ЕКСКУРЗИЯ ДО АНКАРА - КАПАДОКИЯ - КОНЯ - АКШЕХИР - БУРСА, ТУРЦИЯ ОТ ВАРНА И БУРГАС

Маршрут: Анкара - Кападокия - Коня - Бурса, Турция

Дати:

5 дни / 4 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 455 лв. 

КАПАДОКИЯ 2017 ПРОГРАМА С ТРЪГВАНЕ ОТ ВАРНА И БУРГАС
 • Екскурзия до Анкара - Кападокия - Коня - Бурса, Турция

АНКАРА - КАПАДОКИЯ - КОНЯ - АКШЕХИР - БУРСА


 • 06-10.09.2017 г.

Страна на причудливи земни форми, скални манастири и подземни градове!

Кападокия е историческа област в сърцето на Мала Азия, която привлича туристи от всички континенти с един от най-необикновените пейзажи на света. Пред погледа се откриват изненадващи, нереални гледки, които не могат да се видят никъде на друго място. Изумителни скални силуети се извисяват от земята като гигантски сталакмити, в които човешката ръка е издълбала едни от най-старите християнски църкви и манастири. Кападокия, е разположена в сърцето на Анадола, между Понтийските и Тавърските планини, между Соленото езеро и река Ефрат. В тази земя, извадена отсънищата и фантастичните приказки, вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите. „Земя на светци” - родно място на Свети Георги, тя е едно от големите хранилища на средновековното православие и ранно-християнска култура. С причудливите си скални пирамиди и гъби, с подземните си градове и скалните църкви днес Кападокия е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО.


ПРОГРАМА:

1-ви ден:

Отпътуване в 03.30 ч. от Варна, ул. "Антим I''; в 06.00 ч. от Бургас, ул. „Булаир” срещу х.„Булаир”. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивки по пътя. Преминаване през Истанбул на път за Анкара. Вечерта пристигане в Анкара и настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка в Анкара.


2-ри ден:

Закуска. Обзорна автобусна екскурзия с лицензиран турски екскурзовод на български език в Анкара– посещение (без включени входни такси) на музея на Анатолийските цивилизации (археологическия музей), мавзолея на Ататюрк, Анкарската крепост. По обяд отпътуване за Кападокия - по пътя разглеждане и фото-пауза при второто по големина в света солено езеро Тюз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м н.в. Пристигане и настаняване в хотел 3*. Вечеря. След вечеря срещу доплащане – посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – танц на дервишите и ориенталски танцьорки, турски напитки неограничено, ядки. Нощувка в Кападокия.


3-ти ден:

05.00 ч. Възможност за полет с балон над природните красоти на областта Кападокия – по време на леката утринна закуска имате възможност да станете свидетел на незабравимата гледка при подготовката за полет на балона, след това да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми, а накрая получавате и сертификат – доплащане 120 евро/човек. Закуска. Отпътуване и посещение на подземен град Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в.пр.Хр. и състоящ се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите (не се препоръчва за хора с клаустрофобия и сърдечни проблеми). Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за снимки и разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината на феите Зелве в района Пашабагъ с причудливите вулканични образувания, трите грации, долината на гълъбите, крепостта Уч Хисар и посещение на музея на открито в Гьореме, представляващ голям комплекс от скални църкви от 8-ми век. Посещение на градчето на грънчарите Аванос и градчето Юргюп, известно с производството на килими, керамика, бижутерски и кожени изделия. Вечеря. Нощувка в Кападокия.


4-ти ден:

Закуска. Отпътуване през Аксарай за Коня – посещение мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за Бурса, по пътя посещение на гроба на Насредин Ходжа в градчето Акшехир. Свободно време за вечеря и за покупки от Кютахя, известен център за производство на порцеланови изделия. Късно вечерта пристигане в Бурса, настаняване в хотел 3*. Нощувка в Бурса.


5-ти ден:

Закуска. Бурса, четвъртият по големина град в Турция, първа столица на османската империя и важен търговски център, разположен на западния край на древния път на коприната. Оттук произлизат популярните турски храни – ореховката и искендер кебапът. Обзорна обиколка на града с екскурзовод на български език – Гробниците на основателите на Османската империя – Осман и Орхан, Зелената джамия, Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. Отпътуване за България през Истанбул – почивка на най-високата сграда в града – небостъргачът „Сапфир” (236 м). Почивка в центъра на Лозенград. Отпътуване и пристигане в Бургас късно вечерта, във Варна – малко след полунощ.


