РИЛСКИ МАНАСТИР, РОЖЕНСКИ МАНАСТИР, БАНСКО, РУПИТЕ И МЕЛНИК ОТ ВАРНА, ШУМЕН, В. ТЪРНОВО И СОФИЯ

Маршрут: Варна- Шумен - Велико Търново - София - Банско- Рупите – Мелник – Роженски манастир - Рилски манастир

Дати: 05.05.2018, 22.06.2018, 17.08.2018, 22.09.2018, 12.10.2018,

3 дни / 2 нощувки

транспорт: Автобус

цена: 110 лв. 

ЕКСКУРЗИЯ ДО РИЛСКИ МАНАСТИР, РОЖЕНСКИ, БАНСКО, РУПИТЕ И МЕЛНИК

 • Банско- Рупите – Мелник – Роженски манастир - Рилски манастир

Рилски „чудеса“ , Мелнишко вино , Бански традиции

 • Програмата се осъществява от: * Добрич, Варна, Шумен, Велико Търново, Севлиево


Програма:

1 ден Варна - Банско – 620 км
 • Отпътуване от Варна в 06.00 ч ул . Антим I
 • От Шумен в 07:00 ч./От паркинга на Била * При минимум 8 туриста/ при по малко от 5-ти км.
 • От Велико Търново в 09:00 ч от автогара „Юг“
 • От София в 13:30 от площад “ Александър Невски “.

Пристигане в Банско –след обяд. Свободно време. Традиционна вечер с програма и вечеря. Нощувка


2 ден Банско – Рупите – Мелник – Роженски манастир

Закуска.Около 08:30ч. отпътуване за село Рупите – едно от най – притегателните и мистични места в България. Тук живее и служи на родината си българската пророчица Ванга . Попитана защо е избрала точно това място за свой дом, тя отговорила: „Имам определено време колко да стоя тук. Това място е много особено. Служи ми като акумулатор и от него аз черпя енергия и сила. Някога тук е горял страшен огън, а този хребет над нас крие една голяма тайна." Хребетът, за който говори Ванга, всъщност е Кожух планина, възвишение в Рупите. Посещение на храм-паметникът „Св. Петка Българска”.

Около 12:00ч. отпътуване за Мелник - град музей, град история, най-малкото градче в България.Времето сякаш е спряло в това тихо и спокойно градче. Живописни къщички с керемидени покриви, тесни улички, уютни хотели, кръчми с традиционна българска кухня, винарни изби, сувенирни магазини - това ни предлага днес Мелник. Сред забележителностите на града могат да се отбележат и ще посетим - Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба ) , руините на средновековни църкви и много други – ще им се насладим заедно. Свободно време за обяд, разходка и снимки.

Около 15:00ч. отпътуване за Роженски манастир- най-големият православен манастир в Пиринския край. Манастирът е сравнително добре запазен до сега и всяка година се посещава от много туристи от различни страни. Точната дата на основаването на Роженския манастир не е известна, но за първи път името на манастира е споменато в една преписка към гръцки ръкопис от 13в. По това време Мелнишката област е управлявана от деспот Алексий Слав, племенник на българския цар Калоян (1197-1207). По време на османското нашествие манастира е бил опожарен, но скоро след това отново възстановен.

Около 17:30ч. отпътуване. Пристигане в хотела привечер . Нощувка.


3 ден Банско – Рилски манастир - Варна

Закуска. Освобождаване на стаите. Около 08:00 ч. отпътуване за Рилски манастир. Рилският манастир е разположен на 1,147 метра надморска височина сред ухаещите иглолистни гори на планината Рила.

Обителта представлява комплекс от култови, жилищни и стопански постройки с обща площ 8800 кв. м. Рилският манастир се отличава с уникална архитектура. Отвън, с 24-метровите каменни стени на основните си сгради, които образуват неправилен петоъгълник, манастирът има вид на крепост. Рилският манастир е създаден през 30-години на Хв. на мястото на старата постница в планина Рила. През времето на своето съществуване манастирът е бил многократно преустройван, разрушаван и отново възстановяван. Рилската обител е придобила сегашния си облик към средата на миналото столетие. Посещение на църквата на Иван Рилски – създателят на Рилската обител. Около 13:00ч. отпътуване. Пристигане във Варна – около 23:00ч. • Дати на отпътуване: 05.05 – 07.05.2018 / 22.06 -24.06.2018 / 17.08 – 19.08.2018 / 22.09 – 24.09.2018 / 12.10 – 14.10.2018

ЦЕНИ:
Отпътуване от : На човек в двойна / тройна стая Дете до 11.99 г.с 2-ма възрастни
Варна / Шумен 125 лв 115 лв
Търговище/ Велико Търново/Севлиево 120 лв 105 лв
София 110 лв 95лв


Пакетнaта цена е в лева на човек и включва:
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • Медицинска застраховка
 • Екскурзоводско обслужване
 • 2 нощувки със закуски в хотел Орбилукс 3* в Банско / или подобен /


Цената не включва:
 • Раходи от личен характер
 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Входни такси за музея на Рилски манастир (8 лв.) и Хрельовата Кула (5 лв.). Кордопулова къща в Мелник – 2 лв.
 • Традиционна фолклорна вечер с програма* / ако позволява упоменатият ден / и вечеря - 35 лв /заявява се и се заплаща допълнително в Агенцията /


Забележка:
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
 • Всички упоменати часове са ориентировъчни и ще търпят промени в хода екскурзията.


Необходими документи:
 • валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина или само /за екскурзии в България/ - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.


Начин на плащане:
 • внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 5 дни преди датата на отпътуванеОписание на Хотел Орбилукс:

Местоположение:
 • Апарт хотел ОРБИЛУКС, Банско е апартаментен комплекс с отлично местоположение. Намира се на 500 м. от ски лифта. Той комбинира най-доброто от модерния начин на живот с традициите на старинната Банска архитектура.
В хотела:
 • Със своите удобства, отлични условия и изключително обслужване, ОРБИЛУКС гарантира незабравимо настаняване и отдих! Басейнът, ресторантът, СПА центърът и другите допълнителни услуги правят ОРБИЛУКС идеалното място за семейна ваканция, дълъг отдих, както и за постоянно местоживеене!
Стаи:
 • Апарт хотел Орбилукс****, Банско предлага комфортни стаи, обзаведени по съвременен стандарт и предлагат удобства за кратък отдих и за дългосрочен престой.
Ресторант:
 • Ресторант Орбилукс предлага интимна и задушевна атмосфера със стилни и вкусни ястия, както от традиционната кухня за региона на Баснко, така и типични български национални ястия, приготвени със свежи продукти от майсторските ръце на нашите готвачи. Ресторантът разполага със 70 места и Лятна градина с 35 места.
В менюто са представени различни здравословни ястия от риба и морски продукти, а също така и сезонни ястия от дивеч.

 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !

ОФЕРТА № 156 - 27017


 
Полезни връзки:
ЕКСКУРЗИИ В БЪЛГАРИЯ |