Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ЮЖНА АФРИКА – ШАРКИ ОТ ЧЕРНИЯ КОНТИНЕНТ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Южна Африка, Замбия

Продължителност: 11 дни / 8 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 2370 €

 

Програма
ЮЖНА АФРИКА – ШАРКИ ОТ ЧЕРНИЯ КОНТИНЕНТ - ГАРАНТИРАНА ГРУПА С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА
 • ЮАР С ВОДОПАДА ВИКТОРИЯ

Предлагаме Ви пътешествие до една от най-колоритните дестинации на Черния контингент - Южноафриканската република. Това е страна на контрасти, бурна история и дива природа. Днес ЮАР - заедно с водопада Виктория, е една от най-привлекателните туристически дестинации в света.

Предимствата в тази програма:
 • Полети с удобни връзки по цялата програма
 • "Праисторическа разходка"
 • Сити тур на Претория, Совето и парка Gold Reef Creek
 • Вътрешен полет до Ливингстън, Замбези
 • Посещение на водопада Виктория и река Замбези
 • Полет до Кейптаун и сити тур на града
 • Посещение на център за обработка на диаманти
 • Възможност за посещение на нос Добра надежда
 • Настаняване в избрани хотели с добър сервиз
 • Водач по целия маршрут от TO
 • Местни екскурзоводи по маршрута
 • Отлично съотношение качество - цена

До неотдавна ябълка на расов раздор и несигурност, днес Южноафриканската република е една от най-привлекателните туристически дестинации в света. Не случайно през 2010 г. тя беше домакин на най-голямото спортно състезание на планетата – световното първенство по футбол. Страна на контрасти, тя фокусира и най-колоритното от визитната картичка на Черния контингент: бурна история, дива природа, типичен африкански темперамент...


ПРОГРАМАТА:

1 ден: 16.11.14
 • Варна – Истанбул - Йоханесбург

Полет от Варна за Истанбул в 16.50ч. с Турски авиолинии. Пристигане в Истанбул в 17.35ч. Полета за Йоханесбург е в 00.55ч.


2 ден: 17.11.14
 • Люлката на Homosapiens

Пристигане в Йоханесбург в 10.40 ч.. Тъй като имате много време до настаняването в хотела, ви предлагаме една малка предиобедна разходка в ... праисторическата епоха. Северозападно от Йоханесбург, в региона Маропенг, се намира уникален музей, в който са представени най-старите следи от съществуването на човека. Ще имате уникалния шанс да почерпите от извора как преди няколко милиона години нашият прародител се е превърнал в хомосапиенс, да проследите еволюцията на човека и земята, като домакините са се погрижили и много да се забавлявате тук.
Следобяд ще се настаните в Претория, в един от най-хубавите региони на града, в Holiday Inn Express Sunnypark Hotel 4*: https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/pretoria/pryss/hoteldetail
или подобен. Време за почивка. Вечеря в хотела. Нощувка.


3 ден: 18.11.14
 • Спомени от златната треска

След закуска ще направите обиколка на Претория. Градът е известен със своите многобройни паркове и музеи, с правите и широки като аутобани улици, където могат да се видят и уникалните дървета джакаранда, внесени от Бразилия. Тук са и представителствата на дипломатическите мисии. Претория е изходен пункт към националния парк Крюгер - най-големият в Южна Африка.
След това ще посетите бившето гето Совето. Това ще ви върне във времето на апартейда и борбата на чернокожото население срещу расисткия режим, но това е част от съвременната историята на Южна Африка. Възможност за обяд в Совето в традиционен ресторант срещу заплащане.
След обяда следва посещение на тематичния парк Gold Reef City. Тук се спускате в автентична златна мина от края на XIX век, където е пресъздадена епохата на златната треска. В галериите на мината ще проследите процеса на добива на златото. И до днес РЮА се смята за най-голям производител в света на жълтия скъпоценен метал. След това ще имате възможността да видите как се изработват златните кюлчета.
Трансфер до хотела в късния следобед. На път за хотела ще прекосите и Йоханесбург, най-големият град в страната, финансов, промишлен и търговски център на РЮА, с население от 4 милиона души. Градът е смесица от стария виктриански и новия архитектурен стил на типичния мегаполис. Една от най-красивите сгради от старата епоха е Главната поща с часовника от 1897 г.Вечеря и нощувка.


