Почивки

НА МОРЕ В АЛБАНИЯ - МАГИЯТА НА АДРИАТИКА
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Транспорт: Автобус

 

Програма
НА МОРЕ В АЛБАНИЯ - МАГИЯТА НА АДРИАТИКА

Почивка с автобус, със спирки в СКОПИЕ и ОХРИД
Екскурзии в АЛБАНИЯ и ЧЕРНА ГОРА

Дати на отпътуване:
 • 10.09.16 - 17.09.16
 • 18.09.16 - 25.09.16 - с гарантирано отпътуване от ВАРНА

Да, няма никаква грешка. Албания също разполага с морско крайбрежие и ако отворите картата, ще видите, че в западната си част Страната на орлите граничи с Адриатика. Тук най-големият морски курорт е Дуръс, вторият по големина град в Албания след столицата Тирана и нейно най-голямо морско пристанище. Познат в далечното минало под името Драч като част от Първото българско царство. И естествено от времето на Римската империя, за което свидетелстват останките от римския амфитеатър – арена на гладиаторски борби, в центъра на града.

Дуръс разполага с дълга и широка пясъчна плажна ивица, с чисто море и добре поддържана хотелска база. Крайбрежната алея предлага многобройни забавления за възрастни и деца. Тъй като системата ол инклузив тук е още непозната, местните ресторанти се радват на многобройна клиентела, предлагайки най-доброто от националната и международната кухня, както и цялата палитра дарове от Адриатическо море. Гранд шоп е водещият търговски център в курорта сред мрежата от по-малки магазини и бутици. Освен албанци, курортът привлича през последните години туристи от редица западноевропийски страни: Италия, Германия, Великобритания и др. Директна фериботна връзка свързва Дуръс с италианските морски градове Бари и Бриндизи.

И така, на море в Албания. Нова дестинация за българите, предпочитащи морския отдих. Ето и нашето предложение за едноседмична почивка в Дуръс през лято’2016, с организиран транспорт. Тръгване с автобус от София.

Предимствата в тази програма:
 • Нова дестинация за морски отдих на българите
 • Хотели на първа линия по крайбрежието на Дуръс
 • Нощувки със закуска и вечеря, безплатно ползване на чадър и шезлонги на плажа
 • Възможност за допълнително опознаване на забележителности в три балкански страни: Албания, Македония и Черна гора
 • Добър баланс между качество и цена на продукта
 • Водач от Агенцията по време на цялото пътуване


ПРОГРАМА

1 ден СОФИЯ - СТРУГА - ТИРАНА - ДУРЪС

Тръгване от София (пл.“Ал.Невски“) в 06:00 часа (от Пловдив в 04:00ч.) за Македония. Спиране в Скопие за кратък престой в центъра на града, където с издигнатите паметници на Александър Велики, император Юстиниян І, цар Самуил и др. местните власти представят своята нова трактовка за световната история. Пристигане в Дуръс и настаняване в хотел (по избор 3 или 4 звезди). Нощувка.


2 – 7 ден ПОЧИВКА В ДУРЪС

Закуска. Свободно време или екскурзии срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Трети ден - Разглеждане на пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за посещение на Античния амфитеатър, римските бани, археологическия музей.

 • Четвърти ден - Възможност за допълнителната екскурзия "Тирана и Круя"
 • Пети ден - Възможност за допълнителната екскурзия "Арденица и Берат"
 • Шести ден - Възможност за допълнителната екскурзия "Будва и Шкодра"


8 ден ДУРЪС – ОХРИД –СОФИЯ

Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за Охрид – бижуто на Македония и една от най-популярните туристически дестинации на Балканите. Кратък престой в града и възможност за отдих на чаша кафе в старата му част. Охрид е включен в културното наследство на ЮНЕСКО благодарение на запазените църкви, манастри, Охридското езеро, средновековната Самуилова крепост, възрожденската атмосфера в Стария град, фолклора и вкусната храна. А като българи да не забравяме, че в годините 922-1018, предшестващи падането на страната ни под византийско робство, градът е столицата на Първото българско царство. След обяд отпътуване за България и вечерта пристигане в София.VILA PALMA, 4*
 • www.hotelpalma.al
Човек в двойна стая Човек в тройна стая Единична стая Дете 0-6.99 с двама възрастни Дете 8-10.99
10.09.16 - 17.09.16
18.09.16 - 25.09.16 - с отпътуване и от ВАРНА*

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози
 • 7 нощувки със закуска и вечеря (на блок маса) в посочения хотел
 • 1 чадър и 2 шезлонга на плажа пред хотела и за двата хотела
 • БОНУС! Полудневна екскурзия до Дуръс
 • Кратък престой в Скопие
 • Кратък престой в Охрид
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“с покритие 5 000 евро
 • Пътни такси
 • Представител на туристическата агенция по време на цялата програма


