ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА! ПРАГА И ДРЕЗДЕН С ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ ОТ ВАРНА

Маршрут: Варна – Прага - Варна

Дати:

6 дни / 5 нощувки

транспорт: Самолет

цена: 549 € 

ПРАГА И ДРЕЗДЕН С ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ ОТ ВАРНА

01-06 септември 2017 - потвърдена група с водач, остават само 2 места, обслужване на място на бълг.език


Примерна програма:

Първи ден

Отпътуване от летище Варна в 08:55 - каца 10:05. Трансфер летище-хотел. Настаняване в хотела и свободно време.

Вечерта възможност за вечеря в една от многобройните прочути бирарии на Прага.


Втори ден

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града иливъзможност за

Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български/срещу доплащане 25 евро на човек при мин.10 души/– обиколката започва от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса от дворци, църкви, базилики, кули и градини и грандиозната готическа катедралa "Св.Вит",слиза се в Мала страна – посещава се през градините на двореца Wallenstein –седалище в момента на Чешкия Сенат и Парламент/. В Мала страна ще разгледате – площада, църквата Св. Никола , кметството и др. След това преминавате по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место –еврейския квартал с най-старата синегога в Европа, стария градски площад с Кметството с часовника.Следобед свободно време.


Трети ден

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града иливъзможност за

Полудневна екскурзия дозамъка Конопище / срещу доплащане45 еврона човек при мин.10 души + входна такса за замъка към 10 евро/ – разположен на 45км. югоизточно от Прага - един от най-значимите и посещавани чешки замъци. Забележителният ансамбъл се намира във великолепна гора на брега на красиво езеро. Замъкът е издигнат в края на ХIII в. като сурова ранноготическа крепост. В продължение на своята 700-годишна история негови владетели са 12 аристократични семейства. През 1887 г. той става собственост на престолонаследника на Австро-Унгарската империя, ерцхерцог Франц Фердинанд д'Есте. Той става неговата любима резиденция и с това започва най-интересната част от историята на замъка. Особено впечатляващ там е "ловният" коридор, където са изложени почти 900 трофеи на лъвове, слонове, тигри, глигани, мечки, елени, муфлони. Всеки от тях има табличка с датата на отстрелване на съответния екземпляр. Разказват, че през живота си Франц Фердинанд е убил около 300 000 животни. Особено ценна е сбирката от средновековни оръжия, която е сред трите най-богати в Европа. С безгрижното всекидневие на обитателите на замъка са свързани красивите градини край него. На площ от около 225 хектара ерцхерцогът изгражда английски ландшафтен парк с редки дървета и растения, донесени от целия свят. Алеите са украсени със статуи от прочути италиански майстори. Много ефектен е парникът с тропически и субтропически растения.

Следобед връщане в Прага и свободно време.


Четвърти ден

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за

Целодневна екскурзия до Дрезден/ срещу доплащанедоплащане70 еврона човек при мин.10 души /. Той е разположен по протежение на бреговете на Елба и често е наричан "Флоренция на Елба". Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той е столица на немската провинция Саксония, като едновременно с това е четвъртото най-голямо населено място в страната след Берлин, Хамбург и Кьолн.

Дрезден е световно известен с производството си на порцелан. Една от емблемите на града е красивата църква Фрауенкирхе, а популярната Кьонингщрасе е едно от възловите места в града. От векове насам Дрезден е град, който изключително много държи на историческото си наследство. И днес Дрезден предлага невероятен брой модерни и исторически забележителности. Няма книга за архитектурата през вековете, която да пропусне да отбележи прекрасният бароков дворец Цвингер (Zwinger).

Всъщност Цвингер е забележителен архитектурен бароков комплекс, в който може да се види картинната галерия "Старите Майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Една от най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело.Операта в Дрезден също впечатлява с красотата си, Кралският дворец в града е задължителна спирка за всеки турист.


Пети ден

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града иливъзможност за целоднев екскурзия до Карлови Вари / срещу доплащане доплащане60 еврона човек при мин.10 души /.

Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих.В началото на XIX век срещу течението, а по-късно и по течението на Тепла се появили големи сгради. На лечение и за отдих все по-често идвали знатни хора от Европа - императори, царе, херцози, графове, изтъкнати представители на науката и културата. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище, пише на Хумболдт: "Ваймар, Карлови Вари и Рим са единствените градове, в които ми се иска да живея." Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Лист, Брамс, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини... И въпреки че градът не е бил отминат от пожари, разруха и природни бедствия, днес той има над хиляда сгради - архитектурни паметницив различни стилове, характерни за отминалите столетия, но допълващи се като единно творение на човешкия гений.


Шести ден

Ранен трансфер хотел-летище за полет от Прага за Варна излитащ в 05:05 , каца 08:10.На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна
Хотел На човек в двойна стая На човек в един. стая Дете до 10г с 2 възрастни Възрастен на трето легло / Дете над 11г с 2 възрастни
BW hotel Bila Labut 4* - http://www.hotelbilalabut.cz 549 евро /1074 лева 699 евро /1367 лева 399 евро /780 лева 459 евро /898 лева


Цената включва:
 • Самолетен билет Варна – Прага – Варна с лет. такси ;
 • 5 нощувки на база нощувка със закуска в хотелBW Bila Labut 4* /или подобен/ ;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • Водач придружаващ групата от България при минимум 15 пътуващи
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:
 • Екскурзии по желание с гид на български език
 • Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.


Необходими документи:
 • лична карта или задграничен паспорт
 • За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него


Полети:
 • 09 юни 2017 Варна - Прага 08:55 – 10:05
 • 14 юни 2017 Прага - Варна 05:05 – 08:10


Информация за хотела

Хотел Best Western Bila Labut 4*

Best Western Hotel Bila Labut се намира в центъра на Прага, на 10 минути пеша от Стария градски площад, сградата на общината, площад Венцеслас, мол Palladium и търговската улица Na Prikope.Хотелът предлага стаи с минибар, безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и работни бюра. Рецепцията работи 24 часа в денонощието.Ресторантът на Bila Labut предлага интересно меню, което включва богат избор от чешки и международни ястия. Дневният и нощен бар е приветливо място, където можете да прекарате часове на отдих, докато отпивате от любимото си питие.От Best Western Bila се стига лесно до известни забележителности, като площад Венцеслас, както и до основния търговски район, в който се намира търговският център Palladium.Метростанция Namesti Republiky е на 500 метра.


Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации:
 • Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и Noи валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Плащане:
 • Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка както следва:
  • под 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек
  • от 21 до 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 70% от пакетната цена на човек
  • от момента на потвърждение на резервацията до 21 дни преди датата на отпътуване неустойка 40% от пакетната цена на човек

Рекламации:
 • Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.

Форсмажор:
 • ТО не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 122 - 9568