Перу – страна на легендите. Империя, която е била най-могъщата, най голямата и най-гъсто населената от всички някога съществуващи индиански империи. Перу справедливо се смята за исторически център на Южна Америка. Нейната самобитност и загадъчност еднакво очарова както историците, така и археолозите, антрополозите, зоолозите и неуморимите туристи.

Перу често се нарича „земя на инките”. Това е най-известната от доколумбовите култури, която е оставила лед себе си загадъчния град Мачу-Пикчу и величествените археологически разкопки на долината Куско.

Както е известно, инките са били последното звено в многочислените сменящи се една с друга цивилизации, който са ”разцъфтявали” и изчезвали на територията на Перу.

Културата „Наска”, например, знаменита с тайнствените си рисунки в пустинята, които могат да се видят само от височината на птичи полет. Вие можете да посетите плаващите острови от тръстика на езерото Титикака, където и до днес в тръстикови колиби живеят индианците от племето Аймара.

Пътешествие по джунглите на Амазония, екскурзия в долината на вулканите и Колкинския каньон, посещение на град Чан-Чан в пустинята – всички тези незабравими приключения Ви очакват в Перу.
Всяка седмица гарантирани турове /екскурзии, пътувания, почивки/ с богата екскурзионна програма за индивидуални туристи на групови цени. Възползвайте се от специалните ни програми с фиксирани дати на тръгване, като се присъедините към международна група, така получавате максимално количество туристически услуги на атрактивни групови цени. Не е нужно да се събере цяла група от определен брой туристи, за да се осъществи екскурзията Ви до Перу .


Полезни връзки