Дестинации

Виена град - музей
Виена е разположена в източното подножие на Алпите на брега на р.Дунав и е заобиколена от Виенската гора. Климата в района до голяма степен е повлиян от близостта на града до Алпите, но въпреки това той си остава умерено континентален. Най-студените месеци са декември и януари, а най-топлите – юли и август, когато температурите могат да достигнат до над 30 градуса.
Австриийската столица безспорно е сред топ дестинациите на европейските столици, които задължително трябва на посетите. Изключително дългата история на града, съчетана с архитектурното богатство ни дават основание да определим австрийската столица като град-музей. Не случайно от 2001г. старата част на Виена е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО.
Без съмнение за да се запознаете с всички забележителности, независимо дали самостоятелно или с екскурзовод ще са Ви необходими няколко дни. За целта тук можете да сравните цените и изберете подходящ хотел за Вас във Виена. Незабравяйте след като се върнете можете да споделите мнението си и да дадете своята оценка в триваго. Авиокомпаниите, които извършват редовни полети до Виена от България са Австрийски Авиолини, България Ер и Ники Флай.
Обществения транспорт във Виена е изключително добре развит и Ви дава възможност да се придвижите бързо, лесно и удобно до всяка точка на града. Интересно е да знаете, че вратите на автобусите и трамваите не се отварят автоматично, а за целта трябва да използвате големия бутон в непосредствена близост до вратата.
Безспорно един от известните туристически обекти във Виена е императорския дворец Холфбург – грандиозен архитектурен комплекс, който се състои от 18сгради и 19дворци, построени в различно време и в различни архитектурни стилове.
Основна атракция на града и символ на Австрия и Виена е катедралата „Св.Стефан“, а гледката, която се разкрива от камбанарията със сигурност ще Ви впечатли. Двореца Шьонбрун, някога използван за резиденция на Хабсбургите е истинско бижу на Австрия, а замъка Белведере съвсем заслужено се разглежда като един от най-добрите барокови стилове в света. Известния парк Пратер предлага множество атракции, както за най-малките посетители така и за възрастни.
В продължение на няколко века Виена е считана за световна столица на музиката. Без съмнение именно тук в прочутата Виенска Държавна Опера могат да се видят най-добрите оперни и оперетни постановки.
Не на последно място трябва да отдадем заслужено внимание на виенската кухня, запазила своята изтънченост и оригиналност през годините. Сред най-известните и неустоимо вкусни шедьоври на виенското кулинарно изкуство са виенския шницел и винския щрудел.Дубай - арабска приказка
Намиращият се край бреговете на Персийския залив, Дубай е второто по големина емирство сред седемте емирства съставляващи Обединените арабски емирства. Официалната религия е ислямът. През лятото времето е предимно горещо и влажно. Температурите достигат до 40 °C.
С течение на годините Дубай се превръща във водещ икономически център. През последните десетилетия туризмът заема важно значение. Това е така, защото все повече туристи са привлечени от сградите с невероятна и величествена архитектура както и от изисканите и луксозни хотели и шопинг центрове.
Дубай е едно от многото туристически дестинации в света, което задължително трябва да бъде посетено.
Започнете своята арабска приказка с посещение на "Дубайският музей", където се потопете в богатата култура и наследство на Дубай. Точно срещу музеят може да видите "Гранд Москю", известен с най-високото минаре в Дубай. Един от най-известните хотели е "Бурдж Ал Араб", неофициално определен в света за седем зведен. "Хидрополис хотел" ще бъде първият най-луксозен хотел построен под водата, тъй като е все още в строеж.
Дубай е известен и със своите изкуствени острови. Сформирани са под формата на различни континенти и държави.
Дубай привлича и с уникално вкусната си и богата кухня. Едни от най- елегантните предлагащи разнообразие от храна ресторанти са "Ашиана" и "Шебестан".
Не пропускайте да посетите и огромните шопинг центрове в Дубай. Дизайнерски дрехи и бижута можете да откриете в "Карама шопинг център" и "Бурджамен Център".
Не забравяйте за стотиците нощни клубове и барове. Какво по хубаво от това да се полюбувате на изтънченият и луксозен град. В Дубай се провеждат много фестивали и изложби.
Насладете се на лукса и на едно първокласно и шикозно изживяване, което трудно ще бъде забравено.
www.паралел.com


