Екскурзии от Варна

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА - ВЕЧНИЯ РИМ
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО РИМ С ПОЛЕТ ОТ ВАРНА / СОФИЯ
 • САМОЛЕТНА ПРОГРАМА - ВЕЧНИЯ РИМ

Рим, или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим е една уникална комбинация от исторически забележителности и шумен живот. Неповторимите италиански дизайнери, ароматният сладолед, пенливото капучино и уникалните вина са само част от нещата, които може да опитате. И не забравяйте, че това мястото на „сладкия живот“ или „Ла долче вита“-насладете се на всичко, което предлага този вечен град.


Цена за ранни записвания до 15.05.2016 или до изчерпване на местата по промоционалната оферта.
 • На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от София
Хотел На човек в двойна стая На човек в един. стая Трети възрастен на доп. Легло
Hotel Palladium Palace 4*или подобен - https://www.hotelpalladiumpalace.it/ 469евро/918лева 569 евро/1113 лева 459евро/898 лева

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Рим – София с лети.такси;
 • 4 нощувки на база нощувка със закуска в централен хотел 4* ;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • Водач придружаващ групата от България при минимум 20 пътуващи
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената НЕ включва:
 • Полети Варна – София – Варна /срещу доплащане от 100 евро на човек / заплаща се по-желание
 • Екскурзии по желание с екскурзовод на български език
 • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.
 • Градска такса /заплаща се задължително на място в хотела /- от 3 до 6 евро на ден на човек

Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт
 • За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Полети:
 • 23 август 2016 Варна - София 05:00 – 05:50
 • 23 август 2016 София – Рим 07:35 – 08:30
 • 27 август 2016 Рим – София 09:30 – 12:20
 • 27 август 2016 София - Варна 13:20 – 14:10

Примерна програма:

Първи ден /23.08.2016/

Полет от Варна 05:00, каца 05:50/по желание с/у доплащане /. Полет от София в 07:35, каца в Рим 08:30 . Трансфер от летище до хотела. По желание Пешеходна обиколка “Античен Рим”/ срещу доплащане с екскурзовод на български език/: Капитолийския хълм с конната статуя на Марк Аврелий; Римския форум - сърцето на стария Рим; Арката на Константин; Колоната на Траян - уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; термите на Каракала, Циркус Максимус. Фотопауза при Колизеума (разглеждане отвън) и на Капитолийския хълм за разглеждане на Римския форум. Следобед свободно време и нощувка.


Втори ден /24.08.2016/

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за полудневни екскурзии:

Пешеходен тур “Бароков Рим”/ срещу доплащанес екскурзовод на български език/:Пиаца дел Пополо; пешеходна обиколка на най-красивите площади и фонтани - площад Испания, известен като най-елегантния в града, най-посещавания в света фонтан "Фонтана ди Треви", обвит в легендата за хвърлената монета, което осигурява връщане във Вечния град, площад Навона с фонтана "Четирите реки"; посещение на един от най-важните и най-добре запазени древни монументи на Рим - Пантеона; свободно време, самостоятелно връщане в хотела.

Следобед възможност за посещение на вила „Боргезе“срещу доплашане - самостоятелно или с екскурзовод /предварителна резервация е задължителна, местата са много ограничени/. Нощувка.


Третиден /25.08.2016/

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за полудневнаекскурзия:

"Музеите на Ватикана”с екскурзовод на български език. Тук са събрани богати колекции от произведения на изкуството – картини, скулптори, етруски и египетски археологически находки, прочутата Сикстинска капела с фреските на Микеланджело. Разглеждане на базиликата Св. Петър, площада Св. Петър с Египетския обелиск. Самостоятелно връщане в хотела.Свободно време и нощувка.


Четвъртиден /26.08.2016/

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за целодневна екскурзия:

„Тиволи , вила Адриана и вила Д‘есте „ Тиволи емалко средновековно градче, някогашна резиденция на древните римски аристократични семейства и императори, родно място на много художници и музиканти. Посещение на вила "Д`есте"- построена през 1560г. и е прочута със своите градини,фонтани и склуптори включени в списъка на ЮНЕСКО. Вила Адриана е построена през 2 век по време на Римския Император Адриан. Има архитектурни елементи от Египет, Древна Гърция и Рим. Вилата на Адриан е един от обектите на световното наследство в списъка на ЮНЕСКО. Включен е като такъв през 1999 г.

Или по желание посещение на Outlet Castelo Romano за шопинг https://www.mcarthurglen.com/it/castel-romano-designer-outlet/en/


Пети ден /27.08.2016/

Трансфер хотел-летище за полет от Рим за София излитащ в 09:30 , каца 12:20.

Полет за Варна в 13:20 – каца 14:10 / по желание срещу доплащане/ .


Условия за записване:
 • Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и Noи валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Плащане:
 • Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка както следва:
  • под 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек
  • от 30 до 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 70% от пакетната цена на човек
  • от момента на потвърждение на резервацията до 30 дни преди датата на отпътуване неустойка 40% от пакетната цена на човек

Рекламации:
 • Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.

Форсмажор:
 • TO не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 118 - 9421


 
Полезни връзки