Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ - ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И БУРГАС
Маршрут:
ДОБРИЧ - ВАРНА – БУРГАС – ОДРИН – ЛОЗЕНГРАД – БУРГАС - ВАРНА - ДОБРИЧ

Дати:
15.12.2018, 23.02.2019, 30.03.2019, 20.04.2019, 18.05.2019, 29.06.2019,

Продължителност: 1 дни / 0 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 40 лв.

 

Програма
ШОПИНГ В ОДРИН И ЛОЗЕНГРАД ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ И БУРГАС
 • Еднодневна екскурзия до Одрин - Лозенград, Турция

Откъснете се за един ден от до болка познатия пейзаж на града и се разходете, макар и само за няколко часа до съседна Турция. Убедени сме, че смяната на обстановката ще Ви се отрази благотворно и ще се презаредите с положителни емоции.

Насладете се за един ден в атмосферата на един от интересните градове в Турция - град Одрин. Задължително опитайте традиционната баклава, изпийте едно силно турско кафе и пребройте точно колко са фонтаните в центъра на града – ще се изненадате от броя им. Хапнете турски дюнер, или пък прочутият специалитет на Одрин- таваджигер /запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта/, свежа салата от различни зеленчуци, пикантен сос и прословутия айрян на комшиите...

Подарeтe си еднодневно приключение в Одрин, който освен със забележителности, е известен и като изгодна дестинация за шопинг.


АКЦЕНТИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Цената е изключително атрактивна за шопинг тур
 • Отпътуване от Варна, Добрич и Бургас
 • Дневен преход
 • Водач агенцията по време на пътуването.


ПРОГРАМА НА ШОПИНГ ТУРА:

02:30 Отпътуване от Добрич от Младежки дом

3:20 - Отпътуване от Варна, ул. “Антим I“ до Археологическия музей.

Кратка почивка в Бургас, бензиностанция OMV (хотел Мираж). Продължаваме към ГКПП Малко Търново/Дерекьой.

Пристигане в Одрин - втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, градът на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни

Посещение на джамията "Селимие" – едно от чудесата на османската архитектура, шедьовърът на известния османския архитект Синан построена през 16 в. или свободно време за обяд, разглеждане на базара към джамията, Безистена, голямата пешеходна търговска улица.

Посещение на българската църква „Св. Св. Константин и Елена“.

Посещение на склад за перални и почистващи препарати с изключително ниски цени.

Посещение на най-новия OUTLET търговски център в Одрин – ERASTA OUTLET

Посещение на търговски център KIPA в Одрин.

Отпътуване за Лозенград (Киркларели).

Пристигане в Лозенград. Свободно време в центъра на Лозенград за покупки на турски сладкиши и деликатеси на изгодни цени

20:00 - Отпътуване за България.ЦЕНИ:
Дата от Варна, Добрич и Бургас
15.12.2018 - ПОТВЪРДЕНА ДАТА, 23.02.2019, 30.03.2019, 20.04.2019, 18.05.2019, 29.06.2019
40 лева


ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с комфортен автобус /климатик, DVD, CD, мини-бар/ по маршрута;
 • Панорамна обиколка на Одрин
 • посещение на шопинг в търговски комплекс Erasta Outlet и Kipa;
 • водач от агенцията по време на пътуването;
 • пътни и гранични такси, паркинг


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • разходи от личен характер
 • медицинска застраховка с лимит 2000 €: 2 лв. за лица над 65г.
  • задължително доплащане от 2 лв. за медицинска застраховка с лимит 2000 € за лица над 65г., лица над 80 год. не се застраховат;


ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:

РЕЗЕРВАЦИИ:
 • Резервацията се счита за валидна само след подписване на Договор за организирано пътуване и заплащане на пълната сума.

