Сингапур
перлата на Юго-Източна Азия, съвместяваща в себе си постиженията на 21 век с традиционния начин на живот на местното население. Стотици небостъргачи и луксозни съвременни хотели, етнически квартали и сингапурска кухня, представляваща смесица от китайска, малайска и южно-индийска кухни. Сингапур се гордее с най-високия стандарт на живот, с правителство, което не знае какво е това корупция, с трудолюбието и таланта на своя многонационален народ, космополитизма и веротърпимостта към всички религии . Тук "вчера" съседства „утре”, тук мирно съжителстват традициите и високите технологии, като древни храмове, не губят своето величие на фона на модерни небостъргачи. Столица Сингапур е столицата на Република Сингапур, едно от най-големите пристанища, един от най-големите търговски и индустриални центрове в югоизточна Азия.

Климатът на острова е тропически. Най-ниската температура + 300C е през януари, а най-високата през май + 320C. През нощта температурата достига до + 23 - +240C.

В Сингапур са разпространени четири основни религии: конфуцианството, будизъм, ислям и индуизъм. Привърженици на конфуцианството и будизма са китайците, исляма - малайците и част от имигрантите от Южна Азия, индуизма - голяма част от индийците. Има и малко християни от различни краища на света.

За туристите се предлагат разнообразни екскурзии, по интересни от който са:
Обзорна екскурзия по Сингапур. По време на тази екскурзия ще се запознаете с историята и произхода, културни традиции, съвременните постижения и стил на живот на сингапурците . Ще преминете по главните улици на града, покрай символа на Сингапур – статуята на Морския Лъв (Мерилона), ще разгледате небостъргачите, ще се разходите в Китайския квартал (China Town). Известните улици за сувенири и най-старият хиндуистки храм в града - Шри Мариамман Темпл в Чайнатаун със сигурност ще запомните с мириса на етерични масла, тамян, свежи цветя и подправки. Посещението на обзорната площадка в планината Фейбер, откъдето се открива прекрасна панорама към града, пристанището и съседните острови ще Ви предостави възможност да направите множество фотографии, който ще донесат тези прекрасни изгледи и до вашите близки, който не са имали възможност да посетят перлата на Юго-Източна Азия.

Първият в света нощен зоопарк запознава туристите с нощния живот на над 1000 животни от тропическа джунгла, като: капски бивол, червена африканска антилопа, синя овца, шарена хиена, златист чакал и много други. Животните са отделени едно от друго и от хората с естествени препятствия - ровове, водопади, храсти, което създава илюзията за тяхната пълна свобода. Приз завършване на екскурзията по резервата ще посетите един от двата ресторанта, разположени на входа на парка и магазините за сувенири и подаръци, където можете да закупите фигури на животни и други символи на Сингапур.

Не по малък интерес за туристите представлява и птичият парк в Джуронге: Тук обитават над 8000 птици от Африка, Южна Америка, Европа и Азия. В това «птиче царство» ще срещнете: - фламинго, папагали, колибри, toucans, райски птици.
Остров Сентоза - това е кътче на спокойствието, намиращо се на половин километър южно от Сингапур, пълна противоположност на натоварения градски живот на Сингапур. Незабравими впечатления ще остави посещението на океанариума «Подводно царство» - където само стъкло Ви отделя от акулите, гигантските скатове, мурените и много други животни на подводния свят

Най-красивата в света зоологическа градина Ви предоставя възможност да видите екзотични горски обитатели, като: мадагаскарско кенгуру, орангутани от островите Борнео и Суматра, полярна мечка и много други.Полезни връзки