ИСТАНБУЛ-СТОЛИЦА НА ТРИ ИМПЕРИИ ОТ ВАРНА И БУРГАС

Маршрут: Варна – Истанбул – Варна

Дати:

4 дни / 3 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 175 лв. 

ИСТАНБУЛ - СТОЛИЦА НА ТРИ ИМПЕРИИ, ( 4 ДНЕВЕН, 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ), ДНЕВЕН ПРЕХОД

БЕЗПЛАТНО / БОНУСИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Туристическа пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език
 • Посещение на Джамията СЮЛЕЙМАНИЕ
 • Посещение с изкачване с лифт до едно от най-романтичните места в Истанбул - кафенето Пиер Лоти
 • Посещение на VIALAND / Дисниленд/
 • Посещение на хипермаркет КИПА в Лозенград


ПРОГРАМА

1 ден: Варна – Истанбул + Аквариума + вариете

Отпътуване
 • 05:00ч. от Добрич / при минимум 15 туриста /
 • 06:00ч. часа от Варна – Катедралата
 • 08:30ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещуМак Драйв /

Редовни почивки по пътя. Пристигане в Истанбул около 15.30ч. Настаняване в избрания хотел. Свободно време за почивка.

17.00ч. -19.00ч. Посещение на Istanbul Aquarium – най-новия и най-големия тематичен аквариум
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери.
 • Цена: за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 18 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)

20.30ч. - 00.30ч. Вечеря в нощно атракционно заведение в Истанбул: "Гар Мюзикхол" с богата програма, танци и множество забавления! Тук ще се запознаем с турския фолклор и ще опитаме местната национална кухня!
 • Цена: Гар – 30 евро на човек (вечеря: комбинирана салата, предястие, основно ястие, десерт, хляб, вода, 2 напитки), актракционна програма – ориенталски танци, народни танци, жива музика, дискотека.

Връщане в хотела. Нощувка.


2 ден: ПЛОЩАДА "СУЛТАН АХМЕТ" /БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА/ + църквата „СВЕТА СОФИЯ ” + двореца „ТОПКАПЪ” + ЙЕРЕБАТАН /Водохранилището/+ двореца "ДОЛМАБАХЧЕ" + Круиз по Босфора + Рибен ресторант

07.00ч. Закуска в хотела. Свободно време.

08.00ч. - 09.00ч. Отпътуване за туристическа пешеходна разходка с екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език до един от най-известните площади - "Султан Ахмет" (Sultanahmet Meydani), където са едни от най-старите паметници в Истанбул. Посещение на Историческия Хиподрум - Разглеждане на Колоната на Константин Велики; Разглеждане на Египетския обелиск; Разглеждане на Змиевидната колона; Разглеждане на Фонтана на Вилхелм II; Синята Джамия;
 • БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА

09.00ч. - 10.00ч. Посещение на църквата „Света София”
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия, поразяващ със своето изящество и разкош. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей.
 • Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език.

10.30ч. - 12.00ч. Посещение на двореца „Топкапъ”
25 султана в продължение на 400 години са управлявали в този дворец. Тук се е утвърдила Османската империя, тук е изживяла апогея си и от тук е започнал залезът й. Днес тук могат да се видят безценни съкровища и изключително скъпи 65 000 произведения на изкуствата. Казват за Топкапъ, чее изпълнен с духа на поезията и музиката. Двореца се състои от изящни, не високи сгради, с красиво подредени градини с лалета, символ на османския вкус и изтънченост.
 • Цена: 25 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език
(При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)

За туристите, които няма да посетят двата обекта - свободно време за разходка по площада.

12.00ч. - 13.00ч. Посещение на Йеребатан /Водохранилището / или Цистерна на Базиликата, е най-големият и добре запазен воден резервоар за питейна вода в Истанбул. Разположен в историческия център на Истанбул, в района на Султанахмет, това е едно великолепно творение от древността, построено в 6 в. по времето на Юстиниян. Прилича на дворец и съхранява единствения известен до сега оригинал на Медуза Горгона.
 • Цена: 15 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език

14.00ч. - 16.00ч. Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най-известните творци на 19 век.
 • Цена: 35 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език.
  • (При комбиниране на круиза с Долмабахче цената за двете мероприятия е 56 евро)

16.30ч. - 18.00ч. Екскурзията продължава с Круиз по Босфора
Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. 1 час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и 1 час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе.
Продължаваме до европейския бряг .
 • Цена: 22 евро на човек - трансфер, беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език при минимум 20 туриста.

20.30ч. - Вечеря в Рибен ресторант намиращ се под моста Галата, от където се открива неповторим нощен изглед към Златния рог и Босфора
 • Цена: 22 евро на човек - (5 вида мезета, лаврак или ципура, десерт и изглед към Босфора) Напитките освен водата се заплащат допълнително.

