Екскурзии от Варна

ПОТВЪРДЕНА! ИМПЕРСКИТЕ СТОЛИЦИ: БУДАПЕЩА - ВИЕНА - БЕЛГРАД! ЕКСКУРЗИЯ С АВТОБУС ОТ ВАРНА И БУРГАС
Маршрут:
Будапеща – Виена – Белград

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 229 лв.

 

Програма
ИМПЕРСКИТЕ СТОЛИЦИ - БУДАПЕЩА - ВИЕНА - БЕЛГРАД
 • Отпътуване от Варна, Поморие, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Пловдив и София

 • Дата: 03.05.2018г.- Потвърдена /12 свободни места/


ПРОГРАМА:

1 ден: Варна – София – Белград – Будапеща

Отпътуване следобед от Варна /ул. Антим I – 18:00ч./, от Поморие /Автогара – 20:00ч./, от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро – 20:30ч./, от Ямбол/Кабиле – 21:30ч./, от Стара Загора /бензиностанция Лукойл 22:30ч./, от Пловдив / 23:30ч. – бензиностанция Шел – Хепи/, от София /01:00ч. – бензиностанция ОМВ до Западен парк/ по маршрут ГКПП Калотина – Белград – Будапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия. Нощен преход.


2 ден: Будапеща

Пристигане в столицата на Унгария около обяд. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод /заплаща се допълнително/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р. Дунав – в Буда и в Пеща, започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарски племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства, от едната страна и Изложбената зала, от друга на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец, Църквата Св. Матияш и др. По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/. Свободно време за разходка по пешеходната търговска улица „Ваци“. Настаняване в хотел. Нощувка.


3 ден: Будапеща – Виена

Закуска. Отпътуване за аристократичната имперска столица – гр. Виена. Туристическата програма започва с панорамна обиколка с професионален екскурзовод и беседа на български език /заплаща се допълнително/, по време на която ще Ви представим най- известните забележителности – Ринговия булевард /“Рингщрасе“/, обграждащ историческия център на града и на който са разположени впечатляващите сгради на Операта, Парламента със статуята на Атина Палада, дворцовия комплекс "Хофбург" – зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария – Терезия и музеите-близнаци – на Изящното изкуство и Природо-научния музей, историческото кафене Ландман, "дантелената" църква Votivkirche и внушителната сграда на Кметството, увеселителния парк „Пратер“ и прочутото Виенско колело. Ще спрем за да разгледаме отвън къщата, декорирана от ексцентричния художник Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада, както и при бароковия дворец Белведере – бивша резиденция на великия пълководец – принц Евгений Савойски, а днес – картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт. Пешеходната разходка из старата част на Виена започва от дворцовия комплекс "Хофбург", където се намират Президентството, Националната библиотека, преминава през луксозната улица "Колмаркт", където наред с луксозните бутици се намира и императорската сладкарница "Demmel", Чумната колона. Програмата приключва пред готическата Катедрала Св. Стефан. Свободно време или по желание посещение на двореца Шьонбрун – импозантен дворцов комплекс с 1440 стаи и зали, запазени в автенчния си вид от врeмето, когато са били използвани от императори и императрици. Шьонбрун е една от най-големите забележителности на Виена, а като такава той официално функционира от далечната 1860 година. Към комплекса на Шьонбрун принадлежи красив парк, в който ще откриете най-старата зоологическа градина в света и още куп други интригуващи кътчета, които правят Шьонбрун едно от неповторимите места в австрийската столица. Връщане в Будапеща. Нощувка.


4 ден: Будапеща – Сентендре – Белград

Закуска. Освобождаване на хотела. По желание полудневна екскурзия до Сентендре /с допълнително заплащане/ – живописно градче на брега на река Дунав, което привлича от десетилетия художници и майстори на занаятите, а те от своя страна са причина селището да се радва на огромен туристически интерес. Името на града, основан някога от сърби произхожда от Свети Андрей и с течение на годините се е видоизменило. Сред забележителностите на идиличното градче са няколко добре запазени православни църкви, Музей на миниатюрите с изумителни експонати, Музей на Коледните играчки, Музей на марципана, където на първия етаж посетителите могат да наблюдават процеса на производство, а на втория етаж – богата експозиция с готови произведения на изкуството. Свободно време за разходка из калдъръмените улички украсени с колоритни сергии с ръчно изработени изделия, елегантни витрини, уютни кафенета и ресторантчета. Отпътуване за Сърбия. Пристигане вечерта в района на гр. Белград – град с хилядолетна история, разположен върху склоновете на Шумадийските възвишения, там където реките Дунав и Сава се съединяват в общ път. Под наименованието Белград днес са обединени три основни части – Стари Белград, Нови Белград и Земун. Настаняване в хотел. Нощувка.


5 ден: Белград – София – Варна

Закуска. Програмата в сръбската столица започва с панорамна обиколка с местен екскурзовод и беседа на български език /заплаща се допълнително/ – ще видим катедралния храм „Свети Сава” /отвън/ - най-големият православен храм на Балканите, Кметството, Парламента, площад Теразие, площад Република, крепостта Калемегдан, от която се открива превъзходна гледка към мястото, където река Сава се влива в река Дунав. Свободно време за разходка по търговската пешеходна улица „Княз Михайлова” или да опитате сръбска кухня в някой от многобройните ресторанти на бохемската улица „Скадарлия“. Отпътуваме за България около обяд. Пристигане в София вечерта, а във Варна – късно през нощта.

 • Всички изброени обекти по време на туристическите обиколки в градовете се разглеждат панорамно. Допълнителните екскурзии и мероприятия по програмата се осъществяват при минимум 20 туриста.Цена: 229 лв.

Цената е на човек и включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки и 2 закуски в хотел 2/3* в периферната част на Будапеща, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • 1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* в района на Белград, при настаняване в двойни и тройни стаи;
 • Медицинска застраховка за лица до 69 год.
 • Водач представител на фирмата-организатор по време на пътуването;


Цената не включва:
 • Входни такси и билети за туристически обекти посочени в програмата;
 • Панорамна обиколка на Будапеща в местен екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;
 • Разходка с корабче по река Дунав, съпроводена от беседа на професионален екскурзовод на български език – 15 евро
 • автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро
 • Полудневна екскурзия до Сентендре – 10 евро
 • Панорамна обиколка на Белград – 5 евро
 • Медицинска застраховка за лица над 69 год. – 9 лв. за целия период;
 • Настаняване в единична стая


Допълнителна информация:
 • Ориентировъчни входни такси: дворец Хофбург – 15 евро; Природо-научен музей – 10 евро;


Условия за записване:
 • Условия за плащане: депозит – 30%, доплащане до 10 дни преди пътуването.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването – 40 туристи.

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
 • валидна лична карта или валиден международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от едния или двамата родители (оригинал + копие)
 • Европейска здравно-осигурителна карта /не е задължителна/

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната.

Програмата е предварителна и туроператора запазва правото си на актуализация при по-малък брой участници, при възникнали и независещи от него обстоятелства.Допълнителна информация
 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА№ 101 - 7482


 
Полезни връзки