Ле Каланк
представлява поредица от дълги, тесни заливи, като малки фиорди, врязани вв варовиковите канри около Каси, на брега на Средиземно море.

Каси е хубаво крайбрежно градче, сгушено между високите бели скали и морето. Живописното му рибарско пристанище се вижда изцяло от Шато дьо Каси - средновековен замък, в който днес живее фамилия Мишлен. Въпреки че е моден курорт, Каси е запазил атмосферата на истинско прованско пристанище. Множество тесни алеи и стълбища се изкачват по склоновете към хубави бели къщи, в които можете да поседнете и да се полюбувате на гледката. Около Каси има поне 14 винарски изби, известни със своите вина розе, така че можете да отделите един приятен ден, за да посетите някои от тях и да опитате производството им.

За да видите някой от прочутите заливи е достатъчно да се поразходите по добре трасираната пешеходна пътека, която минава през скалите и отведа до Каланк дьо Пор Пен, о си заслужава да положите повече усилия и да стигнете до Каланк ан Во - най-красивият от цялата поредица заливи. Тук, от исочината на стръмните канари, можете да погледнете надолу към белите скали и искрящото тюркоазено море, както и към малки, но идеално изваян плаж.По-лесен начин да се стигне дотук е с лодка от Каси - групите тръгват на определени интервали от пристанището; можете също така да наемете каяк и сами да направите обиколка. Плуването и гмуркането тук са невероятни.


Полезни връзки