Летище Франкфурт е едно от най-големите летища не само в Европа, но и в цял свят. То е с изключително стратигическо значение за националния германски авиопревозвач Луфтханза, който използва летището като основен хъб за полетите си до Европа, Америка /Централна, Северна и Южна/, Азия, Африка и Австралия.

Директни полети от България до летище Франкфурт се поддържат основно от три авиопревозвача – Луфтханза, Уиз Еър и България Еър. Полетите се изпълняват целогодишно, всеки ден от седмицата от летище София.

През летния сезон, от средата на месец май до средата на октомври има и чартърни полети от летищата във Варна и Бургас. По правило цените на самолетните билети са най-ниски в началото и в края на сезона. Тогава можете да си закупите билет за по 45евро.

През зимния сезон авиокомпания Austrian Airlines ежедневно предлага на своите клиенти полети от летище Варна през Виена.

Самолетите на редовните авиокомпании Bulgaria Air и Lufthansa излитат от терминал 2 на летище София в 9.20ч, в 14.00ч и в 15.50ч. Полетът е с средна продължителност около два часа и тридесет минути.

Самолетни билети в едната посока се предлагат само от България Еър и са с цени от 266.03лв. Двупосочните билети стратират от 232.26лв.

Нискобюджетната авиокомпания Wizz Air излита от терминал 1 на софийското летище и има по два полета в седмицата – в понеделник и в петък с час на излитане 6.15ч. Полетите са до второстепенното летище на Франкфурт - Хан, което е разположено на около 120км от Франкфурт. Най-лесния начин по който можете да се придвижите до централната част на Франкфурт или до летище Франкфурт е с автобус за около час и петдесет минути.

Въпреки своята отдалеченост, летището става все по-популярно сред клиентите заради примамливите цени на самолетните билети, които нискотарифните авиокомпании предлагат. Основна причина за това са излкючително ниските летищни такси на летище Франкфурт/Хан. Можете да закупите еднопосочен билет за скромната сума от 64.99лв., а двупосочните са на цени от 129.98лв.


Тук може да потърсите и резервирате онлайн своя евтин самолетен билет от и до Брюксел:


Полезни връзки