Самолетните билети до Виена към момента са с едни от най-ниските цени на българския пазар. Причините за това са няколко, като основно това е конкурирането на три редовни авиокомпании, които изпълняват по няколко полета всеки ден.

Австрийски авиолинии безспорно имат най-голям дял, като оперират с пет директни полета дневно в 8.00ч, 10.55ч, 13.40ч., 18.40ч. и в 21.00ч. Средната продължителност на полета е един час и петдесет минути. На борда на самолетите на Austrian Airlines се предлага един от най-добрия кетъринг. Летище Виена се използва от авиокомпанията като разпределително, от което са възможни връзки за летищата в почти цяла Европа, голяма част от Америка и Азия.

Другата авиокомпания, която изпънява по три полета дневно е Ники Флай – една от най-динамично развиващите се. Полетите им са с часове на излитане в 7.20ч., 9.30ч и в 17.55ч. За съжаление от лятото на 2013ч., поради стратегически промени в политиката на авиокомпанията поетапно полетите ще бъдат пренасочени към летище Тегел в Берлин, което ще бъде използвано като трансферно летище за много дестинации в Азия, Африка и Австралия.

Третата авиокомпания, предлагаща самолетни билети за полети до летище Виена е България Еър. Самолетите на Bulgaria Air през зимния сезон летят два пъти седмично – в петък и неделя, през останалото време всеки ден без изключение.

Най-ниска цена за еднопосочен билет се предлага от Niki Flay – 95.86 лв.
Най-ниска цена за двупосочен билет се предлага от Bulgaria Air – 173.34 лв.

Полети до Виена се осъществяват целогодишно и от летище Варна, всеки ден, но само от Австрийските авиолинии. Поради липсата на конкуренция, цените на самолетните билети са значително по-скъпи и по-голяма част от клиентите предпочитат варианта с тръгване от София.

Моля да имате в предвид, че авиокомпания Austran Airline не предлагат тарифи за еднопосочни билети. Цените им за двупосочен билет Варна-Виена-Варна започват от 478.48лв.


Тук може да потърсите и резервирате онлайн своя евтин самолетен билет от и до Виена:
Полезни връзки