Трудно ще откриете по-приятно за плажна почивка от гръцкия остров Скиатос.

Скиатос е един от Спорадските острови. Живописните зелени острови са разположени в Егейско море по източното крайбрежие на Гърция, близо до остров Пелион.
Бурна растителност, смарагдово море, живописни гледки, очарователни градове и селища, прекрасни плажове и мързелива атмосфера - това са отличителните черти на Спорадите.
Само четири от Спорадските острови са населени: Скиатос, Скопелос, Алонисос и Скирос.

Скиатос е остров за почитателите на шумни вечеринки и нощен живот. Най-голямата забележителност на Скиатос са красивите плажове със златист пясък. Южното крайбрежие е покрито с борови гори, островът потъва в зеленина. Казват, че местният въздух притежава лечебни качества.

Може да стигнете до Скиатос със самолет (има международно летище) от Атина или някои други европейски градове. Също така може да използвате фериботна връзка от Волос.

Най-популярни плажове на острова са Кукунарес, Мандраки, Лапария. Пясъчният плаж Кукунарес е заобиколен от борова гора, през плажа протича малка река, а съвсем наблизо е разположено сладководно езеро. Лапария е известен с белия си чакъл и красива скала във вид на арка, която образува мост над морето. Живописният Мандраки е със скалисти брегове и високи пясъчни дюни. Интересни за посещение са старинните манастири, уникалните природни забележителности и, разбира се, столицата на острова град Скиатос.
Град Скиатос е построен 1830г. и е известен със своите таверни и пазара, на който може да се купят уникални сувенири, произведени от местни майстори. Интересен е и фактъ, че на Скиатос и Скопелос са снимани сцени от мюзиккъла "Мама Миа".

Тук ще намерите живописна природа, мек климат, многобройни възможности за екскурзионна и развлекателна програма.


Полезни връзки