ПРЕДЛАГАМЕ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ЗА ДИРЕКТНИ ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ ОТ ВАРНА ДО МОСКВА /РУСИЯ/ И ОБРАТНО ЗА СЕЗОН ЛЯТО 2014!!!


РАЗПИСАНИЕ: ДИРЕКТНИ ЧАРТЪРНИ ПОЛЕТИ ВАРНА - МОСКВА - ВАРНА ЗА СЕЗОН ЛЯТО 2014

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО


Москва
Руската столица впечатлява дори и най-претенциозния турист с изумителната си архитектура и културни и природни забележителности. Москва е разположена в европейската част на Руската федерация, достатъчно близо до модерна Европа. Настоящата руска столица за първи път е спомената в писмен източник през далечния 12 век. Преживяла разграбване от монголци и татари, Москва винаги успява да възкръсне, за да се издигне като столица на една от световните сили в съвременния свят. Без съмнение тя е една от столиците, коята се отличава с архитектурния си облик, граден векове наред. Този град е въплъщение на силния национален дух на Русия.

Културният и архитектурен потенциал на руската столица е огромен. Градът е осеян с много драматични театри, в които непрекъснато се поставят оперни и балетни постановки. Безспорният фаворит в това отношение е т Болшой театър, но визитната картичка на Москва си остава Кремъл и емблематичния за руската столица Червен площад. Кремъл е общото наименование на обширният коплекс от внушителни сгради – сърцето на стара Москва. Сред укрепените стени на Кремъл започва едно зашеметяващо пътешествие през начина на живот на богатите и знаменити царе. В Оръжейната палата се съхраняват повече от 4000 предмета от XIIв. до 1917 г. Тук се намира и една смайваща колекция от 10 яйца на Фаберже - сложни минисветове, поръчани като подаръци от царете на гениалния бижутер Петер Карл Фаберже, който става придворен златар през 1885 г. В Елмазния фонд се съхраняват царските корони на династията Романови, скиптъра на Екатерина Велика – увенчан от диаманта „Орлов”, подарък от нейния любовник граф Орлов – и инкрустираната с диаманти корона както и диаманта „Шах”, подарен на цар Николай I от шаха на Иран.

От Кремъл започва пешеходната улица ,,Арбат" - любимото място за разходка на всеки московчанин. Тя разкрива едно от многото лица на Москва – весела, артистична и духовита. Тук, сред улични художници и музиканти, под красивите фенери от ковано желязо, се пази историята на стара Москва. На тази улица са живели Рахманинов и Пушкин, а с името й се свързват Чехов, Толстой и Гогол и много други величия на руската история и култура.


Полезни връзки