ФРАНЦИЯ - СЕН-ТРОПЕ
СЕН-ТРОПЕ
Никое посещение на Лазурнич бряг няма да бъде пълно, ако поне за час не се отбиете в Сен-Тропе. Защото дори през тежката лятна жега, когато и трафикът е натоварен, пристанищният град е пълен с богати и добре загорели хора, а пристанището е задръстено с плаващи дворци.

В действителност Сен-Тропе е било малко рибарско селище, построено около пристанището, възникнало тук през 68г. по повод обезглавяването на римлянин на има Тропес. Той бил наказан по заповед на император Нерон за публично проповядване на християнството. Корабът, пренасящ тялото му, излиза в открито море и е изхвърлен на брега на мястото, където днес се намира Сен-Тропе, и тук започва да идват поклонници християни. Векове по-късно художникът Пол Синяк построява своя дом в града, а редица негови съвременници, след като му гостуват, се преместват да живеят в Прованс. Когато през 1956г. Брижит Бардо пристига тук да снима филм и решава да остане, Сен-Тропе постепенно се превръща в модно място, какъвто е и понастоящем. Днес множество известни хора притежават вили в региона, а богаташите живеят на своите яхти.

Сен-Тропе се намира в близост до хубави плажове с много пясък, за разлика от останалата преобладаваща част на Лазурния бряг. Тук ще видите прекрасни, боядисани в пастелни цветове къщи, които да посетите, а можете да седнете в някое кафене на пристанището и да се полюбуват на гледката. Ако искате да обиколите града, когато няма много туристи, елате извън сезона, направете си пикник с бутилка вино и се повеселите на брегаПолезни връзки:
ДЕСТИНАЦИЯ ФРАНЦИЯ | СЕН-ТРОПЕ |