ПРЕДЛАГАМЕ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ЗА ДИРЕКТНИ ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ ОТ ВАРНА ДО МЮНХЕН /ГЕРМАНИЯ/ И ОБРАТНО ЗА СЕЗОН ЛЯТО 2017!!!


РАЗПИСАНИЕ: ДИРЕКТНИ ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ ВАРНА - МЮНХЕН - ВАРНА ЗА СЕЗОН ЛЯТО 2017

ОТ ЛЕТИЩЕ ДО ЛЕТИЩЕ ДЕН ПЪРВИ ПОЛЕТ НА ПОСЛЕДЕН ПОЛЕТ НА ЧАС НА ИЗЛИТАНЕ ЧАС НА КАЦАНЕ ЦЕНА
ВАРНА МЮНХЕН ЧЕТВЪРТЪК 04.05.2017 28.09.2017 10.15 11.45 от 90 евро
ВАРНА МЮНХЕН НЕДЕЛЯ 07.05.2017 15.10.2017 19.00 20.25 от 90 евро
МЮНХЕН ВАРНА ЧЕТВЪРТЪК 04.05.2017 28.09.2017 12.50 16.05 от 90 евро
МЮНХЕН ВАРНА НЕДЕЛЯ 07.05.2017 15.10.2017 19.00 20.25 от 90 евро

Мюнхен
е столицата на Бавария в южна Германия. Международното летище Франц-Йозеф Щраус е на 40км северозападно от града.

Мюнхен се е обявил за световна столица на бирата – и като град с шест традиционни пивоварни, вероятно няма друго място на света, където можете да се насладите на толкова много различни видове наливна бира. Всички бири – от леката, златиста Вайцен до тъмните „бок“, са приготвени според Закона за чистота на бирата от 1519г., който позволява да се използват само вода, ечемик и хмел. Сред историческите бирарии са Хобраухаус, Паулахер и Аугустинер-Келер.

Мюнхенският Октоберфест (от средата на септември до началото на октомври) е най-големият празник на бирата в света. Това е шумен и все пак очарователен повод за отбелязване на немската общителност с бира, наденички и много забавления за цели 16дни. Гледайте да сте там за откриването на парада на фестивала – преживяването е незабравимо. Грандиозна, пъстра процесия от теглени от коне платформи и повече от 40превозващи бира коли, натоварени с гигантски кегове, трополят по елегантните улици Максимилиан и Резиденщрасе. Те са предшествани от герба на Мюнхен и ги следват около 8000 традиционно облечени участници от групи оомпа (за традиционна баварска музика), състави за фолклорни танци и други. Следват Вайсн-Вирте – собствениците на бирените шатри през Октоберфест, спускащи се до местата за провеждане на фестивала на Терайзенвийзе. Това весело зрелище се случва в първата неделя на Октоберфест, когато фестила вече е открит от обяд. Официално забавата започва, след като кметът на Мюнхен сложи кран на първия кег с бира с вик „Поставен е“ и пие за успешното преминаване на празниците. Местните се присъединяват към гръмогласните наздравици и ентусиазирано се заемат да утоляват жаждата си, а милиони в Германия ги гледат по телевизията и правят същото.
Октоберфест не е за хора със слаби сърца, противници на бирата или вегетарианци. С шестте си милиона посетители, около 60 000 хектолитра бира, половин милион пилета и близо 400000 наденички, това е една празнична стихия и същевременно най-големия фестивал в света. Въпреки името си, Октоберфест обикновенно започва в средата на септември. Името ни връща към първия Октоберфест, който е бил проведен през 1810г. по случай сватбата на баварския престолонаследник принц Лудвиг, когато честванията започнали на 12октомври и продължили 5дни. С тевтонски прагматизъм, той бил преместен през септември, тъйкато есенното слънце дава по-добра възможност за забавление на открито. Октоберфест е израснал до едно от главните събития в страната, по време на което красивите и богатите, лидерите в политиката и бизнеса трябва да видят и да бъдат видени. Предпочитаните палатки с ерадват на такъв небивал интерес, че влизането става по списък. Когато се наситите на храна и забавления, направете крачка навън и разгледайте забележителностите на Мюнхен.

Можете да започнете с разходка в късно-средновековния ренесансов център, заобикалящ кметството на Маринплац. Надникнете в една от най-обичаните забележителности – Лимбфрауенкирше. Прекарайте следобеда, пазарувайки по една от най-скъпите търговски улици в Европа – Максмилианщрасе. Вечерта се облечете елегантно и посетете мястото, където на видите и да бъдете видян – балета в Баварската държавна опера.

Задължително разгледайте очарователните мюнхенски музеи – Старата и Новата пинакотека и Пинакотеката за модерно искуство. Това е световно известна съвкупност от художествени галерии с платна от Рембранд, Тициан и Дюрер до Мане и Уорхол. Също така не пропускайте да се възхитите на невероятния ренесансов интериор на 65-метровия антиквариат в мюнхенския Резиденц.

По-късно можете да разгледате Дойче музеюм – най-големия и очарователен музей за технологии, наука и транспорт.

На Маринплац можете да се насладите на камбаните на Нойес Ратус всеки ден в 11.00, в 12.00 и в 17.00часа – пъстър парад от дървени средновековни фигурки, които танцуват на традиционни песни.


Полезни връзки