Екскурзии от Варна

МНОГОЛИКАТА ХОЛАНДИЯ - ОТ АМСТЕРДАМ ДО МААСТРИХ ОТ ВАРНА
Маршрут:
Варна - Айндховен - Амстердам- Маастрихт - Дортмунт - Варна

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Цена от: 699 €

 

Програма
МНОГОЛИКАТА ХОЛАНДИЯ - ОТ АМСТЕРДАМ ДО МААСТРИХ

Усетете истинският дух на Холандия с една обиколка на страната с полет от Варна

27 септември 2018 – 02 Октомври 2018

ПРОМО ЦЕНИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

Холандия е страна, която предлага идеални условия за обиколно пътуване . Тя е относително малка по територия и всички големи градове са само на няколко часа шофиране един от друг. В Холандия се организират много събития, фестивали, пазари, паради, изложби и мероприятия във всеки един сезон. Есента е времето за изкуство и култура. Традицията и иновациите се преплитат тук: художествените шедьоври, вятърните мелници, лалетата и кафенетата със свещи съжителстват с новаторска архитектура, авангарден дизайн и феноменален нощен живот. Амстердам е задължителна част от плана на всеки турист в Холандия. Но като всяка столица, истинският дух на Холандия не може да бъде усетен там. За да се докоснете до страната трябва да излезете от големия град и да посетите малките градчета и селца.


Предварителна програма

Ден 1 - 27.09 – Варна – Айндховен

Пристигане в Айндховен – трансфер до Амстердам/около 1,5 часа/.

Пешеходна обиколка с екскурзовод на български - покрай прочутите канали на Амстердам, придружена с богата и интересна информация за едни от най-известните забележителности на града: Централна гара, Старата църква (Квартала на червените фенери), Китайският квартал (Най-големият Будистки храм в Европа), Новият пазар (Останки от Средновековна порта),Къщата на Рембранд (Бившият еврейски квартал), Общината, Синият мост над река Амстел, Площад Рембранд, Плаващият пазар за цветя, Средновековното дворче „Бехайнхоф“, Галерията на историческия музей, Площад Дам (Двореца Дам, Националният паметник). Нощувка в Амстердам.


Ден 2 - 28.09 – Амстердам - Алкмаар – Схермер Моленс – Афслойтдайк - Амстердам

Закуска. За тези, които се интересуват повече от традициите на Холандия предлагаме целодневна екскурзия по маршрута Амстердам - Алкмаар – Схермер Моленс – Афслойтдайк - Амстердам с екскурзовод на български език.

От април до септември всеки петък от 10.00 до 13.00 часа в Алкмаар се организира тардиционен пазар на холандското сирене. Тук ще разберем как се търгува сиренето според традиция, която е вековна - Още от 14 век по стар традиционен начин и до днес всеки петък се търгуват пити кашкавал. На 28 септември 2018 година е последният ден за този сезон. "До 30 000 килограма или 2200 цели сирена са подредени и чакат клиентите."Без съмнение Alkmaar Cheese Market е основната атракция в града.

Ще присъстваме на откриването в 10 часа, след което ще се разходим в центъра на Алкмаар и отпътуваме за мелниците Схермер - Оригинални мелници за изпомпване на вода. Едната е отворена като музей и в нея може да се види точно по какъв начин преди 400 години е изпомпано езерото Схермер, за да бъде създаден полдер (място за живеене и селскостопанска земя) - патента на холандците. От там отпътуваме за прочутата дига, построена през 1932 година между Северно и Южно море (Afsluitdijk).

Дигата е дълга 32 км., свързва провинциите Северна Холандия и Фрисланд и превръща южно море в сладководно езеро. В това езеро по-късно е построена последната провинция на Нидерландия - Флеволанд. На дигата има статуя на Корнелис Лели - инжинера, благодарение на който е осъществен този забележителен проект.


Ден 3 - 29.09 – Амстердам – Хага – Делфт – Ротердам - Амстердам

Закуска. Целодневна екскурзия до Хага, Делфт и Ротердам с екскурзовод на български език

Хага – Политическият и административен център на Кралство Нидерландия. Емблемата на града е Биненхоф – „Сърцето на холандската политика“. Приятно е да се разходиш много близо до сгради, в които всеки ден се взимат важни решения за настоящето и бъдещето на страната – Парламент, Министерски съвет, Кабинет на краля, Сметна палата, Държавен съвет, Висшият върховен съд.

Делфт – „Чарът на Средновековието и Ренесанса“ – Градът на сино-белият порцелан, родното място на Йоханес Фермер – един от най-известните холандски художници от 17 век, градът на техниката и мястото, където членовете на холандското кралско семейство намират вечен покой.

Ротердам – Градът на архитектурата. Освен, че е известен с най-голямото пристанищв в Европа, Ротердам е известен и със забележителните си архитектурни стилове – красиво съчетание между старото и новото.