Връщане в хотела. Нощувка.


3 ден: Екскурзия до Азиатския бряг и Принцовите острови с посещение на двореца Бейлярбей + небостъргача „САПФИР”

07.00ч. Закуска в хотела. Свободно време.

09.00ч. - 11.30ч. Посещение на небостъргача „САПФИР”
Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция– небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. Завършена е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Ще се изкачим до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
 • Цена: 25 евро на човек (трансфер с автобус, посещение на панорамната площадка на небостъргача с включен виртуален полет над Истанбул)
  • Туристите, които няма да посетят „SkyRIDE” и панорамната площадка имат възможност да се отдадат на шопинг в търговския център в небостъргача „САПФИР”

12.00ч. - 19.00ч. Полудневна екскурзия до двореца Бейлярбяй, Азиатската част на града и Принцовите острови.
Ще преминем по въжения мост Босфора до хълм над Босфора, от който се открива прекрасна панорама към целия град. Следва посещение на двореца Бейлярбей, който се намира на азиатския бряг на Истанбул на самия бряг на Босфора. Построен през 19 век при султан Абдул Азис, той също като Долмабахче е разположен в неголям и чудесно поддържан парк с прекрасни магнолиеви дръвчета, озеленен и терасиран, с басейни, водоскоци и фонтани. Изящният дворец през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора.
Ще продължим през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-роматичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни бараки, Военното училище и Азиатската ЖП-гара.
От пристанището Бостанджъ на азиатския бряг се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство, и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час, час и половина да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 70 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета.
Отпътуване обратно с ферибот за Кабаташ на европейския бряг, откъдето с трамвай се придвижваме до хотелите.
Тези,които нямат посещение на Принцовите острови ще бъдат върнати с автобуса до хотела от пристанището на Бостанджъ
 • Цена: 35 евро – включва трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от лицензиран турски екскурзовод на български език.
За тези които вече са посещавали двореца Бейлярбей или Принцовите острови могат да си закупят едно от двете мероприятия, като цената е съответно : 20 евро само за Бейлярбей и 25 евро само за Принцовите острови

На връщане тези които желаят ще спрат на Eгипетския пазар .

Връщане в хотела. Нощувка.


4 ден: - ДЕН НА БОНУСИТЕ!!!
Джамията СЮЛЕЙМАНИЕ / БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА / + ПИЕР ЛОТИ / БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА /+ ВИАЛЕНД / БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА + Лозенград + България

07.00ч. - 08.00ч. Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.

08.00 - 10.00 – Качване на всички туристи с багажа в автобуса. Следва посещение на най- голямата и най- красивата джамия в Истанбул.
Джамията „Сюлеймание“ се смята за една от най-разкошните не само в Истанбул, но и в цяла Турция. Построена е по заповед на Сюлейман Кануни (Законодателя), известен повече като Сюлейман Великолепни. При неговото управление империята достига своя апогей. Управлението на Сюлейман Великолепни бележи победи на бойното поле, но и разцвет на литературата, науката и изкуствата.
Любопитно е, че едва през 30-ата година от своето управление този легендарен султан намира време да вдигне джамия на свое име. Неин архитект е феноменалният Мимар Синан.
 • БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА

Отпътуваме към хълма Еюп, където се намира историческото кафене Пиер Лоти. До там ще се изкачим със закрит кабинков лифт. От това мястото на върха се открива зашеметяваща панорама към града. През 19 век тук е събирал вдъхновение голям френски автор, известен с артистичния псевдоним Пиер Лоти. Модерно, но съхранило духа на 19 век, кафенето предлага ароматен чай, турско кафе, игра на табла, наргиле и ... великолепен изглед.
Възможност за кафе пауза и снимки.
 • БЕЗПЛАТНО / БОНУС ПО ПРОГРАМАТА

Оставяме желаещите да посетят МИНИТУРЦИЯ - музея на открито „Турция в миниатюри” и потегляме с останалата група за ВИАЛАНД.

10.00-11.00 Екскурзия „Турция на длан”:
Посещение на „Мини Турция” – в уникалния парк на миниатюрата ще разгледате всички исторически и културни забележителности, намиращи се в богатата в това отношение страна. Също така ще видите и грандиозните съоръжения, построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави. В парка има над 130 миниатюри в мащаб 1:25;
Посещение на Музея на кристалите, където ще видите някои от известните сгради в Турция, лазерно гравирани в сърцевината на планински кристали;
Посещение на Музея на бойната слава, където подобно на нашата Плевенска епопея, е пресъздадена битката при пролива Дарданелите на Чанаккале през Първата световна война.
Цена: 15 евро на човек – входна такса за всички обекти и трансфер .

