Екскурзии от Варна

МАГИЯТА НАРЕЧЕНА САНТОРИНИ ОТ ШУМЕН
Маршрут:
ОСТРОВ САНТОРИНИ

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 545 лв.

 

Програма
Магията, наречена Санторини
 • 6 дни/ 4 нощувки със закуски

Остров Санторини или Тера, или Тира е малък архипелаг, част от т.нар. Цикладски острови, разположени в Егейско море. Отличава се с великолепната си природа. Той покрива територия от 74 кв. км. Намира се на 127 морски мили от пристанище Пирея и на 70 мили северно от остров Крит. Островът е с формата на полумесец с вътрешен залив наречен „калдера”. Скалите над него се извисяват на 300 м. над морското равнище. Най-голям град е Тира. На острова има 13 селища, повечето от които са запазили традиционния стил и архитектура. Санторини е място, събрало много магии, при това само от добрите вълшебници. Малкият гръцки остров пленява със залезите, които завинаги отпечатват в зениците ти омайващо златно, червено и лилаво. Характерни за Санторини са красивите плажове с черен или червен пясък, кристално чистите сини морски води и вулкански скали. Най-големите и известни курорти на острова са Камари и Периса. Енигматичен остров с вълшебна красота, който може да бъде видян почти върху всяка картичка – ослепително бели къщички, напомнящи изкусна дантела върху фона на черните и червени скали на калдера, характерни сини кубета на църкви на фона на невероятните цветове на морето, лъкатушещи стръмни улички по скалисти склонове, водещи до снежнобели, сякаш кацнали на скалите селца и курортни селища. Той е обект на непрекъснат интерес от страна на археолози и вулканолози, чиито теории около неговия произход продължават да разпалват въображението - действителност, забулена в тайни и легенди.


Варна

автогара Варна
Шумен 15:30 часа автогара Шумен
Сливен 19:30 часа бензиностанция Еко - Дамарски мост
Стара Загора 20:30 часа бензиностанция ОМВ - на Славянски
София 23:30 часа Руски паметник


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване от Шумен в 15:30 ч., от Сливен в 19:30 ч. /бензиностанция Еко/, от Стара Загора в 20:30 ч. /бензиностанция OMВ на Славянски/, от София в 23:30 ч. от Руски паметник към Атина.


ВТОРИ ДЕН:

Пристигане вечерта в гръцката столица. Настаняване в хотел. Свободно време за пешеходна разходка в центъра на Атина. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН:

Атина – ферибот – остров Санторини. Ранна закуска или сух пакет. Отпътуване в 07:25 ч. за остров Санторини с ферибот от пристанище Пирея. Пристигане в 15:00 ч. в столицата Фира (Тера) – най - големият град на острова, разположен на ръба на кратера и предлагащ чудесна гледка към вулкана. Фира е сравнително съвременен град, който носи отпечатъка и на венецианската архитектура, спомен от неговото историческо минало. Настаняване в хотел. Кратка екскурзия (включена в пакетната цена) до второто по големина селище Оиа (Иа), разположено на най-северната точка на острова, т.нар. “калдера”, забележително с великолепната си панорамна гледка към вулкана, о-в Тиразия и останалата част от Санторини, както и със забележителния залез от красивия бряг. По желание вечеря. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден или еднодневен обиколен тур на острова. Екскурзия до селището Пиргос с амфитеатрално разположените си къщи по склона на планината Пророк Илия, построени в характерния за Цикладите стил, и манастира Пророк Св. Илия /отвън/. При възможност - посещение на Панагия Епископи XII век - най-старата църква на острова, построена от император Алексий Комнин (църквата е отворена само в определени часове на деня). Посещение на винарна и дегустация на местни сортове вина. Продължаване с автобуса до селищата Периса и Камари – едно от най-известните туристически селища на острова, с най-прекрасния плаж от черен пясък, разположено на около 10 км от столицата. Свободно време за плаж и разходка. Връщане в хотела във Фира. Вечерна пешеходна разходка из Имеровигли – типично цикладско селище с павирани каменни улици и традиционни ниски бели къщи с тераси, неслучайно наречено “терасата” на Егейско море, откъдето се открива главозамайваща гледка към кратера на вулкана. По желание вечеря. Нощувка.


ПЕТИ ДЕН:

Закуска. Свободен ден или по желание Екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори /продължителност 4 часа/. Връщане в хотела. По желание вечеря. Нощувка.


ШЕСТИ ДЕН:

Закуска. По желание екскурзия до античната столица на острова – Археа Тира продължителност 2 часа Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23:25 ч. Нощен преход до България.


СЕДМИ ДЕН:

Пристигане в България.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 * в Атина;
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2*/3* на остров Санторини;
 • кратка екскурзия до второто по големина селище Оиа (Иа);
 • пътни, магистрални и фериботни такси и билети;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина";
 • водач по време на пътуването от агенцията.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • 3 вечери по меню в таверна, в близост до хотела - общо 60 лв.;
 • екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 евро;
 • еднодневен обиколен тур на Санторини с включена дегустация на вина - 38 евро;
 • екскурзия до Археа Тира - 20 евро;
 • при желание доплащане за място тип самолетна седалка на ферибота - 20 лв. (в двете посоки);
 • входните такси на посещаваните обекти - общо около 28 евро;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години - 5 лв.;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 80 години - 10 лв.;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица над 80 години - 20 лв.; *разходи от личен характер.

  • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата!


Описание на екскурзиите, невключени в пакетната цена:

Еднодневен обиколен тур на Санторини
При тази екскурзия ще посетим столицата Тира, градовете Ия, Фиростефани, Акротира.
Ще посетим най – старата и прочута винарска изба на острова, която предлага специфични вина. Освен интересната беседа и дегустацията, ще може да си закупите бутилка вино от специалната селекция – чудесен сувенир от Санторини.
Над скалистия бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а сред тях се гушат малки снежнобели къщи със загадъчната архитектура на цикладската строителна традиция. Това е най-големият град на острова – Тира.
Ия се намира в най-северната част на острова. Оттук можете да наблюдавате известния в цял свят залез на Санторини - една от големите атракции на острова.
 • Продължителност: 8 часа. Цена: 38 евро с включени дегустация на вино и беседа във винарска изба.

Екскурзия до Вулкана и горещите извори
През 1400 пр. Хр. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на Санторини полетяла във въздуха. На нейно място се образувал огромен кратер, наречен калдера, който се запълнил с морска вода. Днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в калдерата, има активен вулкански кратер. При тази екскурзия ще посетим кратера на вулкана и горещите извори, които се намират в близост до него. Препоръчително е да имате удобни обувки, слънчеви очила и шапка.
 • Продължителност: 3 часа. Цена: 28 евро с включени фериботни и входни такси.

Екскурзия до Археа Тира
Разглеждане на руините на града. Градът датира от 1000 г пр. Хр. и е бил културен център на острова.
 • Продължителност: 2 часа. Цена: 20 евро с включени входни такси.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
 • цената е валидна при група от минимум 35 човека;
 • доплащане за единична стая – 105 лв.;
 • доплащане за отпътуване от: Шумен – 20лв.; Търговище – 15лв.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • за лица над 18 год. лична карта;
 • за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители - и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.


Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 133 - 9835


 
Полезни връзки