Екскурзии

КРУИЗНО ПЪТУВАНЕ - ГЪРЦИЯ - ЦИКЛАДСКИТЕ ОСТРОВИ МИКОНОС, СИРОС, ПАРОС, САНТОРИНИ - СОЛЕНИТЕ ПРЪСКИ ОТ ЕГЕЯ
Маршрут:
София – Атина – ферибот – остров Миконос – ферибот – остров Сирос – ферибот – остров Парос – ферибот - остров Санторини – ферибот - Атина – остров Евия - София

Продължителност: 9 дни / 8 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 975 лв.

 

Програма
ГЪРЦИЯ - Цикладските острови Миконос, Сирос, Парос, Санторини - солените пръски от Егея

КРУИЗНО ПЪТУВАНЕ
 • По маршрут: София – Атина – ферибот – остров Миконос – ферибот – остров Сирос – ферибот – остров Парос – ферибот - остров Санторини – ферибот - Атина – остров Евия - София

9 дни/ 8 нощувки/ 8 закуски

ДАТА ЦЕНА
17.09.2016 975.00 лв.


Програма

1 ден София - Атина
Отпътуване в 06.30 ч. от пл. „Ал. Невски” в София за Атина. Вечерта пристигане в гръцката столица. Пешеходна разходка в центъра на града. Настаняване в хотел. Нощувка.


2 ден Атина (Пирея) – ферибот - остров Миконос

Ранна закуска или пакет. Отпътуване с ферибот от Атина за остров Миконос, който е част от Цикладските острови в Егейско море. Пристигане в ранния следобед и настаняване в хотел. Пешеходна разходка в главния град Миконос, известен също и като Хора, една от световните архитектурни перли. Тук интерес представляват Вятърните мелници, Малката Венеция - поредица от къщи с островна архитектура, в основите на които се удрят морските вълни, църквата Парапортиани, Археологическият музей, площад Алефкандра с църквата и рибните ресторанти. Нощувка.


3 ден остров Миконос – остров Делос (по желание)

Закуска. Свободно време. По желание разходка с корабче до остров Делос – един музей под открито небе и в открито море, светилището на Аполон и Артемида, където силното слънце и лазурното Егейско море образуват прекрасен контраст с блестящия бял мрамор на Делос и пренасят посетителите в Античността. Нощувка.


4 ден остров Миконос – ферибот - остров Сирос – ферибот - остров Парос

Закуска. Свободно време за разходка. На обяд отпътуване с ферибот за остров Парос с попътна след около час спирка и разглеждане на острова на духа и въображението – Сирос със столица Ермуполи – „Царицата на Цикладите”. Градът е под егидата на ЮНЕСКО и без съмнение може да се нарече и столица на всички Цикладски острови. Пешеходна разходка. Сред най - впечатляващите сгради са тези на Кметството и на Театър Аполон, който е умалено копие на Миланската скала. Също така трябва да се спомене и площада с паметника на адмирал Миаулис. Тук има и няколко величествени църкви, сред които най - интересните са посветени на Св. Георги и на Св. Никола. Свободно време и вечерта в 21.25 ч. продължаване с ферибот за остров Парос. Акостиране в 22.30 ч. и настаняване в хотел. Нощувка.


5 ден остров Парос

Закуска. Разположен в центъра на архипелага, остров Парос се намира на естествен кръстопът. Столицата Парикия е градче, останало непроменено векове наред. Посещение на църквата Екатондапилиани – „църквата на стоте врати” (VI в.), един от най - значителните паметници от Византийския период и колоритния Венециански замък, построен през XV в. Отпътуване за Науса, едно от най-красивите села на Цикладите. Интересен феномен в близост до Науса са Колимбитрес - големи скали, ерозирали в странни форми, напомнящи на посетителите за огромни скулптури, вклинени в пясъка - фотопауза. Връщане в хотела. Свободно време и по желание посещение на Археологическия музей. Нощувка.


6 ден остров Парос – ферибот - остров Санторини

Закуска. Свободно време (по желание рано сутринта екскурзия с корабче до остров Наксос – островът на Дионис, най-големият и плодороден остров на архипелага (~1.30 мин.престой). Една от най - големите забележителности се намира в основното пристанище Хора – монументална порта Портара, датираща от VI в.пр.Хр.). Отпътуване с ферибот за остров Санторини. Пристигане в 14.50 ч. в столицата Фира (Тера) – най - големият град на острова, разположен на ръба на кратера и предлагащ чудесна гледка към вулкана, сравнително съвременен град, който за разлика от другите селища, носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Настаняване в хотел. Придружени от водача на групата се отива до второто по големина селище Оиа (Иа), разположено на най - северната точка на острова, на “калдерата”, забележително с великолепната си панорамна гледка към вулкана – о-в Тиразия и останалата част от Санторини, както и с прекрасния залез от красивия бряг. Връщане в хотела. Нощувка.


7 ден остров Санторини

Закуска. Свободен ден за почивка и разходка. По желание полудневна екскурзия срещу допълнително заплащане и при възможност, ако метереологичните условия позволяват с посещение на вулканичните острови, топлите минерални извори Неа Камени и Палеа Камени и Червения плаж. Връщане в хотела. Следобед посещение на археологическите разкопки в Акротиpи и пешеходна разходка до Имеровигли – типично цикладско селище с павирани каменни улици и традиционни ниски бели къщи с тераси, неслучайно наречено “терасата” на Егейско море, откъдето се открива главозамайваща гледка към кратера на вулкана. Нощувка.


8 ден остров Санторини - ферибот – Атина (Пирея)

Закуска. Екскурзия до селището Пиргос с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил и манастира Пророк Св. Илия /отвън/. При възможност посещение на Панагия Епископи /XII в./ - най – старата църква на острова, построена от император Алексeй Комнин (църквата е отворена само в определени часове на деня). Отпътуване от пристанището с ферибот в 15.30 ч. за Атина. Пристигане в Пирея в 23.25 ч. Настаняване в хотел. Нощувка.


9 ден Атина – остров Евия – София

Закуска. Отпътуване за България. Попътна спирка в Халкида, главен град на остров Евия – вторият по големина след остров Крит. Пристигане в София около полунощ.Цената включва:
 • транспорт с автобус,
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3***, от които
  • 2 – Атина/Пирея,
  • 2 – на остров Миконос,
  • 2 – на остров Парос,
  • 2 – на остров Санторини,
 • туристическа програма в определените градове и обекти по маршрута,
 • фериботни такси със запазени места,
 • водач от агенцията.


Цената не включва:
 • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата (общо ~ 10 EUR) и екскурзията до остров Наксос (10 EUR в една посока+ трансфер от хотела до пристанището ~5-7 EUR в зависимост от броя на записаните туристи), екскурзия до остров Делос - ~ 25 EUR при мин. 20 туристи в двете посоки + 5 EUR входна такса, разходка до вулканичните острови на остров Санторини – ~25 ЕUR при мин. 25 туристи + входна такса 2 EUR.

Други:

Доплащане за:
 • мед. застраховка на ЗД еВРОИНС с покритие 5 000 EUR – 10 лв., над 65 г. – 15 лв., над 70 г. – 20 лв.
 • единична стая - 275 лв.

Намаление за:
 • дете до 12 г. с 2-ма възрастни на допълнително легло – 120 лв.

Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи

Срок за уведомление при недостигнат мин. брой туристи: 7 дни преди началната дата

Необходими документи:
 • лична карта или валиден паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни

Начин на плащане:
 • депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди отпътуване

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 110-12878