Нощувка в Амстердам


Ден 4 - 30.09 Амстердам

Закуска. Днешният ден е посветен на Амстердам- едно прекрасно място за разходки. Заради 160-те си канала и над 1000 моста Амстердам понякога е наричан Северната Венеция. Архитектурата на града може да бъде разгледана най-добре с обиколка с корабче по каналите. да посетите Националния музей /Rijksmuseum, който притежава една от най-уникалните художествени колекции в целия свят. В допълнение може да посетите и Музея на Ван Гог, където се намира най-голямата художествена колекция в света от Винсент ван Гог, както и много творби на други импресионисти като Моне и Гоген. Площадът Дам (de Dam) е един от най – старите и важни места в града. Разположен е в историческата част на Амстердам. В миналото е бил използван като градски централен пазар.. На площадът се намират кралския дворец, новата готическа църква от XV век, а също и восъчния музей Мадам Тюсо. Градът предлага още много интересни възможности. Нощувка.


Ден 5- Амстердам – Утрехт – Маастрихт (230км)

Закуска. В 09:00ч. тръгване за Маастрихт.

Около 10:00 часа пристигане в Утрехт (50 км от Амстердам) – един от най-старите градове в Холандия, който води началото си още от първи век от новата ера. Тогава на това място римляните построяват една от отбранителните си крепости за защита на севрната граница на Римската империя. По-късно Утрехт става голям религиозен център, а понастоящем е четвъртият по големина град в Холандия, с много културни забележителности и с най-хубавите канали в цялата страна.

От 10.00ч до 12.00 – Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на български

около 12.00ч тръгване за Маастрихт (190км). Около 15:00ч пристигане в града.

Свободно време за разходка.

Маастрихт - Ако искате да се потопите едновременно в атмосферата на Холандия, Германия, Белгия и Франция, посетете Маастрихт. Един от най-старите градове в Холандия може да ви предложи всичко това – църкви, базилики, кафенета във френски стил и архитектура с немски нотки. Няма да е преувеличено, ако кажем, че всяка сграда в Маастрихт е забележителност. Много от старите постройки са превърнати в кафенета във френски стил или бутикови хотелчета.

Нощувка.


Ден 6 - 02.10 –Мастрихт - Дортмунт - Варна

В 04:30 часа ранен трансфер от Маастрихт до летището в Дортмунт.

Полет до Варна в 08:50ч.Цена от 699 евро/1368 лв.

Пакетните цени са на човек в двойна стая и включват:
 • самолетен билет на авиокомпания Уиз Ер - Варна - Айндховен ; Дортмунт - Варна с летищни такси и един салонен багаж до 10 кг с размери 55 x 40 x 23 см;
 • 4 нощувки със закуски в Амстердам в хотел кат.3* с централно разположение
 • 1 нощувки със закуски в Маастрихт в хотел 4* с централно разположение
 • медицинска застраховка „асистанс“ до 10 000 евро;
 • трансфер летище Айндховен – хотел в Амстердам
 • трансфер Маастрихт – летище Дортмунт
 • трансфер Амстердам – Маастрхт
 • екскурзия до Утрехт с екскурзовод на български език
 • водач от фирмата организатор при мин 16 души


Цените не включват:
 • чекиран багаж до 20 кг- доплащане от 70 евро за двете посоки/подлежи на препотвърждение/
 • Екскурзии по желание с гид на български език;
 • Градски туристически такси € 2,00-4,00 на човек/ден;
 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
 • Входни такси за забележителностите;

Полетно разписание: Варна–Айндховен; Дортмунд - Варна
27 септември VAR EIN 11:45 13:55
02 октомври DTM VAR 08:50 12:35


Допълнителни екскурзии:
 • Пешеходна обиколка на Амстердам с бълг екскурзовод- € 20
 • Целодневна екскурзия по маршрута Амстердам - Алкмаар – Схермер Моленс – Афслойтдайк *Амстердам с екскурзовод на български език – € 65,00 с включен вход за мелнизата-музей в Схемер
 • Целодневна екскурзия Хага – Делфт – Ротердам с екскурзовод на български език – € 65,00
  • Цените за екскурзиите са валидни при мин 15 души.

Приблизителни входни такси за музеи и мероприятия:
 • Корабче по каналите на Амстердам – 13 евро
 • Музея на Мадам Тюсо – 20 евро
 • Музея на Ван Гог - 17.50 евро
 • Национален музей (Rijksmuseum) – 17.50 еврo
 • Музея на бирата Хайникен – 18 евро


Информация за хотелите:

3* широк център Hotel Kings Court- https://www.hotelkingscourt.nl/en/index.html или подобен
Хотелът е с много добро разположение в района Amsterdam New West с чудесни транспортни връзки с центъра.

4* център Amrâth Grand Hotel de l’Empereur - https:/www.amrathhotelempereur.nl или подобен -
се намира във вековна сграда в стил Ар Нуво, разположена на 50 метра от жп гара Маастрихт. Музеят Bonnefanten е само на 10 минути пеша от Amrâth Grand. Центърът на града и театър Vrijthof са на 15 минути.


Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит 30% от стойността на пакета.
 • Доплащане до 45 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи за записване:
 • лична карта/паспорт.

Минимален брой участници за провеждане на екскурзията: 20 души.

Цената е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата и се препотвърждава при конкретната резервация.

Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 14 дни след края на пътуването.

Форсмажор: TO не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Информацията съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите в нашите офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 122 - 29712


 
Полезни връзки