От летище София можете да летите до италянската столица всеки ден от седмицата с полетите на България Еър, Ал Италия и Уиз Еър. Първите две авиокомпаниии излитат от новия терминал на летището и кацат на летище Фиумичино/терминал 3, а третата от терминал 1 и каца на терминал 2. Полетите са с продължителност около два часа.

Самолетите на Bulgaria Air летят във вторник, четвъртък, събота и неделя. Часът за излитане за всички дни е един и същ – 07.40ч.

При необходимост от по-късно излитане от летище София в понеделник, сряда, петък и неделя могат да се използват полетите на Alitalia, които са с плануван час на излитане в 17.55ч.

Wizz Air летят три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота.

Летище Фиумичино е най-голямото в Рим и е едно от най-големите в Европа и позволява изключително много връзки за цял свят. Разположено е на 35км от централната част на града и има четири терминала, като връзката между тях се осъществява от безплатен автобус. До центъра можете да стигнете най-бързо с влак - за около 30минути. Цената на билета е 12евро. За доста по-скромната сума от 5евро можете да ползвате автобус, но пътуването ще Ви отнеме около час.

Цените на еднопосочените билети започват от
Цените на двупосочните билети са от


Тук може да потърсите и резервирате онлайн своя евтин самолетен билет от и до Рим:
Полезни връзки