Екскурзии от Варна

СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БЕЛГРАД ОТ ВАРНА, БУРГАС, СТАРА ЗАГОРА, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Ниш

Дати:
22.09.2018,

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 188 лв.

 

Програма
СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ В БЕЛГРАД
 • ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВАРНА, БУРГАС, СТАРА ЗАГОРА, ПЛОВДИВ И СОФИЯ

Белград – Нови Сад – Сремски Карловци – Ниш


ПРОГРАМА

1 ден: Варна – Бургас – Пловдив – София – Ниш – Белград

Отпътуване вечерта от Варна /ул. Антим I в 22:00ч. на 21.09. – петък/, от Бургас /бензиностанция ОМВ Метро в 00:30ч./, от Стара Загора /бензиностанция Лукойл в 02:30ч./, от Пловдив /бензиностанция Шел на АМ Тракия в 03:40ч./, от София /бензиностанция ОМВ Захарна фабрика – бул. Сливница в 05:20ч./. Нощен преход.

Рано сутринта преминаване на ГКПП Калотина. Отпътуване за сръбската столица – Белград. Преди обед пристигане и туристическа програма в Белград с местен екскурзовод: Президентството, Площад „Теразие“, „Свети Сава“ – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, „Скупщината“, където се помещава парламента, Площадът на Републиката, пешеходната улица “Княз Михайлова”, крепостта Калемегдан, издигаща се над мястото, където се срещат реките Сава и Дунав с красив панорамен изглед към столицата. Тук Васил Иванов Кунчев получва прозвището Левски след прословутия му лъвски скок над един ров. Свободно време за разходка и посещение на знаменитата улица Скадарлия – бохемският район на сръбската столица с култовите белградски кръчми. Настаняване в хотел следобяд. Нощувка.


2 ден: Нови Сад и Сремски Карловци

Закуска. По желание екскурзия до Сремски Карловци и Нови Сад. Сремски Карловци е сръбски град в област Войводина, известен като духовното сърце на Сърбия. В миналото градът на няколко пъти е бил арена на ключови за балканската страна събития, а днес е интересна туристическа дестинация. Историята на града започва от римско време и преминава през периоди на влияние на унгарски фамилии, османски нашественици и австрийско господство, когато е превърнат в духовен, културен и политически център. Тук е подписан мирният договор между Османската империя и Свещената лига и тук за първи път са използвани кръгли маси за международни политически преговори. Днес градът е седалище на Сремската епархия и е лятна резиденция на сръбския патриарх. Пешеходна разходка и разглеждане на забележителностите – Резиденцията на патриарха – монументална сграда от 19в., Православната църква „Св. Николай“, Кметството, фонтан „Четирите лъва“, Панорамата и др. Посещение на Нови Сад – вторият по големина град в Сърбия, разположен по бреговете на река Дунав и столица на област Войводина. Често е наричан „градът на падащите мостове”, защото мостовете над реката са разрушавани 11 пъти, последният от които през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Разходка до Петроварадинската крепост – най – впещатляващият архитектурен паметник на града – издигната от австрийците, за да се защитават от турските набези – лабиринт от подземни галерии с дължина 16,5 км на четири нива, многобройни сводове, куполи, бойници и 13 порти, няколко века служила за отбрана на Хабсбургската империя от нападенията на Османската империя – архитектурен шедьовър с лабиринт от тунели на четири нива. Крепостта е свързана с името на българският възрожденец Любен Каравелов, който е живял и творил в Нови Сад и е бил затворен в крепостта за осем месеца по обвинение за съучастничество в убийството на сръбския княз Михайло Обренович. Връщане в хотела. Нощувка.


3 ден: Белград – Ниш – София – Пловдив – Стара Загора – Бургас – Варна

Закуска. Отпътуване за Ниш – родния град на римския император Константин Велики, едно от най-старите селища на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. Основан от келтите през трети век преди Христа, разположен на река Нишава и от древни времена е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Кратък престой за разходка. Отпътуване за България. Пристигане в София следобед, във Варна – късно вечерта.


Дати:22.09. - 24.09.2018

Цена: 188 лв.

Цената включва:
 • транспорт с туристически автобус;
 • пътни и туристически такси, медицинска застраховка;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград или район;
 • посещение на гр. Ниш;
 • представител на Агенцията;


Цената НЕ включва:
 • панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод – 5 евро;
 • екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – 15 евро /при минимум 25 човека/
 • доплащане за единична стая – 30 евро.
  • Забележка: Всички допълнителни екскурзии, туристически обиколки и мероприятия се организират при минимум 25 записани човека.


Необходими документи:
 • валидна лична карта или задграничен паспорт; за лица под 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/ и документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта/;

Записването става с внасяне на депозит в размер на 30 % от цената и сключване на договор за организирано туристическо пътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 30.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване.

Ориентировъчен валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара

Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при възникнали и независещи от него обстоятелства.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 32384


 
Полезни връзки