Директни полети от България до Лондон се предлагат от летищата София, Пловдив, Варна и Бургас. Полети от София има всеки ден, като съществува възможност за избор из между четири авиокомпании, които летят до три от най-големите летища в британската столица.

Редовните полети до летище Хитроу се осъществяват от British Airways всеки ден от седмицата и от Bulgaria Air всеки ден с изключение на вторник, сряда и четвъртък през зимния сезон и всеки ден с изключение на вторник и четвъртък през летния сезон. Летище Хитроу е едно от най-големите в света и най-голямото в Европа. Състои се от пет терминала, всички от които са свързани посредством влакче.

Самолетите на British Airways кацат на най-новия пети терминал, който е специално изграден изцяло за нуждите на авиокомпанията. По този начин се предлагат лесни и удобни връзки за цял свят.

Полетите на Bulgaria Air са до четвърти терминал и могат да се използват като перфектна връзка за САЩ и Канада. Самолетите, които използват и двете авиокомпании по тази дестинация почти винаги са Еърбъс А320 и излитат от новия терминал 2 на летище София.

Полетите до летище Лутън се изпълняват от нискобюджетната авиокомпания Wizz Air, всеки ден от терминал 1 /стария терминал/. Летище Лутън е летище основно предназначено за нуждите low cost компаниите и е сравнително отдалечено от основните летища и централната част на Лондон. В тази връзка желателно е да се използва като крайна дестинация, а не като свързващо звено.

Easy Jet е също нискобюджетна авиокомпания, която лети от първи терминал летищен София до летище Гетуик – второто по големина в Лондон. Полетите, кото се предлагат са четири пъти седмично – в понеделник, сряда, петък и в неделя.

От летище Пловдив до летище Станстед, Ryanair изпънява седмично два полета.

От Варна и Бургас целогодишно полетите до летище Лутън се поддържат от Wizz Air, като през летните месеци са почти всеки ден, а през зимата са ограничени до два полета на седмица.

Ежедневно от София до Лондон се предлагат и много варианти за полети с връзка през Виена, Франкфурт, Мюнхен, Париж, Рим и други.Полезни връзки