Екскурзии от Варна

ЕКСКУРЗИЯ ДО НИШ, БЕЛГРАД И НОВИ САД ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ, ШУМЕН И СУВОРОВО
Маршрут:
НИШ, БЕЛГРАД И НОВИ САД

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 250 лв.

 

Програма
ЕКСКУРЗИЯ ДО НИШ, БЕЛГРАД И НОВИ САД
 • ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ, ШУМЕН И СУВОРОВО

 • 04.10.2018 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!


ПРОГРАМА

1-ДЕН Добрич - Суворово - Варна - Белград

 • Отпътуване от Добрич в 03.00ч от Младежки дом.
 • Отпътуване от Варна в 03,45ч от Антим-1
 • отпътуване от Суворово – 04,15ч. при минимум 10 човека.
 • От Шумен / пред хотел “Шумен” – при минимум 10 човека, при по малка бройка от 5 – ти километър / в 05:15ч.
 • Отпътуване от Велико Търново 07:30 ч. Автогара Юг в посока Белград.

Пристигане около 17.00ч. Настаняване в хотел 3-4* централно разположен. Свободно време. Нощувка.


2-ДЕН Белград

Закуска. Туристическа програма в Белград – пешеходна обиколка на Стари и Нови Белград с екскурзовод на български език: „Площада на републиката", Националното събрание, Националния театър, Националния музей, Музея на Никола Тесла, Катедралния храм „Св. Сава" – най-големия храм на Балканите, Нови Белград с разглеждане на Земун – някога там се е намирало старото римско селище, на мястото, където р.Сава се влива в р.Дунав. Разглеждане на: Старата крепост – един от символите на Белград включващи- крепостта на Белград, кулата на деспот Стефан, църквата Света Петка и Военния музей, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради на крепостта Калемегдан, парка Калемегдан. Този ден обиколката ни ще завърши с разходка в един от най-богатите квартали на града – „Дединие", където ще имате възможност да видите Къщата-музей на Йосип Броз Тито, Мавзолей "Къщата на цветята", където е погребан Тито и др. Свободно време с възможност за разглеждане на комплекса "Нови Београд", където можете да пийнете кафе и да се полюбювате на гледката към р. Сава – най-големият приток на Дунав. По желание - разходка с корабче по р.Сава и по р.Дунав. Свободно време с възможност за разходка по чаровната калдъръмена улица „Скадарлия", център на бохемския живот на Белград, „Белградският Монмартър", още помнеща духа на велики сръбски поети и художници от романтичния 19-ти век и където все още се събират писатели, художници и много гости в известните стари кафани. Ще се потопите в старата атмосфера на културния и бохемския живот на града. По желание и срещу доплащане 10 евро на човек можете да се потопите в подземен Белград с rимския кладенец, военен бункер от времето на Тито, австрийски склад за барут с римски саркофаги, жертвени олтари и надгробни паметници. Ще чуете историите за най-стария център на града. Посетете пещерите, в които храната е била съхранявана и винарската изба от 19-ти век с БЕЗПЛАТНО ВИНО в края на тура. Свободно време. Нощувка.


3-ДЕН Белград – Нови Сад - Ниш

Закуска. Целодневна екскурзия до Нови Сад. По пътя - Войводина, Сремски карловци и манастира Крушедол. Посещение на манастира Крушедол, част от сръбската Света гора. Този религиозен център от ХVІ век е свързан с владетелския род Бранкович. В манастира са погребани няколко изтъкнати личности от сръбската история, включително крал Милан І (1872-1889). Посещение на Сремски Карловци - религиозен, културен и просветен център в сръбските земи под унгарско управление от ХVІ век. Пешеходна обиколка на центъра с църквата Св. Никола, чешмата с четирите лъва, лятната резиденция на патриарха, най-старата сръбска гимназия. Пешеходна разходка в Нови Сад: Петроварадинската крепост и Градския музей, улиците Дунавска и Змай Йовина, православната църква, католическата църква, синагогата. Свободно време. Отпътуване за Ниш. Нощувка.


4-ДЕН Ниш – София – Суворово - Варна

Закуска. Туристическа програма включваща Паметника на Константин Велики, продължава през Нишава до крепостта Ниш. На входа на Крепостта има турска баня, известна като хамам, бивша механа Хамам, останки от римска баня, галерия Павилион, бивша турска оръжейна армия, Паметника построен от цар Милан Обренович, посветен на Освободителите на Ниш, сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Крепостта; дворецът "Бановина" - днес седалище на Нишкия университет.Посещение на Нишка крепост - крепостта има четири големи порти – Стамбул, Белград, Видин и Великата порта. Посещение на Медиана - Археологически обект "Медиана" се намира на мястото, което някога е било римският път" Via militaris ", днес път E-80 (Ниш-София). Разглеждане на римската вила на император Констнатин Велики. Отпътуване за Кулата с черепите - Този паметник, единствен по рода си в света, е построен след битката на Чегар. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.


Отпътуване от На човек в двойна /тройна стая Доплащане за единична стая Намаление за дете до 12 г/ненавършени/ с двама възрастни в стая
Варна/ Суворово/ Шумен 260 лв 60лв 30 лв
Търговище/Велико Търново / Севлиево 250 лв 60 лв 30 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Транспорт с туристически автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Белград
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ниш
 • Панорамна обиколка на Белград
 • Пешеходна обиколка на Белград
 • Пешеходна разходка в Ниш
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 • Екскурзоводско обслужване по време на цялата екскурзия
 • Целодневна екскурзия до Нови Сад, Сремски Карловци и манастира Крушедол


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • доплащане за единична стая- 60.00 лева
 • вечери в ресторант към хотела 12 евро или в типичен сръбски ресторант с музика -15 евро
 • дегустация на ракия в местен ракиен бар при минимум 10 туристи- 20 лева
 • посещение на Музея на Никола Тесла в Белград (автобусен трансфер, входна и резервационна такса, филмова прожекция и беседа на сръбски език в музея) - 5 евро;
 • входна такса за Челе Кула и Вила Медиана - 150 RSD за възрастни или 130 RSD за ученици и студенти, комбиниран билет;


Забележка:
 • Екскурзията се осъществява при минимум 40 записани туриста.


Необходими документи:
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 131 - 10116


 
Полезни връзки