Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! 8-МИ МАРТ В БЕЛГРАД ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СОФИЯ
Маршрут:
БЕЛГРАД – НОВИ САД – СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – НИШ

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 160 лв.

 

Програма
8-МИ МАРТ В БЕЛГРАД
 • ОТПЪТУВАНЕ ОТ ВАРНА, БУРГАС, СТ. ЗАГОРА, ПЛОВДИВ И СОФИЯ

БЕЛГРАД – НОВИ САД – СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – НИШ

 • Дата: 07.03. – 10.03.2019. - ПОТВЪРДЕНА - 10 свободни места! Цена от 165 лв. плюс 10% отстъпка за нови записвания!


ПРОГРАМА:

1 ден /07.03./: Варна – Бургас – Пловдив – София – Ниш – Белград

Отпътуване вечерта от Варна /ул. Антим I в 22:00ч./; от Бургас /бензиностанция ОМВ Метро в 00:30ч./, от Стара Загора /бензиностанция Лукойл в 02:30ч./, от Пловдив /бензиностанция Шел на АМ Тракия в 03:40ч., или бензиностанция ОМВ, бул. Дунав, при 5 човека/, от София /бензиностанция ОМВ Захарна фабрика – бул. Сливница в 05:30ч./. Нощен преход.


2 ден /08.03/:

Рано сутринта преминаване на ГКПП Калотина. Преди обед пристигане в Белград. Туристическа програма в сръбската столица с местен екскурзовод: Президентството, Площад „Теразие“, „Свети Сава“ – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, „Скупщината“, където се помещава Парламента, площада на Републиката, пешеходната улица "Княз Михайлова", крепостта Калемегдан, издигаща се над мястото, където се срещат реките Сава и Дунав с красив панорамен изглед към столицата. Тук Васил Иванов Кунчев получава прозвището Левски след прословутия му лъвски скок над един ров. Свободно време за разходка и посещение на знаменитата улица Скадарлия – бохемският район на сръбската столица с култовите белградски кръчми. Настаняване в хотел следобяд. По желание празнична вечеря с музика на живо /с допълнително заплащане/. Нощувка.


3 ден /09.03./: Нови Сад и Сремски Карловци

Закуска. По желание екскурзия до Сремски Карловци и Нови Сад /с допълнително заплащане/. Сремски Карловци е сръбски град в област Войводина, известен като духовното сърце на Сърбия. В миналото градът на няколко пъти е бил арена на ключови за балканската страна събития, а днес е интересна туристическа дестинация. Историята на града започва от римско време и преминава през периоди на влияние на унгарски фамилии, османски нашественици и австрийско господство, когато е превърнат в духовен, културен и политически център. Тук е подписан мирният договор между Османската империя и Свещената лига и тук за първи път са използвани кръгли маси за международни политически преговори. Днес градът е седалище на Сремската епархия и е лятна резиденция на сръбския патриарх. Пешеходна разходка и разглеждане на забележителностите – Резиденцията на патриарха – монументална сграда от 19в., Православната църква „Св. Николай“, Кметството, фонтан „Четирите лъва“, Панорамата и др. Посещение на Нови Сад – вторият по големина град в Сърбия, разположен по бреговете на река Дунав и столица на област Войводина. Често е наричан „градът на падащите мостове”, защото мостовете над реката са разрушавани 11 пъти, последният от които през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Разходка до Петроварадинската крепост – най – впечатляващият архитектурен паметник на града – издигната от австрийците, за да се защитават от турските набези – лабиринт от подземни галерии с дължина 16,5 км на четири нива, многобройни сводове, куполи, бойници и 13 порти, няколко века служила за отбрана на Хабсбургската империя от нападенията на Османската империя – архитектурен шедьовър с лабиринт от тунели на четири нива. Крепостта е свързана с името на българският възрожденец Любен Каравелов, който е живял и творил в Нови Сад и е бил затворен в крепостта за осем месеца по обвинение за съучастничество в убийството на сръбския княз Михайло Обренович. Връщане в хотела. Нощувка.


4 ден /10.03/: Белград – Ниш – София – Пловдив – Стара Загора – Бургас – Варна

Закуска. Отпътуване за Ниш – родния град на римския император Константин Велики, едно от най-старите селища на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. Основан от келтите през трети век преди Христа, разположен на река Нишава и от древни времена е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Кратък престой за разходка. Отпътуване за България. Пристигане в София следобед, във Варна – късно вечерта.Цени:
 • 165 лв – от София;
 • 179 лв – от Пловдив;
 • 185 лв – от Ст. Загора;
 • 195 лв – от Бургас,
 • 199 лв – от Варна.


Цената включва:
 • транспорт с туристически автобус;
 • пътни и туристически такси;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград;
 • панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод;
 • посещение на гр. Ниш;
 • представител на Агенцията.


Цената НЕ включва:
 • вечеря с жива музика – 25 евро /при минимум 25 човека/;
 • медицинска застраховка при пътуване в чужбина – 5 лв. до 69 год.; над 69 год. – 8 лв.;
 • екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – 15 евро /при минимум 25 човека/;
 • доплащане за единична стая – 26 евро.


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 25 туристи.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
 • валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 32384


 
Полезни връзки