Цена:
тръгване: от Бургас от Варна
Цена на възрастен в двойна/тройна стая 455.00 лв. 484.00 лв.
Цена на дете в тройна стая с двама възрастни 355.00 лв. 384.00 лв.
 • Отстъпка„РАННО ЗАПИСВАНЕ” – 90/60/30 дни преди датата на отпътуване – съответно 9/6/3 %
 • Отстъпка за група от минимум 30/20/10 пълноплащащи туристи – съответно 9/6/3 %
 • Ползва се само една от посочените отстъпки – за дете, за ранно записване, за група или СЦО


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус по маршрута;
 • гранични, пътни такси и паркинг;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара в хотел 3*;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска в Бурса в хотел 3*;
 • лицензиран турски екскурзовод на български език по време на пътуването;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара;
 • обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия;
 • туристическа програма в Коня; Акшехир;
 • обзорна обиколка на Бурса;
 • посещение на небостъргача "Сапфир"
 • водач-придружител от агенцията;
 • медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица до 69.99 г.


Цената НЕ включва:
 • доплащане за единична стая – 30 лв./вечер;
 • доплащане за медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70–84.99 г. – 10 лв., лица над 85 г. не се застраховат;
 • входни такси за всички обекти, включени в програмата, които се заплащат на място в турски лири. Ориентировъчни ценина входните такси на туристическите забележителности, определени от Турското министерство на туризма към 31.12.2015 г.: музей на Анатолийските цивилизации 15 TRL; за скалните църкви в Гьореме 20 TRL, Учхисар 5 TRL, за подземен град Каймаклъ 20 TRL, „Зелве” 10 TRL, Мавзолей на Мевляна 5 TRL; панорамна тераса на „Сапфир” 18 TRL; комбиниран билет панорамна тераса „Сапфир” и 4 D кино 28 TRL;
  • Възможна е промяна на входните такси от страна на Турското Министерство на Туризма !!!
 • доплащане за допълнителни мероприятия

Допълнителни мероприятия:
 • Допълнително мероприятие: посещение на подземен ресторант в Кападокия– цена 25 евро / 50 лв. на човек при група минимум 20 туриста и включва: автобусен трансфер, напитки неограничено и мезе към тях (ядки, парченца плодове), танц на дервишите, богата фолклорна и забавна програма и ориенталски танцьорки.
 • Допълнително мероприятие: полет с балон над Кападокия– цена 120 евро / 240 лв. на човек и включва: трансфер, лека закуска, кафе, чай, едночасов полет, чаша шампанско и сертификат. Кошовете на балоните са големи, с висок параван, стабилни и комфортни за спокоен полет над Кападокия. Разделени са на 4 секции за по 6 туриста. Екип от 10 професионалиста се грижат за приятното Ви изживяване.


Допълнителна информация:
 • Необходими документи: международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция; - за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
 • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; доплащането се извършва до 14 дни преди датата на отпътуване;
 • Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
 • Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване; заплащат се при доплащане на екскурзията и се осъществяват при минимум 25 туристи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи; * При минимум 6 туристи има възможност за трансфер срещу доплащане спрямо базовата цена от Бургас за тръгване от Обзор – 19 лв.; от Карнобат, Св. Влас, Сл.бряг, Несебър, Равда, Ахелой – 15 лв.; от Поморие, Сарафово – 8 лв.;
  • Отпътуването от Варна се осъществява при минимум 6 туристи.
 • Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява.;
 • Турция: няма визови и санитарни изисквания; забранено е пушенето на закрити обществени места – глоба 70 TRL;
 • парична единица - турска лира, деляща се на 100 куруша;
 • Валутен курс 1 TRL ≈ 0,72 лв.;
 • НЯМА часова разлика от последната седмица на м.03 до последната седмица на м.10.Кападокия,
което в превод от персийски значи „Земя на красивите коне", е историческа област в Мала Азия, между древните страни Понт, Армения, Киликия, Галатия и Фригия в поречието на река Кизил-Ирмак. Уникалността на района е формиран от изригването на връх Ерджиес и връх Хасан, преди 60 милиона години, когато се разпространява дебел слой пепел над района. С течение на времето той се втвърдява в мек порест камък, известен като туфи. Ерозията от дъжда и вятъра създава долина в меката скала, която оставя след себе високи участъци от интересни образувания, известни като "приказни комини". Чудноватите образувания са дооформени от човешката ръка, която е издълбала в тях домове и едни от най-старите християнски църкви и манастири, в които и до днес са запазени неповторими стенописи от VI-XII в. и съкровени образци на византийското изкуство.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 103 - 6969