БУДАПЕЩА И ВИЕНА - ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС ОТ ВАРНА, ДОБРИЧ, ШУМЕН, ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СОФИЯ

Маршрут: Добрич - Варна –Велико Търново - София – Белград – Будапеща - Виена – София – Варна- Добрич

Дати: 19.04.2018,

5 дни / 3 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 260 лв. 

ЕКСКУРЗИЯ ДО БУДАПЕЩА И ВИЕНА С АВТОБУС
 • От Варна, Добрич, Шумен, Велико Търново и София

 • 3 нощувки със закуски с посещение на Outlet Parndorf и Пратера

19.04.2018 - 24.04.2018 - Потвърдена дата!


ПРОГРАМА

1 ден - 19.04.2018 Добрич - Варна- София – Будапеща

Отпътуване от Добрич в 17.15ч от Младежки дом. Отпътуване от Варна в 18:00ч от ул.Антим I. От Шумен / пред хотел “Шумен” – при минимум 10 човека,при по малка бройка от 5 – ти километър / в 19:00ч. Отпътуване от Велико Търново 21:00 ч. Автогара Юг


2 ден - 20.04.2018 София – Будапеща

Отпътуване от София в 01:00ч. От пл. Александър Невски по маршрут София – Калотина – Ниш – Белград – Будапеща
Пристигане в унгарската столица около обяд. Настаняване в хотел /ако е възможно веднага /
* По желание около 13:30ч. Панорамна и пешеходна разходка на града с местен лицензиран екскурзовод на български език в Будапеща – Площадът на героите, булевард Андраши, Oперата, сградата на Парламента, Рибарските кули , Катедралата Матияш, Кралският дворец, хълмът Гелерт, крабрежният булевард Дунакорзу, Катедралата Св.Стефан. Площадът на героите - огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария.
Свободно време за разходка по известните булеварди Ракоци и Ваци в сърцето на Будапеща.
Вечерта около 19:00ч.* По желание Нощна разходка с корабче по р. Дунав – Светлините на Будапеща / Около 1ч.30мин с парче торта и чаша шампанско/ .Връщане в хотела .Нощувка.

Мероприятието се провежда ако метереологичните условия позволяват.


3 ден - 21.04.2018 Будапеща- Виена

Закуска.Около 09:00ч.Отпътуване за столицата на валса – Виена .Пристигане около 12:00ч. Посещение на най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер"/ около 3 часа/ със символа на Виена – Виенското колело. Възможност да се насладите на увеселителните атракции на парка , да се потопите в магията на хилядите лампички и настроение , а за тези , които не са любители на екстремни атракции парка предлага възможност за посещение на един от най – богатите музеи на Мадам Тюсо или спокойна разходка с прочутото Виенско колело. Да опитате типичен Виенски шницел с уникална немска бира. Отпътуване за хотела след обяд . Настаняване в хотел в околностите на Виена. * По-желание вечерта вечеря в типично Австрийско заведение - Виена е известна със своите типични винарни “хойригер”, в които можете да опитате младо австрийско вино и вкусни ястия в изящния акомпанимент на австрийска музика. Някои от най-известните, съхранили своята атмосфера заведения се намират в един от известните квартали на Виена посещаван от известни композитори като Франц Шуберт, Лудвиг ван Бетховен и Густав Малер. За да познаете автентичното хойриге, непременно потърсете борово клонче над вратата, което подсказва, че тук се предлага домашно произведено вино. / Връщане в хотела .Нощувка.


4 ден 22.04.2018 Виена –двореца Шонбрун – Панорамна и Пешеходна обиколка в старата част на Виена

Закуска. Сутринта посещение на двореца Шьонбрун – лятната императорска резиденция и разходка из неговите красиви градини / с местен лицензиран екскурзовод на български език/Около 1ч.30мин/ След разглеждане на двореца Панорамна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод на български език –Малкият ринг „ Рингщрасе“ ,изграден на мястото на старата крепостна стена със статуята на генерал Радецки, Паметниците на Гьоте и Шилер, паметникът на Мария Терезия с разположените в близост Природонаучен и Исторически музеи, сградата на Парламента, Кметството , Бургтеатър, Университета, Цветните и причудливи къщи на Хундертвасер / с кратко посещение за разглеждане/,Градския парк с паметника на Йохан Щраус – син, Паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Двореца Белведере /с кратко посещение на градините отвън и възможност за снимки /, Виенската Филхармония, Карлскирхе, Виенската опера. Обиколката ни завършва с Пешеходна разходка в историческия център на Виена (под егидата на UNESCO) с местен лицензиран екскурзовод н български език / около 1 час/ - Готическата Катедрала Св.Стефан, Грабена със Статуята на Чумата, Дворецът на Хофбургите,Операта,позлатената Статуя на Моцарт и Цветният Часовник. Възможност да усетите красотата и неповторимостта на града по търговската улица Марияхилферщрасе, да посетите най – старата Виенска сладкарница със собствено производство на оригинална торта Сахер, да опитате прочутото виенско кафе и виенски щрудел. Свободно време в центъра на града/около 3 часа/ .Възможност за самостоятелно посещение на музеи / Музей на Сиси, Къща на пеперудите , Музей на историята на изкуството, Природоисторически музей, Императорската съкровищница в двореца Хофбург където се съхраняват най-значимите скъпоценности на Хабсбургите, короната на император Рудолф II, символите на властта на Свещената Римска империя - короната, имперския скиптър и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава ще завладее света., Къща на музиката, Музей на етнологията /Свободно време. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.


5 ден - 23.04.2018

Закуска.Около 09:00ч. Отпътуване за България.По пътя Посещение на Outlet Parndorf – Маркови стоки на ниски цени. Свободно време около 3.00ч. с възможност за обяд и пазарене. Около 13:30ч.отпътуване за България. Пристигане във София късно вечерта ,във Варна преди обед/ на следващия ден 24.04.2018/.


Отпътуване от На човек в двойна /тройна стая Доплащане за единична стая Намаление за дете до 12 г/ненавършени/ с двама възрастни в стая
Варна /Шумен 290 лв 90лв 50 лв
Търговище/Търново / Севлиево 275 лв 90 лв 50 лв
София 260 лв 90 лв 50 лв


Пакетната цена включва
 • Транспорт с лицензиран автобус за международни превози.
 • 3 нощувки със закуски в хотели 3*; 1 в Будапеща в централната част 3*, 2 нощувки в околностите на Виена хотел 3*
 • водач представител от агенцията през цялото пътуване
 • медицинска застраховка
 • пътни такси и гранични такси


Пакетната цена не включва
 • Разходка с корабче по р. Дунав с торта и шампанско – 15 евро
 • Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език- 10 евро
 • Посещение на Шонбрун с включена входна такса , местен екскурзовод на български език и пешеходна обиколка в старата част на Виена – 32 евро. / цена за деца до 12год.- 22 евро /
 • Разходи от личен характер
 • Вечеря в типично Австрийско заведение с традиционна музика и младо вино – 30евро / цената се препотвърждава 7 дни преди датата на екскурзията/


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност на всички пътуващи , включително деца: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване

 • Допълнителните мероприятия се осъществяват при минимум 20 туриста .
 • Желателно е заявяване и заплащане на допълнителните мероприятия от България .
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и може да търпят промени в хода екскурзията.


Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 131 - 7482