След това туристите се присъединяват към групата във Виаланд (от 12.00 до 14,30

За останалата група:
10.30 – 14.30 Vialand - Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около един милиард и половина турски лири.
Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони - влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор.
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади!
В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града!
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра.
ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк.
Цена: включена в екскурзията (входа за Виаленд се заплаща отделно: ОКОЛО 79 т.л. за възрастен и 69 т.л. за дете)

14.30ч. - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград).

17.30ч. - 18.30ч. Спиране в търговски център КИПА.

18.30ч. - 19.30ч. Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Направете вашия избор сред голямото разнообразие от сладки ориенталски изкушения - една чудесна възможност да почерпите любимите хора.

Пристигане във Варна късно вечерта.

 • Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците..
 • Поради натовареният трафик в Истанбул не винаги е възможно придвижване до съответните обекти с автобус и се налага придвижването да става с трамвай или метро, като билетите са за сметка на Агенцията.


Дати:
 • 21-24 септември - ПОТВЪРДЕНА ДАТА - НЯМА МЕСТА!

ХОТЕЛ Възрастен в двойна стая Трети възрастен Единична стая дете 0-6 г. с 2 възр. в стая дете 07-12 г. c 2 възр. в стая
YALTA 3* 175 175 235 80 105
EPHESUS 4* – www.hotelephesus.com / ВАЖНО : В хотел Ephesus всеки ден от 15.00 до 17.00 часа се предлага кафе и чай с дребни сладки - безплатно 190 190 245 80 120
GRAND ASYAN 4* - НА ЗАПИТВАНЕ! 195 195 255 80 120
ОТСТЪПКИ
 • Отстъпка за група 10 и повече пълноплащащи туриста - 3%;


БЕЗПЛАТНО / БОНУСИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Туристическа пешеходна разходка в историческия център на Истанбул с екскурзоводска беседа от лицензиран турски екскурзовод на български език
  • Посещение на Джамията СЮЛЕЙМАНИЕ
 • Посещение с изкачване с лифт до едно от най-романтичните места в Истанбул - кафенето Пиер Лоти
 • Посещение на VIALAND / Дисниленд/
 • Посещение на хипермаркет КИПА в Лозенград


Пакетната цена е в лева и включва:
 • Транспорт Варна – Бургас – Истанбул и обратно
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел на шведска маса в старата част на Истанбул
 • Групова медицинска застраховка Асистанс
 • водач от ТО по време на пътуването и престоя на групата в Истанбул
 • Местен лицензиран екскурзовод на български език от турската фирма – партньор.


Цената не включва:
 • Допълнителните екскурзии
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 65г.- 10 лева, над 70г. - 15 лева
 • Отпътуване от и до Добрич / при минимум 15 туриста / – 12 лева


Важна информация:
 • 1. Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
 • 2. Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
 • 3. Допълнителните екскурзии се заявяват предварително при записване в България


Допълнително се заплащат:

Допълнителни турове и атракции по желание на туристите:
 • Istanbul Aquarium – за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 18 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст)
 • Вечеря в нощно атракционно заведение в Истанбул: "Гар Мюзикхол" – 30 евро (вечеря: комбинирана салата, предястие, основно ястие, десерт, хляб, вода, 2 напитки), актракционна програма – ориенталски танци, народни танци, жива музика, дискотека
 • Посещение на църквата „Света София” (входен билет, слушалки и екскурзовод) – 25 евро
 • Посещение на двореца „Топкапъ” (входен билет, екскурзовод) – 25 евро
  • (При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” цената за двете мероприятия е 45 евро)
 • Посещения на Йеребатан – 15 евро
 • Посещение на Двореца „Долмабахче сарай“ – 35 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод)
  • (При комбиниране на круиза с Долмабахче цената за двете мероприятия е 56 евро)
 • Круиз по Босфора (с трансфер и екскурзовод): 26 евро, при минимум 20 туриста
 • Вечеря в рибен ресторант - 22 евро (5 вида мезета, лаврак или ципура, десерт и изглед към Босфора)
 • Посещение на небостъргача „САПФИР” – 25 евро (с включен виртуален полет над Истанбул)
 • Целодневна екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей - 35 евро (трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, екскурзовод)
 • Двореца Бейлярбей - 20 евро
 • Принцовите острови – 25 евро
  • Възможна е промяна във входните такси на обектите, които се определят периодично от турското правителство.


Начин на плащане:
 • депозит 100 лв при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване


Необходими документи:
 • международен паспорт
 • за деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители,задължителносе изисква нотариално заверена декларация(оригинал + 1 фотокопие)
 • няма визови, санитарни или други специфични изисквания за страната


Mинимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 30 човека


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 001 - 7339