Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ИСТАНБУЛ - КАПАДОКИЯ - АНКАРА ОТ СИЛИСТРА, ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
ИСТАНБУЛ - КАПАДОКИЯ - АНКАРА

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 399 лв.

 

Програма
Истанбул – Кападокия - Анкара от Силистра, Варна и Бургас

ПРОГРАМАТА Е ПОТВЪРДЕНА! - ИМА МЕСТА!


1 ДЕН
Отпътуване от вечерта от Силистра-22,30ч


2 ДЕН

Отпътуване от Варна в 01.00ч – Бургас 03,30ч. по маршрут ГКПП М. Търново – Киркларели – Истанбул. Пристигане в Истанбул преди обед.По желание:

¸ОБИКОЛКА НА ИСТАНБУЛ: посещение на Бейлярбей -лятна султанска резиденция на брега на Босфора+Принцовите острови- Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само 4:Къналъ, Бургаз, Хейбели и най-големият Буюк Ада. + кафе Пиер Лоти-Изкачване до прочутото кафе Пиер Лоти, с възможност да се насладите в приятна обстановка на чаша ароматен турски чай, красивия изглед къмзалива “Златен рог“ и старата европейска част на града / с включен транспорт, входни такси и екскурзоводско обслужване, без напитки / – 33,00 евро

Настаняване в хотел 3*. Нощувка.


3 ДЕН

Закуска. Отпътуване за областта Кападокия - чудесно съчетание на природна красота и културно богатство, в сърцето на Мала Азия, образувано преди милиони години от изригването на вулкани, което под влиянието на ерозията и дейността на вятъра приема фантастичните форми, известни като комини. Кападокия е своеобразен музей на открито. По пътя – фотопауза на Соленото езеро, второто по големина в Турция, разположено на 905 м надморска височина. Настаняване в хотел 3/4* в селището Юргюп или Невшехир. Вечеря. Нощувка. /преход 700 км./


4 ДЕН

Закуска. Еднодневна екскурзия в Кападокия /доплащане 30 евро с местен екскурзовод и включени входни такси за обектите в Каймаклъ, Гьореме, Ючхисар/. Посещение на подземния град Каймаклъ – един от 12-те отворени за посещение подземни града на Кападокия. Там изцяло под земята са прокопани десетки галерии сразяващи помещения, построени около 1400г. пр. хр. от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели от 10 до 80 хиляди жители. Продължаваме със спирка при крепостта Учхисар, разположена на най – високия връх в Кападокия и предлагаща удивителна панорамна гледка. Кратка спирка в грънчарска фабрика, с местни произведения от времето на хетите. Посещение на най – важната забележителност на изпълнената с лози долина е музеят на открито на Гьореме с богатството си от скални църкви, най – старата датира от 4 век. Най – известни са Църквата с ябълката, Църквата Св. Барбара с мотиви от Иконоборския период, Църквата на Сандала с отпечатъка от стъпалото на Иисус: Църквата на катарамата, разказваща ни за живота на Христос. Програмата продължава с Пашабаг - район със скални пирамиди сред лозови масиви, известен в миналото като Долината на монасите. Последната спирка е при Долината на камилите. Връщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на традиционно заведение, с неограничена консумация на напитки, танца на въртящите се дервиши и танци от различни региони на Турция. /доплащане 25 евро/. Нощувка.


5 ДЕН

Закуска. Отпътуване за Истанбул през столицата Анкара – Мавзолея на Ататюрк “бащата на турците”, крепостта Хисар – Цитаделата със запазените 15 кули, крепостни стени и порти напомнят за старинния живот, тук ще видите и Алаадин Джами – най – старата джамия в града. Късно вечерта пристигане в Истанбул. Нощувка.


6 ДЕН

Закуска.

По желание посещение на Парк „ Емиргиян“- най-красивия пакр с лалета по време на фестивала / време за снимки и възможност да се потопите в приказната атмосфера на пъстрите лалета/ и една от най – високите жилищни сгради в Европа – небостъргача “Сапфир“ в елитния квартал Левент – 64 етажна сграда, извисяващи се на 236 м. Изкачване с асансьора до панорамна площадка на последния етаж, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора. Изживяването се допълва от уникалното приключение „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул /доплащане 10 евро,без вход за терасата и симулацията на небостъргача/.

Отпътуване за България рано следобед. Спирка в най-големият МОЛ в Европа „ФОРУМ Истанбул – свободно време за пазар или посещение на третият по големина в света аквариум „Тюркуазу”. /входна такса 41 TRL/ Вечерта пристигане.

В цената, калкулирана при 40 туриста са включени: транспорт с автобус 3*, гранични и пътни такси, обявените 4 нощувки – 2 нощувки + закуски + вечери в района на Кападокия, 2 нощувки + закуски в Истанбул в хотели 3/4*, водач – представител на агенцията по време на цялото пътуванеВ цената не са включени:
  • 1)програма в Кападокия – 30 евро, обиколка и включени входни такси в Каймаклъ,Гьореме и Ючхисар;
  • 2)местен екскурзовод, придружаващ групата за 3-ти и 5-ти ден – 5.00 евро -задължително доплащане
  • 3)турска вечер в Кападокия – 25 евро;
  • 4) обиколка на Истанбул – 33 евро;
  • 5) посещение на парка с лалета+Сапфир -10 евро
  • 6) входна такса аквариум „Тюркуазу” – 41 TRL
  • 7) „SkyRIDE”и тераса на Сапфир

Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат от България мин. 1 седмица преди отпътуването по курс 1,96 лв/евро

Необходими документи:
  • валиден задграничен паспорт – копие; за лица под 18г., пътуващи без или с единия от родителите, нотариално заверена декларация; точен адрес и телефон за връзка.

Програмата е предварителна. Фирмата запазва правото си на актуализация.

Допълнителна информация
  • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 135 - 7363


 
Полезни връзки