Тунис е страна в Северна Африка. На север и изток е Средиземно море, на юг граничи с Либия, на запад - с Алжир. Наименованието на страната идва от името на столицата Тунис, на която е наречена на името на финикийската царица Танит. Административно страната е разделена на 23 вилаета.

Климатът на Тунис е характерен за Средиземноморския регион, като по-голямата част от субтропичен и пустинен. Растителният свят на крайбрежните райони на Тунис почти не се различава от този на южна Европа. В северните части са разположени гъсти гори от корков дъб, бор и хвойна. На юг 40 % от територията на Тунис е заета от пустинята Сахара, където преобладаващата растителност, типична за пустините и полупустините е: диви треви, еспарто, разнообразни храсти. В сухите райони и в оазисите растат финикови палми. . На територията на Тунис обитават хиени, диви свине, чакали, газели, пустинни зайци, няколко вида отровни змии (включително кобра и рогата пепелянка). Най-голямата река е Меджерда. Тук е и веригата от солени езера Шотт-Джерид.

В Тунис туристите посещават редица забележителности, като: Пощенския музей, зоологическата градина, църквата " Св. Кръст” , Националната библиотека, Голямата джамия, джамията Юсуф-Бей, дворецът Дар Бен Абдала с Музея на традиционното наследство на Тунис, музей на Сиди Бу-Хриссан, англиканската църква на Св. Джордж, джамията Касба.

В Медина ("стария град"), джамията Джами ез-Зейтуна, Площада на правителството, Дар ел-Бей, (дом на бея), Сук ел-Аттарин, дворците Дар-Осман (XVII век) с Музея на приложното изкуство и Дар бен- Абдаллах (XVIII-XIX век) с градският Музей на изкуство и на народните традиции, джамия Юсуф-бей (1616 г.) и Хамуда паша (XVII век), мавзолея на Хасанидов Турбет ел-Бей, джамията и мавзолей на Сиди Mahreza (Абу Мохамед Mahreza ес-Градини), катедралата Св. Винсент де Пол, Дар ел-Хадад. Национален музей Alaun (Музей Бардо), Университета в Тунис, avenue Хабиб Бургиба, парк Белведере, зоопарк и увеселителен парк Dah-Dah, океанографския музей Саламмбо, руините на древен Картаген (основан през 814 г. пр. христа), Антонин Пий, руините на Капитолия, катедралата Сен Луи (1890 г.), катедралата " Св. Киприан и Музей Лавижери, руините на Тубурбо-Майус, детски център за забавления Карфаголенд и други.


Плажовете в Тунис

Плажовете в Тунис превличат туристи от цял свят. Най посещаваните курорти са:Всяка седмица гарантирани турове /екскурзии, пътувания, почивки/ с богата екскурзионна програма за индивидуални туристи на групови цени. Възползвайте се от специалните ни програми с фиксирани дати на тръгване, като се присъедините към международна група, така получавате максимално количество туристически услуги на атрактивни групови цени. Не е нужно да се събере цяла група от определен брой туристи, за да се осъществи екскурзията Ви до Тунис.


Полезни връзки