен-крепостта Хет стен, Кметството, Паметника на Силвиус Брабо,къщите на Гилдиите, най-голямата Катедрала в Белгия с 4 платна на Рубенс. Нощувка в района на Антверпен.


9-ти ден – БРЮЖ-БРЮКСЕЛ

Закуска. Отпътуване за Брюж Тур. програма в Брюж: Кметството, Базиликата на Свещената кръв (тук, пренесени от Йерусалим, се съхраняват капки от Христовата кръв), Катедралата Св. Богородица с Мадоната на Микеланджело и др. Престой в централната част на Брюксел – Катедралата Св. Михаил,Площада Гроте Маркт, Кметството, Сградите на гилдиите, Манекен Пис – пишкащото момченце, символ на Брюксел.Нощувка в Брюксел.


10-ти ден – БРЮКСЕЛ – ЛЮКСЕМБУРГ

Закуска.Възможност за самостоятелно посещение на Атомиума и открития музей Миниевропа.Отпътуване и туристическа програма около 2 часа в Люксембург: Паметника Гелде Фра,Катедралата Нотр Дам, Кметството, Двореца на Великия Херцог. По желание и при възможност разходка с туристическо влакче в долината на реките Алзет и Петрюс, покрай Казематите. Нощувка в Германия.


11-ти ден– КОБЛЕНЦ- долината на Среден РЕЙН

Закуска. Панорамна обиколка на долината на р. Рейн /най-романтичното място в Германия/ от Кобленц – Дойчес Ек /”немският ъгъл”/ – където р. Мозел се влива в р. Рейн до скалата на Лорелай /сирената, която примамвала мъжете със своите песни и красота към тяхната гибел/ – Тюбинген.По стръмните брегове на р. Рейн са разположени много романтични замъци и крепости – частично или изцяло разрушени, някои от тях преобразувани днес в хотели, както и масиви от лозя, от които се добива прословутото рейнско бяло вино – марка ризлингОтпътуване за Австрия. Пристигане вечерта. Нощувка в района на Линц.


12-ти ден -ВИЕНА-БУДАПЕЩА

Закуска.Спирка в австрийската столица Виена.Обиколка с местен екскурзовод –двореца Белведере, къщите на архитекта Хундервасер,булеварда Рингщрасе,старата част на града –Мариенплац, двореца Хофбург, улиците Кертнерщрасе и Грабен,катедралата Св.Стефан. Вечерта отпътуване за България.


13-ти ден Пристигане в България.
ЦЕНА: ЦЕНА – 1399,00 лв.

 • ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ – 49,00 лв


В цената,калкулирана при 38 души, са включени:
 • обявените 11 нощувки + закуски /1-в района на Загреб,1-в Нюрнберг, 1-в района на Утрехт, 3 –в Амстердам,1-в Ротердам,1-в Антверпен,1-в Брюксел,1-в Германия, 1-в района на Сатледт/Линц
 • транспорт с автобус по маршрута
 • екскурзоводско обслужване по маршрута


В цената не са включени:
 • входните такси на посещаваните обекти и корабчета по маршрута/ около 100,00 евро/
 • курортни такси при нощувките в Хърватия,Холандия и Германия/в зависимост от категорията на настаняване 2-4,00 евро/вечер/човек
 • еднодневна екскурзия до Алкмар и Зансе Сханс,включваща програма с местен екскурзовод на български език в градовете и посещение на комплекса Зансе Сханс – 28,00 евро / човек
 • еднодневна екскурзия до Моникендам и Волендам – 21,00 евро
 • пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Амстердам – 15,00 евро/човек
 • обиколка с местен екскурзовод във Виена – 15,00 евро/човек
 • разходи от личен характер


Необходими документи за пътуване
 • лична карта или вялиден задграничен паспорт, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация,даваща право на детето да излиза в чужбина


Срокове и Условия
 • Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 7 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване
 • Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането


Плащания
 • до 1 дни след Резервация 30% от стойността на пътуването / на човек
 • до 10 дни преди Тръгване 100%


Неустойки
 • за Анулация до 60-30 дни преди Тръгване 30% от стойността на пакета
 • за Анулация до 30-21 дни преди Тръгване 40%
 • за Анулация до 20-11 дни преди Тръгване 70%
 • за Анулация до 10-0 дни преди Тръгване 100%


Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 40 туриста
 • При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
 • Ваксини – няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.


Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 118 - 2687


 
Полезни връзки