4 ден: 19.11.14
 • На „лов” за голямата петорка

Закуска. Свободно време или по желание сафари в един от националните паркове на Южна Африка. Екскурзията започва с развлечения. Място на действието - Сън Сити, кралството на забавленията, известно като "Изгубения град". В далечни времена, местен вожд сънувал, че на това място го очаква раят. Преселил се с племето си и живели дълго в охолство, докато внезапно земетресение разрушило из основи града. По - късно, през миналия век, се появил богат предприемач, който възстановил града. Сега това е място за удоволствия: голф, водни атракции (включително басейн с изкуствени вълни), кина, ресторанти, разкошни дворци и хотели. Сън Сити е и Меката на казината в Африка. Свободно време за релакс и забавления. Обяд.
Продължавате към Националния парк Пиланесбърг, разположен върху угаснал преди 1 милион години вулкан. Ще се качите на джипове с рейнджъри за охрана и ще навлезете в царството на дивата Африка. На площ от 57 000 хектара се срещат 350 вида птици, 65 вида влечуги, 35 вида бозайници. Тук е домът на «голямата петорка»: лъв, леопард, слон, бивол и носорог, която ще дебнете да уловите във фотообектива по време на джип сафарито в парка.
Завръщане в хотела в късния следобед. Нощувка.


5 ден: 20.11.14
 • Градът на откривателя

След закуска - трансфер до летището в Йоханесбург и полет с авиокомпания Саут Африкан до град Ливингстън, в Замбия. Целта на това пътуване е Виктория – един от най-големият водопад в света. А градът носи името на Дейвид Ливингстън - шотландски мисионер в Африка, живял през ХІХ век. Той е откривателят и кръстник на водопада Виктория. След като пристигнете в Ливингстън, следва трансфер до хотела и настаняване. След обяд имате възможност да продължите с една много приятна атракция - круиз по Замбези. От борда на кораба, където се сервират хапки и напитки, ще наблюдавате обитателите на четвъртата по дължина река в Африка / 2700 км. /, но голямата атракция е залезът - невероятно красивото сбогуване с африканското слънце.
Вечеря и нощувка в хотел A’Zambezi river lodge 4* https://www.azambeziriverlodge.com/ или подобен.


6 ден: 21.11.14
 • Гърмящият пушек

Целият ден е свободен и на ваше разположение, за да имате възможност да се насладите максимално на водопада Виктория.
На местното наречие звучи като Мози-оа-Туня и означава Гърмящият пушек. И действително - когато човек наблюдава водопада отдалеч, във въздуха се издига огромно кълбо пара, наподобяващо дим. Водопадът се простира на площ от 1,5 км и се спуска от над 100 м височина. Гледката е неописуема! Над дефилето, в което пада огромната гърмяща маса вода, се простира мост, от който се открива не само страхотен изглед към водопада, но тук си пробват адреналина и какви ли не смелчаци: скачачи с бънджи, любители на рафтинга и др. Вечеря и нощувка в Zambezi Sun Hotel 3+* или подобен.


7 ден: 22.11.14
 • Градът-майка

Закуска и транфер до летището. С полет от Ливингстън през Йоханесбург се насочвате към юга на РЮА - Кейптаун. Наричат го градът-майка, защото е най-старият град в страната и съхранява културно-историческо наследство на повече от 300 години. Кейптаун е основан през ХVІІ век от холандци, от онова време са запазени изключително красиви исторически сгради.
Пристигане в Кейптаун. Трансфер до хотела. Настаняване и нощувка в Кейптаун, в хотел Holiday Inn Express Cape Town 4* www.hiexpress.com или подобен. Вечеря.


8 ден: 23.11.14
 • Лос Анджелис на Южна Африка

След закуска ще направите кратък сити-тур. Кейптаун е най-популярната туристическа дестинация в Южна Африка, има славата на южноафриканския Лос Анджелис. Около него се издига планината Тейбъл, 930-метровата икона на града, до която се стига по пешеходна пътека или по въжена линия (но само при хубаво време). Ако метеорологичните условия позволяват, горещо ви препоръчваме да отидете до върха. Гледката оттам е невероятна! / посещението не е включено в цената на основния пакет.
Панорамен тур на Кейптаун: Кметството, Парламента, Националната библиотека, парка с Къщата на градинаря, където президентът на страната посреща дипломатическите представители; Голямата църква и др. Замъкът Добра надежда е най-старата сграда в Южна Африка, построена е през 1 679 г, и ви очаква с ритуала по смяната на караула и оглушителния залп на оръдие, голямо колкото..... пинчер.
След обяд ще посетите Jewel Africa - център за обработка и продажба на диаманти. РЮА заема 4 - то място в света по добив на диаманти. Тук са и най - качествените скъпоценни камъни в целия свят.
Продължавате в търговско-туристическия център Victoria and Alfred Waterfront, най-посещаваното място в Кейптаун, разположено между остров Робен и планината Тейбъл. Тук се намират най-големите молове в града, луксозни хотели и апартаменти, ресторанти, места за развлечения и др.
Вечеря. Нощувка .