Цената не включва:
 • Разходи от личен характер
 • Обяди
 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Тирана: Национален исторически музей - 200лека (1.5Е)
 • Берат: Вход в Крепоста Берат - 100 лека (1Е)
 • Вход - Музей Онуфрий - 200 лека (1.5Е)
 • Застраховка „Отмяна на пътуването” с Евроинс – около 2,5% от пакетната цена. За повече информация моля обърнете се към наш представител в някой от офисите ни.
 • Доплащане за застраховка за лица от 65 до 80 години – 5 лева
 • Доплащане за тръгване от Пловдив – 25 лева (при група от минимум 10 туристи)
 • Доплащане за тръгване от Варна – 60 лева (гарантирано на дата 18.09.2016)


Допълнителна информация:

Закуските и вечерите в хотела са на блок маса с включена вода
Подреждането в автобуса става по реда на записване
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 човека
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 14 дни преди реализирането на екскурзията
Редът на екскурзиите по програмата и часовете на провеждане могат да бъдат променяни.


Необходими документи:
 • Валидна лична карта или паспорт


Условия за записване:
Депозит - 30% от стойността на пакета при резервация
Доплащане – 100% - 30дни преди датата на тръгванеЕКСКУРЗИИ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ:
 • (Минимален брой участници за осъществяване на екскурзиите – 20 човека)

ДУРЪС – ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС

Тази екскурзия представя албанската столица и родното място на албанския национален герой Скендербег.

Тирана съществува като град от ХVІІ век, а е столица на страната от 1920 година. Това е най-големият град в Албания, който няма забележителностите на големите европейски столици, но има свой колорит. Площадът с паметника на Скендербег, джамията Етем бей от ХVІІІ век, Пирамидата, замислена като музей на комунистическия диктатор Енвер Ходжа, националния музей, Двореца на президента, бункерът – едно от 700-те укрития от потенциална ядрена атака, строени по комунистическо време, и още ред други „активи” от по-новата история на страната очертават съдържанието на сити тура в Тирана. Наред с новите, лъскави сгради на банки, офиси, хотели и първия местен небостъргач. А Круя, освен че е родният град на Скендербег, е последното гнездо на съпротивата срещу османското нашествие на Балканите и пада в ръцете на турците едва след смъртта на своя водач. Тук е запазена крепостта от онова далечно време, където е и музеят на най-известния албански национален герой.

Цена на човек: 40 лева за възрастен и 30 лева за дете до 11,99 г.

- Цената включва: транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език).


ДУРЪС – АРДЕНИЦА – БЕРАТ – ДУРЪС

Това е целодневна екскурзия, която ще ви отведе до светини за православното християнство. Манастирът „Рождество Богородично” в Арденица е съществувал още от ХІІІ век, пази уникални стенописи от майстори-зографи, сред които вълнуващи са образите на светите Седмочисленици, дарили на славянството най-ценното – писмеността. Берат, старата част на който е под закрилата на ЮНЕСКО, съхранява в олтара на църквата „Успение Богородично” мощите на двама от учениците на светите братя Кирил и Методий – св.св. Горазд и Ангеларий. Църквата е част от музейния комплекс на иконописеца Онуфри – един от най-известните зографи в Албания през ХVІ век. А самото градче, с българската крепост на един от хълмовете, е нещо като копие на нашия Велико Търново – с накацалите амфитеатрално бели къщи с големи "стъклени очи", заради което носи и прозвището „Градът на хилядите прозорци”. На връщане за Дуръс ще има възможност за отбивка в семейната винарна „Чобо”. Тук произвеждат качествени бели и червени вина, ще има дегустация и възможност да отнесете някоя бутилка за подарък в България.

Цена на човек: 50 лева за възрастен и 40 лева за дете до 11,99 г.

- Цената включва: транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език).


ДУРЪС – БУДВА – ШКОДРА – ДУРЪС

След Македония и Албания тази екскурзия е възможност да видите и трета страна от Западните Балкани – Черна гора. Тук целта е Будва и стария й град, основан от финикийците, наследник на две големи цивилизации – на Древна Гърция и Рим, а през Средновековието 3 столетия владение на Венеция. Зад крепостните стени на Будва се крие не само светът на рицарите и на романтичните срещи сред полумрака на тесните улички, кипи и съвременния живот с нестихващия нощен купон, с агресията на търговците – кой да хване повече туристи, с надпреварата на яхтите в пристанището – коя от тях да е по по най, с ароматите от многобройните кръчми, разкриващи палитрата от вкусове на черногорската кухня. След Будва ще ви отведем в Шкодра, но не толкова да откриете чудеса в един обикновен албански град, а от крепостта Розафа, на високия хълм над града, да зърнете цялата панорама на този край от Балканите и най-вече Шкодренското езеро – може би най-голямото в тази част на Европа.

Цена на човек: 80 лева за възрастен и 70 лева за дете до 11,99 г.

- Цената включва: транспорт, екскурзоводски услуги (на руски или български език).

Записването се прави в България, месец преди отпътуване.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 128 - 9247


 
Полезни връзки