Екскурзии от Варна

КАВАЛА - ОСТРОВ ТАСОС - ПОЛУОСТРОВ ХАЛКИДИКИ - ФИЛИПИ ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Варна – Бургас - Порто Лагос - Кавала - остров Тасос - полуостров Халкидики - Филипи

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 279 лв.

 

Програма
Екскурзия Гърция : Кавала - остров Тасос - полуостров Халкидики - Филипи тръгване от Добрич, Варна и Бургас
 • Варна – Бургас - Порто Лагос - Кавала - остров Тасос - полуостров Халкидики - Филипи

Тръгване :
 • 04:00ч. от Добрич / при минимум 15 туриста /
 • 05:00 часа от Варна – ул. „Антим І”
 • 07:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещуМак Драйв /

Първи ден Варна - Порто Лагос - Кавала

Около обяд пристигаме в Гърция. Отправяме към малкото китно селце Порто Лагос.
Ще минем покрай делтата на р. Места, широка над километър, в чиито мочурища са най – богатите оризища на Гърция. Лагуната е убежище на розово фламинго, пеликани и други сладководни птици и е рай за рибарите. Ще посетим манастира “Свети Никола”, както и църквата “Успение Богородично” - място на духовен ред и покой. Ще чуем вълнуващата история за чудото случило се през 2005 година. Казват, че духът на Дева Мария често обитава тези места.
Продължаваме за град Кавала. Настаняване в хотел. Кратка почивка, след което следва разходка в стария квартал Панагия. Разхождайки се по тесните калдъръмени улички на един от най-старите градове в Европа ще се полюбуваме на архитектура от преди няколко века, китно украсени къщи и малки семейни магазинчета и кафенета. Именно Кавала е родното място на една от най-ярките личности в историята на града – Мохамед Али. Ще чуем историята за неговата любов към земята на която е роден и израснал.
Отправяме се към прочутия шедьовър на египетската архитектура Имарет – съчетание на джамия, училище по коран и армейска сграда с изглед към намиращото се под него пристанище. Тази историческа ориенталска сграда е реставрирана през 2004 г. и е една от архитектурните забележителности на Кавала днес .
Следва посещение на Крепостната стена на града, наричана още „венецианската крепост“ - построена от император Юстиниан І в опитите си да опаси града от варварски набези.
В средата на ХVІ-ти век етническият грък Ибрахим паша - велик везир на турския султан Сюлейман Великолепни, допринася за просперитета и разцвета на Кавала, като реставрира импозантния Аквеадукт.
Ще се любуваме на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али и паметника построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Отправяме се към новата част на града. Спираме за кратка фото сесия с прочутите камъни, на които е стоял Апостол Павел и е проповядвал християнството, стъпвайки за първи път в Европа. Ще видим новото кметство на града - сградата която напомня на унгарски замък, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имаме възможност да опитаме вкусния гръцки гирос, да похапнем прясна рибка, да пийнем по чаша ароматно узо, в кокетните крайбрежни ресторантчета, да се насладим на гледката на този невероятно красив пристанищен град. Свободно време за да се насладите на някое от многото малки, кокетни ресторантчета с невероятна гледка към Егейско море и вкусни гръцки гозби. На достъпни цени можете да опитате рибни деликатеси, типични гръцки специалитети, както и прочутите гръцки вина и узо! Ямас!
Нощувка


Втори ден Кавала - остров Тасос

Закуска. Свободно време или екскурзия по желание.
По желание екскурзия до остров Тасос - 25 евро
Целодневна автобусна обиколка на о. Тасос - вечно зеленият остров, истинско съкровище за Гърция - с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Разглеждаме гр. Тасос / Лименас / - старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Посещаваме магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ” Ирис” .Отправяме се към най - големия град на острова – Лиминария за почивка и възможност за обяд. Посещаваме женския манастир „ Св. Архангел Михаил” и залива на русалките - „Алики” - основна забележителност на остров Тасос. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и е невероятно красиво. Завършваме обиколката с посещение на старата столица на острова Панагия, запазила старата си градска архитектура с белосани къщи и плочи вместо керемиди. Ще посетим и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини.
Връщане в хотела.
Екскурзията е еднодневна и включва : транспорт, фериботни такси, пътни такси, обиколка на остров Тасос, екскурзоводско обслужване.
Нощувка.


Трети ден Кавала - полуостров Халкидики

Закуска. По желание екскурзия до полуостров Халкидики - 20 евро
Рано сутринта отпътуваме за Аспровалта. Пристигаме в курортното градче Уранополи. Ще спрем за да разгледаме градчето. За любителите на морските пътешествия - по желание - обиколка с корабче с прекрасна панорамна гледка към манастирите на Атон. Това е мястото на единствената православна монашеска република, която вече стотици години живее според каноните на църквата. Известен факт е, че тук не е разрешено жени да посещават святата земя на Атон
По желание разходка с корабче / Разходката трае около час / - билета се заплаща допълнително - 10 евро
Връщане в хотела. Нощувка.


Четвъти ден Кавала - Филипи - Варна

Закуска.
Отпътуваме за Филипи - античен град в римската провинция Македония, разположен близо до днешния Кринидес. Филипи е известен с това, че там през 42 година пр. Хр. в битка при Филипи Октавиан Август и Марк Антоний побеждават убийците на Гай Юлий Цезар - Брут и Касий. Градът е известен и с това, че е превзет от Филип II Македонски, който го преименува на своето име - Филипи.
От Неапол във Филипи пристига апостол Павел заедно със своите съмишленици и поставя началото на християнството в Европа. След кратка фото-пауза се отправяме към черквата Св. Лидия и мястото на което е покръстена първата жена християнка.
Отпътуваме за България, пристигаме в Бургас и Варна късно през нощта.


Пакетната цена включва:
 • транспорт с лицензиран автобус
 • 3 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Кавала
 • разглеждане на манастир “Свети Никола” и църквата “Успение Богородично” в Порто Лагос
 • пешеходна обиколка на стария квартал Панагия в Кавала
 • екскурзия до древния град Филипи
 • всички пътни и административни разходи
 • екскурзоводско обслужване
 • водач от агенцията


Пакетната цена не включва:
 • Еднодневна екскурзия до остров Тасос - 25 евро
 • Еднодневна екскурзия до полуостров Халкидики - 20 евро
 • доплащане за билет за екскурзията с корабче около п-в Атон - 10 евро
 • разходи от личен характер
 • Доплащане за медицинска застраховка за хора над 65г.- 5 лева, над 70г. - 10 лева


Отстъпки:
 • за деца до 12 ненавършени години, настанени с двама възрастни - 30 лева


Забележки:
 • Пътува се с валидна лична карта или задграничен паспорт
 • Няма визов режим.
 • За деца под 18 години, пътуващи с единия родител или без родители, задължително се изисква нотариално заверено пълномощно от другия родител / родители (оригинал и фотокопие), както и копие от акта за раждане.
 • ТOси запазва правото за промяна на реда на провеждане на мероприятията спрямо възможността за осъществяването им.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 100 - 9802


 
Полезни връзки