ЕКСКУРЗИЯ: ПАРИЖ - ВИЕНА - БУДАПЕЩА ОТ ВАРНА, ШУМЕН, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПЛЕВЕН

Маршрут: Страсбург-Париж-Виена-Будапеща

Дати:

11 дни / 7 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 875 лв. 

ПАРИЖ - ВИЕНА - БУДАПЕЩА
Тръгване от Варна, Шумен, Велико Търново и Плевен

Екскурзията е единадесетдневна и включва 1 нощувка в района на Загреб, 1 нощувка в района на Страсбург, 3 нощувки в Париж, 1 нощувка в района на Виена, 1 нощувка в Будапеща и богата екскурзоводска програма в Страсбург, Париж, Виена, Будапеща. Настаняването е на база нощувка със закуска, в хотели 3 или 2 звезди.


ПРОГРАМА НА ЕКСКУРЗИЯТА:

ПЪРВИ ДЕН

19.00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен в 20.30 ч. (пред хотел “Шумен”), във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 22.30 ч. - за клиентите, които биха желали да се качат от двата града.


ВТОРИ ДЕН

Отпътуване от Плевен в 00.30 ч. (пред хотел “Балкан”) - за клиентите, които биха желали да се качат от там. Отпътуване по маршрут Плевен – София – Белград – Загреб. Около 14.00 ч. - пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Отпътуване от хотела. Преход през Словения, Австрия, Германия. Късно вечерта – пристигане в Страсбург. Настаняване в хотел. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Сутринта – разглеждане забележителностите на Страсбург: Катедралата и квартала “Малка Франция”. Отпътуване за Париж в 13.00 ч. Пристигане късно вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.


ПЕТИ ДЕН

Закуска. Обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: квартала Монмартр (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците), Гранд Опера, “Плас Вандом”, Лувъра (отвън), “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). След обяд - разглеждане на острова Сите (катедралата „Нотр-Дам-дьо-Пари”, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле”) и острова Сен Луи. Разглеждане на новия квартал “Дефанс”. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН

Закуска. Възможност за качване на Айфеловата кула. Посещение на двореца Версай. Нощувка.


СЕДМИ ДЕН

Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи, за разходка с корабче по Сена (цената на билета за корабчето не е включена в пакетната цена на екскурзията) и пр. Вечерта – отпътуване за Виена. Нощен преход.


ОСМИ ДЕН

Пристигане във Виена. Настаняване в хотел в района на Виена (периферен хотел). Свободно време за почивка. Нощувка.


ДЕВЕТИ ДЕН

Закуска. Сутринта - панорамна обиколка на града с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга - двореца Хофбург, паметника на Мария-Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, Пратера; пешеходна разходка из старата част на Виена - Хофбург, колоната на Чумата, катедралата „Свети Стефан”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Отпътуване за Будапеща в 16.00 ч. Вечерта – пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.


ДЕСЕТИ ДЕН

Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Свободен следобед. По желание: разходка с корабче по р. Дунав (цената на билета за корабчето, която е 13 EUR не е включена в цената на екскурзията). Вечерта – отпътуване по маршрут Будапеща – Белград – София – Плевен – Велико Търново – Шумен – Варна. Нощен преход.


ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН

Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.Цени:
 • цена на възрастен в двойна/тройна стая: 875 лв.
 • цена на човек в индивидуална стая: 1155 лв.
 • цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни: 795 лв.
 • цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен: 825 лв.


Цената включва
 • Транспорт с луксозен автобус;
 • Съответния брой нощувки със закуски;
 • Водач-придружител;
 • Екскурзоводско обслужване.


Цената не включва
 • Такси за вход в музеи;
 • Билети за корабчета;
 • Градски транспорт и пр.;
 • Медицинска застраховка (2,00 лв. на човек на ден).


Настаняването е на база нощувка и закуска, в хотели 3 или 2 звезди.

.
Полезна информация:

Билети за Парижката опера:
 • При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Парижката опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв такса за закупуване на билета.
 • При заявка от страна на клиентите, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Парижката опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв такса за закупуване на билета.

Парижки кабарета:
 • Добре е, ако желаете да посетите някое от големите парижки кабарета, да си направите резервация при записването Ви за екскурзията, тъй като обикновено местата свършват около една седмица преди датата, понякога и по-рано.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 105 - 5072