Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ПРОЛЕТ НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ - КУШАДАСЪ ОТ ВАРНА, ПРОВАДИЯ, БУРГАС И РУСЕ
Маршрут:
КУШАДАСЪ, ИЗМИР, ПАМУККАЛЕ, ЕФЕС, КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ, ЧАНАККАЛЕ

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 185 лв.

 

Програма
ПРОЛЕТ НА ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ - КУШАДАСЪ
 • от Русе, Провадия, Варна, Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас

КУШАДАСЪ, ИЗМИР, ПАМУККАЛЕ, ЕФЕС, КЪЩАТА НА ДЕВА МАРИЯ, ЧАНАККАЛЕ


ПРОГРАМА:

1 ден /10.04./: Русе – Провадия - Варна – Бургас – Малко Търново – Кушадасъ

Отпътуване от Русе /паркинга на жп гара в 16:00ч./, от Провадия /18:00ч/ от Варна /ул. Антим I в 19:30ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до хотел „Мираж“ в 22:45ч./ по маршрут ГКПП Малко Търново – Кешан – Гелиболу. Преминаване на пролива Дарданели – тесен пролив и воден път от международно значение, свързващ Мраморно море със Средиземно и Егейско море. Проливът е част от континенталната граница между континентите Европа и Азия и разделя азиатската от европейската част на Турция.


2 ден /11.04./: Измир – Кушадасъ


Пристигане в Измир – посещение на една от най-големите забележителности на града – Часовниковата кула – красива мраморна кула, с височина от 25м. и символ на Измир, разположена в средата на площада в историческия център на града. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел “Dabaklar”4* в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.Нощувка.


3 ден /12.04./: Памуккале – Хиераполис – Изворът на Клеопатра

Закуска. Свободно време или по желание еднодневна екскурзия с местен лицензиран екскурзовод до Памуккале /заплаща се допълнително/. Игра на природата и земя на геологически вълшебства, „крепостта от памук“ представлява поредица от искрящо бели тераси, преливащи една в друга. Белите травертинови етажи, съединени заедно като огромни водни лилии чрез вкаменени водопади като захарен памук са резултатът от топли минерални извори, чиито богати на калций отлагания са се натрупали в течение на хилядолетия. Пешеходна разходка до Хиераполис, основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите владетелите на Пергамон. Градът е именован в чест на Хиера, жена на Телефос, син на Херкулес. Сред историческите забележителности запазени в природо-археологическия музей Памуккале-Хиераполис са храма на Аполон, Християнската базилика, огромния Некропол, римския амфитеатър, Арката на Домициан. Връщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.


4 ден /13.04./: Ефес и Къщата на Дева Мария

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Ефес е един от най-добре запазените антични градове в Средиземноморието, витрината на егейската археология в Турция. Някога е бил един от най-богатите търговски пристанищни градове между Близкия изток и средиземноморските пристанища на Запада. Заселен около 1000 г. пр.н.е. от йонийците, неговите обширни и внушителни руини свидетелстват за древната му роля като столица на римската провинция Азия. Ще се разходим по автентична павирана с мрамор улица, прорязана от колела на колесници, покрай която са разположени съхранените сгради, като Големия театър за 25 000 зрители и красивата двуетажна библиотека на Целз, построена през 135 г., една от най-големите библиотеки и най-изящните оцелели сгради от античността. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си, а днес той е един от най-посещаваните туристически обекти в Егейска Турция и място за поклонничество. БОНУС: Посещение на търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5 ден /14.04./: Кушадасъ – Чанаккале – Бургас – Варна – Провадия – Русе

Закуска. Отпътуване за България с кратка спирка в Чанаккале - съвременен многолик и оживен град с богата история, легенди и природни дадености. Свободно време за разходка и покупки - крайбрежния булевард, където се намира символа на града – внушителният Троянски кон, реквизит от филма „Троя”, подарък на града; Часовниковата кула и Старият град с „Айналъ чарши“. Пристигане в България късно през нощта.


Дати: 10.04. – 14.04.2019г.

Цена:
 • 195 лв. от Русе, Провадия и Варна
 • 185 лв. от Слънчев бряг, Несебър, Поморие и Бургас

Цената включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки, закуски и вечери в хотел „Дабаклар“4* в Кушадасъ, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Представител на Агенцията по време на пътуването;
 • Посещение на Чанаккале и Измир.


Цената не включва:
 • Входни такси и билети за туристически обекти;
 • екскурзия Ефес и Къщата на Дева Мария – 35 евро /включва транспорт, входни такси, обиколка с местен лицензиран екскурзовод на български език/;
 • екскурзия до Памуккале – 35 евро /включва транспорт, входна такса, местен лицензиран екскурзовод на български език, обяд/;
 • застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – 5 лв. за лица до 69 год.; лица над 69 г. – 8 лв.;
 • Настаняване в единична стая – 55 лв.


Информация:
 • Обявената цена е на човек настанен в двойна / тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
 • Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 25 туристи.
 • Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 • Бонусът се отнася за записалите се за допълнителна екскурзия до Ефес и Къщата на Дева Мария
 • Програмата като цяло не е подходяща за хора с ограничена подвижност.
 • Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.


Необходими документи:
 • международен паспорт, валиден минимум 90 дни след датата на завръщане; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител - нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при промяна в цените на горивата и валутните курсове и при възникнали и независещи от него обстоятелства.

Допълнителна информация
 • Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 101 - 6983


 
Полезни връзки