Полетът от София до Брюксел отнема около два часа и петдесет минути. Нон стоп полети от България се предлагат всеки ден през зимните месеци от новия терминал 2 на софийското летище.

През лятото честотата на полетите се увеличава като достигат до два полета на ден – сутрин и вечер. Сутрешния час на излитане е в 06.20ч., а вечерния в 17.50ч. Полетите се изпълняват от редовната авиокомпания Bulgaria Air, най-често с машини на Еърбъс А-319 и А-320.

Цените на самолетните битети за полетите на Българиа Еър стартират от ......лв.

Директни полети се предлагат и до второстепенното летище Шарлероа, което е разположено на около 50км от Брюксел. Летище Шарлероа се използва основно за нуждите на нискотарифните авиокомпании.

От летището можете да стигнете до центъра на града с влак, автобус или маршрутка, като средната продължителност на пътуването отнема около 20минути. Полетите от терминал 1 на летище София се изпълняват от Wizz Air. В зависимост от сезона те са два или три пъти в седмицата с фиксиран час на излитане в 6.00ч.

Цените на билетите до летище Шарлероа започват от 83.99лв. в едната посока, и от ........лв. за двупосочно пътуване.

Освен директните полети до Брюксел от новия терминал на летище София, много от европейските авиопревозвачи предлагат полети с прикачване през Рим, Милано, Виена, Истанбул, Варшава, Франкфурт, Мюнхен и Париж.

Цените започват от ......лв. за двупосочен билет.

От летище Варна през летния сезон се предлагат чартърни полети до летище Брюксел. Полетите стартират на 5май и се изпълняват до 29септември.

Цените започват от .......евро.


Тук може да потърсите и резервирате онлайн своя евтин самолетен билет от и до Брюксел: