Екскурзии от Варна

ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД И ЕКСКУРЗИЯ ДО КРЕПОСТА МЕЗЕК ОТ ВАРНА, БУРГАС И ДОБРИЧ
Маршрут:
Добрич - Варна - Бургас - крепостта и гробницата Мезек - Одрин - Лозенград

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки



Цена от: 120 лв.

 

Програма
ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД И ЕКСКУРЗИЯ ДО КРЕПОСТА МЕЗЕК
С ОТПЪТУВАНЕ/ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА, БУРГАС И ДОБРИЧ*

Добрич - Варна - Бургас - крепостта и гробницата Мезек - Одрин - Лозенград

1 нощувка със закуска в Одрин в хотел 3*/ 4*

Дати на отпътуване:
 • 02.03 – 03.03.2019 / 20.04 – 21.04.2019 / 22.06-23.06.2019 /


ПРОГРАМА:

1 ден Варна - Бургас

 • Отпътуване от Варна в 06.30 ч ул . Антим I
 • От Бургас в 08:30ч. от ОМВ хотел Мираж
Отправяме се в посока село Мезек – гробница и крепост на границата между Родопите и Сакар.
Разглеждане на гробницата в село Мезек - първата тракийска гробница, открита в българските земи,в могилата Малтепе и една от най-големите на Балканския полуостров. Гробницата е открита случайно през 1931 година. Любопитен факт е, че могилата на гробницата – Малтепе – става известна години по-рано. През 1908 година в горния й насип е открита бронзова скулптура на глиган в естествен ръст. Откриватели са местни жители. По това време село Мезек се намира в пределите на Турция, въпреки че населението му е българско. По тази причина ценната находка – бронзовият глиган – днес е част от експозицията на археологическия музей в Истанбул. Разглеждат се останките от средновековна византийска крепост от края на 11в - най-запазеното отбранително съоръжение в Родопите, в покрайнините на село Мезек, на 6км югозападно от Свиленград и само на 1км от гръцката граница. Обявена за Народна старина и архитектурно-строителен паметник от Античността и Средновековието още през 1927г - посещение на известната частна винарска къща "Мезек", където ще имате възможност да дегустирате едни от най-добрите вина на България.

Отправяме се към град Одрин. Преминаване на ГПП Свиленград.

Пристигане в Одрин следобед. Настаняване в хотела.

Възможност за шопинг.

Нощувка


2 ден Одрин – Лозенград

Закуска. Около 09:00ч. напускане на хотела и шопинг в Одрин с кратка екскурзионна програма. Посещение на българската църква "Св. Константин и Елена" - една от двете български църкви в Одрин, построена със средства на Българско народно общество в Одрин. След църквата се посещават Музея на здравето и най-голямата забележителност на мюсюлманската архитектура в града - Джамията Селимие. Свободно време за пазаруване и посещение на Синия пазар, покритите базари. Посещение на базар за перилни и почистващи препарати. Посещение на пазари за сладки, баклава и прочутите Одрински кори. Посещение на хипермаркет Кипа.

Около 15:30ч.отпътуване за Лозенград.Посещение на Лозенград с възможност за свободно време за покупки на турски деликатеси и баклава.

Отпътуване за България. Пристигане след полунощ във Варна.



Отпътуване от : На човек в двойна/тройна стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
Варна 125 лв. 115 лв.
Бургас 120 лв. 110 лв.
 • Възможност за отпътуване от Добрич:
  • при мин.брой участници 12 човека. – доплащане 10 лв. в двете посоки спрямо базовата цена за отпътуване от Варна
  • при мин.брой участници 4 човека – доплащане 15 лв на човек в двете посоки спрямо базовата цена за отпътуване от Варна


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Медицинска застраховка за лица до 65 год.
 • Екскурзоводско обслужване
 • 1 нощувка със закуска в Одрин хотел 3/4*
 • Посещение с екскурзовод крепостта Мезек и гробницата / без включена входна такса /
 • Посещение на винарна Мезек / не включва дегустация /
 • Екскурзионна програма в Одрин
 • Шопинг в Одрин и Лозенград


Цената не включва:
 • Разходи от личен характер
 • Дегустация във винарна Мезек 5 лв. / включва беседа с история на виното и избата, дегустация на няколко вида вина /
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка за лица над 65 год. – 4 лв


Забележка:
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.
 • При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, дъжд , сняг и бурни ветрове, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за
съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само /за екскурзии в България/ - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуване

Астеа Тур предлага на своите клиенти и сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.

Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 156 - 7746


 
Полезни връзки