9 ден: 24.11.14
 • Нос Добра Надежда

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание. Посоката е още по на юг. Там, където си дават среща двата океана - Атлантически и Индийски. Тази целодневна екскурзия до нос Добра Надежда предлага панорамна обиколка на крайбрежието, посещение на плажа Боулдер с колонията на пингвините, ботаническата градина Кирстенбош, съхранила голямо и ценно богатство от южноафриканската флора.
Eкскурзията включва и изкачване с кабинков лифт до Кейп Пойнт - много живописно място в едноименния резерват. По думите на сър Френсис Дрейк - прочут мореплавател от ХVІ век, от Кейп Пойнт се открива най - красивата гледка в света.
На самия нос Добра надежда си направете снимка пред табелата с надпис "Cape Good Hope", символичен знак, че сте покорили още една географска ширина.
Вечерта - завръщане в хотела. Нощувка.


10 ден: 25.11.14

След закуска освобождавате стаите, като оставяте багажа си на съхранение в хотела. Свободно време за разходка и покупки. Трансфер до летище в Кейптаун и полет за Истанбул в 16.30h. Пристигане в турската столица в 05.30h. сутринта на следващия ден.


11 ден: 26.11.14
Отново на родна земя

Полет от Истанбул за Варна в 13.25h. Кацане на родна земя в 14:10h.Пакетна цена:
От 2370евро/4635лв. на човек в двойна стая


Цената е на човек в двойна стая и включва:
 • самолетен билет Варна – Истанбул – Йоханесбург/ Кейптаун – Истанбул – Варна и Йоханесбург - Ливингстън - Кейптаун с авиокомпания South African Airlines
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Sunnyside Park Hotel 4*или подобен, в Претория
 • 2 нощувки със закуски в хотел A’Zambezi River Lodge 4* или подобен, в Ливингстън
 • 3 нощувки със закуски в хотел Holiday Inn Express Cape Town 4* или подобен, в Кейптаун
 • трансфери летище – хотел – летище
 • ексkурзии: Homosapiens, панорамен тур на Претория; посещение на тематичен парк Gold Reef city; посещение на Совето; посещение на водопада Виктория;
 • Екскурзовод на английски език
 • Водач от TO при минимум 10 човека
 • медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро


Цената не включва:
 • летищни такси - 650 евро/ 1271лв. – общо за международните и вътрешните полети (към 31.5.2014 г)
 • виза за РЮА – 84 лв.
 • входна виза за Замбия – 50 USD /плаща се на място /
 • местни такси за националния парк – 40 USD
 • екскурзия Сън Сити и националния парк Пиланесбърг – 50 евро;
 • екскурзия до нос Добра Надежда, вход за ботаническата градина Кирстенбош; вход за плажа Боулдер,вход за национален парк Кейп Пойнт, изкачване с лифт до нос Кейп Пойн – 35 евро
 • круиз по р. Замбези – 70 евро
 • неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, мини-бар и др.
 • застраховка “Отмяна на пътуването” с Интерамерикан – около 3,75 % от пакетната цена.

За повече информация моля запитайте в офисите ни


Забележка:
 • Всички допълнителни екскурзии, които не са включени в основния пакет, се заявяват и заплащат в България.
 • Цените са валидни при курс 1 евро = 1.29 долара.


Допълнителна информация
 • Необходими документи за издаване на виза за РЮА:
  • международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
  • фотокопие на страницата със снимката
  • 2 снимки паспортен формат
  • служебна бележка от работодателя, че лицето е в платен отпуск
  • банкова референция
  • медицинска застраховка
  • самолетен двупосочен билет
  • хотелска резервация
  • такса за издаване на виза 84 лв. (не се възстановява)
  • визата се издава в рамките на 5 работни дни (ако документацията е пълна)

 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !


ОФЕРТА № 128 - 15290