ПРЕДКОЛЕДНА ЕКСКУРЗИЯ - МАГИЯТА НА КОЛЕДА В ЕЛЗАС

Маршрут: Страсбург, Колмар, Риквир, замъка Кьонигсбург, Залцбург, Мюнхен, Загреб и Улм

Дати:

8 дни / 7 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 795 лв. 

МАГИЯТА НА КОЛЕДА В ЕЛЗАС
 • Страсбург, Колмар, Риквир, замъка Кьонигсбург, Залцбург, Мюнхен, Загреб и Улм

Елзас е френска провинция, преминавала многократно в немско и във френско владение, от което най-много е спечелила архитектурата и културата на района. Изпълнена с многобройни живописни градчета, църкви и замъци, Елзас е предпочитано място за любителите на вино, романтика и архитектура. Столица и най-голям град е Страсбург.

  • Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки със закуски в хотели 3 или 2 звезди в съответните градове – 2 нощувки в Загреб, 2 нощувка в Мюнхен, 2 нощувки в Страсбург (околности), 1 нощувки в Залцбург (околности) и екскурзоводска програма в Страсбург, Колмар, Риквир, замъка Кьонигсбург, Залцбург, Мюнхен, Загреб и Улм.


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

06.12.2015 (неделя): София – Загреб

08:00 ч. отпътуване от София за Загреб от Националния стадион „В. Левски“. Качването в автобуса започва в 07:30 ч. Пристигане в Загреб. Нощувка.


07.12.2015 (понеделник): Загреб – Залцбург

Закуска. Отпътуване за Залцбург. Разглеждане на забележителностите на града –“Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата „Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, „Резиденцплац”, „Моцартплац”, градините на замъка Мирабел. Възможност за посещение на замъка Хьоензалцбург и на коледния базар. Настаняване в хотела в околностите на Залцбург. Нощувка.


08.12.2015 (вторник): Залцбург – Мюнхен

Закуска. Отпътуване за Мюнхен – столицата на Бавария. Туристическа обиколка на Мюнхен: „Карлсплац”, Михаелскирхе, катедралата Фрауенкирхе, чиито готически кули са символ на града, „Марианплац” с величествената сграда на Новото кметството, от чийто балкон в 17:30 ч. хор със солисти изпълняват коледни песни и създават приятно настроение в навечерието на Рождество Христово. Свободно време за посещение на Коледния базар. Нощувка.


09.12.2015 (сряда): Мюнхен – Страсбург

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Страсбург. Разглеждане на забележителностите на града, чийто средновековен център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Ще се насладите на невероятната готическа архитектура на катедралата „Нотр Дам“, където се намира популярният астрономически часовник, площада „Гутенберг“, квартала „Малката Франция“, известен със средновековната си архитектура. На площада пред катедралата ще може да разгледате и пазарувате на най-стария Коледен базар в Европа, който води началото си от далечната 1570 година. Нощувка.


10.12.2015 (четвъртък): Страсбург

Закуска. Свободно време в Страсбург или еднодневна екскурзия до замъка Кьонигсбург, Колмар и Риквир. Наричан още „Високият Кьонигсбург“, а в превод от немски – „Замъкът на кралете“, замъкът Кьонигсбург се издига на стратегическа позиция в Елзаското поле, на близо 700 м. надморска височина. Построен в края на XII в., той служел като непревземаемо военно укрепление през Средновековието, след което дълго време остава необитаем. През 1900 г. замъкът Кьонигсбург е реставриран по инициатива на император Вилхелм II и днес е една от основните туристически атракции на региона. Посещение на Риквир, живописно село, чийто облик почти не се е променил от 16 век насам, а коледната магия се усеща още по-осезаемо. Отглеждането на ризлинг е гордостта на местното лозарство и винопроизводство. Риквир е член на Асоциацията на най-красивите села във Франция. Продължаваме за Колмар – този френски град прилича на приказка през цялата година, но около Коледа напълно можете да забравите, че се намирате на истинско място, сред истински хора. Просто е прекалено хубаво, за да е истина. Къщите, които приличат на захарни фигурки, са увити в цветни лампички. В центъра на града има огромна ледена пързалка и няколко коледни базара, на които можете да почувствате истинската атмосфера на Коледа и на старите къщи. А в квартала, наричан Малката Венеция заради плавателните си канали, детски хорове плават с лодки и изпълняват празнични песни. Завръщане в Страсбург. Нощувка.


11.12.2015 (петък): Страсбург – Улм – Аугсбург – Мюнхен

Закуска. Свободно време в Страсбург. Възможност за едночасова разходка с корабче по каналите на река Рейн (12,50 евро). Отпътуване за Мюнхен. По пътя кратък престой в Улм – живописен град на река Дунав и родно място на великия Алберт Айнщайн. Разглеждане на Улмската катедрала – най-високата в света (161,53 м), рибарския квартал, кметството и свободно време за посещение на традиционния Коледен базар на площада пред катедралата. Нощувка.


12.12.2015 (събота): Мюнхен – Загреб

Закуска. Отпътуване за Загреб. Панорамна обиколка на хърватската столица – квартала „Градец”, площад ”Св. Марко”, Парламента, църквата „Св. Марко”, квартала „Каптол” с катедралата, площад „Йелачич”, на който за поредна година се провежда традиционния коледен панаир, а жителите и гостите на града могат да направят своя избор на сезонни подаръци, джинджифилови сърца, сладки, цветни декорации, бижута и сувенири, изработени от загребски майстори, хора на изкуството, както и производители на традиционни хърватски продукти. Свободно време. Нощувка.


13.12.2015 (неделя): Загреб – София

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София.

 • Забележка: За посещението на Загреб, Ви съветваме да си осигурите сумата, която смятате да похарчите в местната валута куна (Kn), от България.


Цена: 795 лв.

Цената включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус 3***;
 • Съответният брой нощувки със закуска в хотел 3 или 2 звезди;
 • Водач – придружител;
 • Екскурзоводско обслужване.


Цената не включва:
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро – 2 лв на човек на ден;
 • Доплащане за единична стая – 360 лв;
 • Такси за корабчета, замъци и музеи;
 • Екскузриите, за които е упоменато, че се доплащат;
 • Билети за градски транспорт.


Намаления:
 • 70 лв за деца до 18 г. настанени в стая с двама възрастни;
 • 45 лв за деца до 18 г. настанени в стая с един възрастен.


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 126 - 22397