Необходими документи:
 • международен (червен) паспорт с валидност 60 дни от датата на връщане! За лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина – оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Начин на плащане:
 • Заплащане на пълната сума и сключване на договор за организирано пътуване;
 • Краен срок за записване – 2 дни преди датата на отпътуване;
 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 30 пълноплащащи туриста;
 • Краен срок за уведомление за анулиране на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 2 дни преди датата на тръгване.
 • Туристическата застраховка е валидна за лица до 65 години
 • Турция: няма визови и санитарни изисквания; водата от чешмата не се пие; забранено е пушенето на закрити и обществени места;
 • Валутен курс: 1.00 TRL ≈ 0.62 лв.
 • НЯМА часова разлика


Какво можем да си купим в Одрин?
Българите най-често си купуват прах за пране и омекотители, тъй като там са сравнително по-евтини отколкото в България;
Красиви декоративни сапуни с най-различни форми и аромати, подходящи за подарък или сувенир;
Преждата също е по-евтина. 100 гр е 1 лира;
Ядките са често купувана стока, има голямо разнообразие;
Баклава, пишмане, локум, кадаиф;
Кожените изделия са изгодни;
Наргилета;
Памперси и други детски/ бебешки принадлежности спадат към често купуваните стоки.

Какво предлага MARGI OUTLET?
LC Waikiki, Koton, Seven Hill, Deichman, Kemal Tanca, Pierre Cardin, Mavi, United Colors of Benetton, Adidas, Colin’s, Hot Point, U.S. Polo Assn., Loft и още много други…

Къде какво да купим?
Одрин е най-популярен сред българските си посетители с... евтиния прах за пране. Пред складовете за перилни препарати всяка събота спират автобуси с туристи и автомобили на живеещи близо до границата българи. Важното, което трябва да знаете, е, че всяка събота цените в няколкото магазинчета са различни (излишно е да казваме – в пъти по-ниски от тукашните). Най-добрата стратегия е първо да минете през всяко и да попитате кое колко струва и след това да се върнете там, където цените са най-изгодни. Разликата достига до 2-3 лири, така че си заслужава.

На Синия пазар можете да си купите невероятно турско сирене (прясно, малко прилича на топено), халва, къпани кори за баница (продават се наредени една върху друга и покрити с чаршаф), маслини, зеленчуци, леща и боб. В единия му край има дрехи и домашна посуда. Важно: Синият пазар не работи в петък и неделя! Няма нито една сергия.
На една от главните пътни артерии – булевард Ататюрк има аутлети за дрехи и обувки.
В центъра на града около Старата джамия (от другата страна на Селимие джамия) има много пешеходни улици с магазини, както и безистени с щандове. Тук има и много места за хапване – будки с бюреци и други тестени изделия, както и типичните заведения кюфтеджийници, в които се сервират само кюфтета, пържен черен дроб, таратор и 2-3 вида салата. За да се ориентирате по-добре, вижте картата в края на статията.

Кога да отидем?
Събота е денят на епичното одринско пазаруване. Тогава ще получите и най-добрите цени. В неделя Синият пазар е затворен, но аутлетите, складовете и магазините в центъра на града работят.

Ще се разберем ли?
В складовете за перилни препарати с всички продавачи ще се разберете на български (с някои – на перфектен български). На Синия пазар е по-скоро изключение продавачите да говорят български – освен вездесъщото „комшу“, което ви преследва навсякъде в Турция. Със знаци, посочване и писане ще се справите много лесно.

С левове или с турски лири се пазарува?
В Одрин навсякъде се пазарува с турски лири с изключение на складовете за перилни препарати. Там приемат и лири, и левове, като цената не се изчислява по курс, а едно към две наум. Продавачите ви казват, например, „струва 5 лири или 6 лева“. Понякога е по-изгодно да пазарувате в левове, друг път – в лири, така че най-добре си носете и от двете валути.


Допълнителна информация
 • Този сайт е рекламен. Информацията съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите в нашия офис.

ОФЕРТА № 131 - 9395


 
Полезни връзки