ЕКСКУРЗИЯ ДО БАВАРСКИТЕ ЗАМЪЦИ СЪС АВТОБУС ОТ ВАРНА, БУРГАС, ПЛОВДИВ И СОФИЯ

Маршрут: Марибор – Грац – Залцбург -Мюнхен - дворците ХЕРЕНХИМЗЕЕ, ШЛАЙСХАЙМ, НИМФЕНБУРГ, ЛИНДЕРХОФ - замъка НОЙШВАНЩАЙН

Дати: 31.03.2018, 01.05.2018, 04.06.2018, 09.07.2018, 20.08.2018, 01.10.2018,

6 дни / 5 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 545 лв. 

Екскурзия до Мюнхен - Херенхимзее, Шлайсхайм, Нимфенбург, Линдерхоф - замъка Нойшванщайн
 • с тръгване от Варна, Бургас, Пловдив и София

БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ
 • Марибор – Грац – Залцбург -Мюнхен - дворците ХЕРЕНХИМЗЕЕ, ШЛАЙСХАЙМ, НИМФЕНБУРГ, ЛИНДЕРХОФ - замъка НОЙШВАНЩАЙН

ДАТИ
 • 31.03-05.04.2018 г., 01-06.05.2018 г.; 04-09.06.2018 г.; 09-14.07.2018 г.; 20-25.08.2017, 01-06.10.2018 г.


ПРОГРАМА:

1-ви ден:

Отпътуване в 22.30 ч. (предния ден) от Варна**, ул.“Антим I“; в 01.00 ч. от Бургас, ул.„Булаир“ срещу х.„Булаир“; в 04.00 ч. от Пловдив, бензиностанция ОМВ до х.”Санкт Петербург”; в 06.00 ч. от София, стадион „В.Левски“ през Сърбия и Хърватия за Словения. Почивки по пътя. Късно вечерта пристигане и настаняване в хотел 3* в района на Птуй/Марибор. Нощувка.


2-ри ден:

Закуска. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на Марибор: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Отпътуване за Грац – вторият по големина град в Австрия. Свободно време за пешеходна разходка: Кметството, Ландхаусхоф, Катедралата в готически стил, мавзолея на Фердинанд II, дворцовия комплекс Бург с атрактивните стълбища, стария дворец Шлосберг с часовниковата кула – символ на града. Отпътуване за Залцбург и свободно време за разглеждане на забележителностите: Катедралата, къщата на Моцарт, площад Моцарт, Францисканската църква, Бенедиктинската църква, старата резиденция. Настаняване в хотел в района на Залцбург или в района на езерото Химзее. Нощувка.


3-ти ден:

Закуска. Пътуване с корабче до остров Херенинзел, на който величествено се извисява дворецът Херенхимзее – най-разкошния дворец, построен от Лудвиг II през ХIX век. Желанието му било да притежава копие на Версайският дворец, в знак на почит към своя идол Краля Слънце Луи XIV. Построен е в комбинация на рококо и барок с множество детайли от злато, порцелан и мрамор. Посещение на двореца и градините му. Отпътуване за Мюнхен – център на германската провинция Бавария. Посещение на двореца Нимфенбург – основна лятна резиденция на баварските владетели и удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на Мюнхен. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на града: Карлсплац, Карловата порта, църквата „Фрауенкирхе“ – символ на Мюнхен, централния площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария, Старото кметство, Новото кметство, най-старата църква Св.Петър. Настаняване в хотел 3* в района на Мюнхен. Нощувка.


4-ти ден:

Закуска. Отпътуване към Баварските Алпи, наслаждавайки се на пейзажите, вдъхновили Рихард Вагнер да създаде едни от най-великите шедьоври в класическата музика. Пристигане в селцето Хоеншвангау – отправна точка за посещението на замъците Нойшванщайн и Хоеншвангау. Възможност за снимки на Хоеншвангау/отвън/. Придвижване до замъка Нойшванщайн – един от най-красивите и зрелищни замъци в света – в буквален превод името му означава „Нов лебедов камък”, красотата му вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“. Отпътуване към двореца Линдерхоф – единствения дворец, който Лудвиг ІІ успява да завърши приживе. Архитектурата е повлияна от Версайския дворец. Връщане в хотела. Нощувка.


5-ти ден:

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Шлайсхайм – комплекс от дворци в градчето Обершлайсхайм в близост до Мюнхен, изграден е от владетелите от династията Вителсбах като лятна резиденция. Комплексът се състои от три отделни дворци от XVII и XVIII век, свързани чрез голям парк. Отпътуване и късно вечерта настаняване в хотел 3* в района на Загреб. Нощувка.


6-ти ден:

Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване, почивки по пътя и пристигане в София късно вечерта, в Бургас около полунощ, във Варна след полунощ (на следващия ден).Цена:
тръгване: от София от Пловдив от Бургас от Варна
Цена възрастен в двойна/тройна стая 545.00 лв. 555.00 лв. 570.00 лв. 599.00 лв.
Цена на дете до 12 г. с двама възрастни в стая 495.00 лв. 505.00 лв. 520.00 лв. 549.00 лв.
 • Специална ценова оферта (СЦО): ЗАПИСВАНЕ за дата по желание до 29.12.2017 - 10% ОТСТЪПКА
 • Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
 • Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
  • Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • пътни, магистрални и гранични такси, паркинг;
 • туристическа такса;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Птуй/Марибор;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Залцбург/Химзее;
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Мюнхен;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Загреб;
 • екскурзия до Херенхимзее, Нимфенбург, Нойшванщайн, Хоеншвангау, Линдерхоф, Шлайсхайм;
 • водач на агенцията по време на пътуването.


Цената НЕ включва:
 • доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 10 000 € за лица на възраст до 69.99 г. – 10.00 лв.; за лица 70-84.99 г. – 20.00 лв.; лица 85 и повече години не се застраховат;
 • доплащане за единична стая – 150.00 лв.;
 • входни такси за туристически обекти, билети за градски транспорт.


Допълнителна информация:

Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Записване и начин на плащане:
 • 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;


 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи. Заявени по време на пътуването се заплащат в евро и с 10% завишение в случай, че има възможност да бъдат предоставени;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи;
 • При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
  • Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи;
 • Срок за уведомление от страна на агенцията при неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.
 • Национални валути: Словения и Германия – евро; Сърбия – сръбски динар (RSD) - 1 € = 115 RSD;
 • Няма допълнителни визови и санитарни изисквания;
 • Часово време: България: 12.00 ч. – Сърбия, Словения, Германия: 11.00 ч.
 • Входни такси: комбиниран билет за посещението на дворците Херенхимзее, Нимфенбург, Шлайсхайм, Нойшванщайн, Линдерхоф, двупосочен билет за корабче до остров Херенинзел, такси за предварителни резервации за посещенията на дворците – 45 € (заплаща се предварително, заедно с пакета на екскурзията); билет за автобусче-совалка до Нойшванщайн – в двете посоки – 2,60 €; градски транспорт в Мюнхен – 2,70 € еднопосочен билет.
 • Придвижване до замъка Нойшванщайн: с автобусче совалка – изкачването струва 1.80 €, а спускането 1 € (билет в двете посоки – 2.60 €). От мястото, на което ви оставя совалката до входа на замъка остават около 600 м за спускане пеша (наклон 12%), около 10-15 мин. Между първия и втория етаж на замъка има 90 стъпала.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата и не носи отговорност за промени в работното време и стойността на входните такси на туристическите обекти.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 103 - 9440