Обединеното кралство е едно от най-популярните и привлекателни туристически дестинации, посещавани от милиони туристи ежегодно. Общият брой на населението на Великобритания надхвърля 59 милиона. Тя е островна държава, разделена от Северно море и Английският канал. Англия е една от страните, имащи дългогодишна история и култура. Казват, че Англия е скучна, дъждовна и мъглива държава, но което и градче да посетите вие ще останете очаровани. 2012 година е запомняща се и важна година за страната, имено поради причината че Англия е домакин на Олимпийските игри. Изберете ли да посетите някой град в Англия вие със сигурност ще останете впечатлени от изяществото и красотата на старинните сгради. Предоставя ви се уникалната възможност да посетите градове, намиращи се на крайбрежията и планините. Освен туристи, Англия привлича и студенти от различните държави в света. Тук студентите идват да получат престижно английско обучение и също да се запознаят с културите и традициите на своите състуденти. Хората, проявяващи интерес към историята на Англия могат да посетят градовете Кеймбридж, Оксфорд,Уиндзор, Стоунхейдж, Бат, Лондон, Йорк, Кентърбъри и Брайтън, които са перфектни за кратка почивка през уикенда. Ако вие и вашето семейсво предпочитате отдих и развлечение край някой морски град защо да не се възползвате да посетите Корноул, Борнемоут, Девон, Блякпол, Дорсет. Лондон може да бъде определен като най- атрактивният град в цяла Англия . Предимно младите туристи, търсещи забавление идват тук. Известен е с многобройните си нощни клубове, пъбове, ресторанти, шопинг улици и седмици на висшата мода. Важно е да знаете, че което и място да изберете в Англия вие ще преживеете една незабравима и спокойна почивка. Какво по хубаво от това да посетите стотиците музеи, арт галерии, театри, кина, разкошните и високи старинни сгради, да пазарувате от луксозни магазини и да се насладите на вкусната британска кухня.


Република Франция е популярна туристическа дестинация, посещавана както от посетители от Азия така и от Америка и Европа. Тя е най-голямата държава в Западна Европа. От години насам е определяна за една от най-силнитe сред напредналите държави в Европа и останалият свят. Интересното за тази държава е, че Алжир и Виетнам са били нейни колонии в миналото. В южната част на страната се намират Алпите и Пиринеите, места привличащи голям брой туристи. Неселението на Франция е малко повече от 59 милиона. По-голямата част от французите са католици. От дълги години Париж е културен, политически и бизнес център. В най-романтичният град в света се намират световно известната Айфелова кула и Луварът, където имате уникалната възможност да разгледате експонати на различни художници. Кан е друг живописен град във Франция. Всяка година се провежда известният Филмов Фестивал, в който участват редица актъори и актриси от цял свят. Една от основните туристически дестинации във Франция е Ница. Това място е атрактивно заради страхотните си плажове, пейзажи и най-вече поради факта, че тук слънчавите дни са около 300 през цялата година. Хубаво е да се отбележи, че най-скъпото място и предпочитано от известните личности е Сен Тропе. Тук можете до видите дори членове на Британското Кралско Семейство, дошли за отдих и развлечение. Ако сте решили да посетите тази държава не забравяйте за Дисни Ленд. Със сигурност вашите деца ще останат впечатлени от това невероятно място. Страната е известна и с виното, което произвежда и изнася. Който и град да посетите ще останете очаровани от спокойсвието, красивата архитектура на сградите и невероятно вкусната Френска кухня.


Република Турция е една от държавите с богата история. През 1923 година Мустафа Кемал, познат още като Ататюрк успява да трансформира западно-европейско мислене в консервативното ислямско общество . Освен това, Ататюрк настоява турският език да се пише на латински, а не да се използва арабската азбука. Също така той освобождава жените да носят фереджета. През 1945 Турция се присъединява към Обединените нации, а през 1952 влиза в НАТО. Държавата се намира в Азия, но малка част от нея е разположена в Европа. По последни данни населението й е 71,224,000. Столицата е Анкара, а най-големият град е Истанбул, където се снимат повечето телевизионни новели. Населението в този град е малко повече от 9 милиона. Инстанбул е също толкова популярна туристическа дестинация като Москва и Париж. Официалната религия е Ислямът. Едни от най-говоримите езици са турски, арабски, арменски и гръцки. Всеки турист посетил тази държава е останал очарован от гостоприемността на жителите на тази държава. Гостоприемството е част от културата на турците и те вярват че трябва да се отнасят с всеки посетител като с ‘’ гости пратени от Господ’’. Хората в Турция винаги оценяват възможноста да се срещат с чужденци. По този начин те обогатяват знанията си за различните култури и практикуват езиковите си умения. Времето в Турция е предимно топло и точно поради тази причина повечето черноморски курорти привличат туристи от различните държави всяка година. Едни от най-популярните и атрактивни места са Истанбул, Анталия, Бодрум, Кападокия, Измир, Кушадасъ, Мармарис и Памукале. Интересното за Истанбул е че заема част от два континента Европа и Азия. Смята се за столица на изкуството и културата с богата традиция в балета и операта, театрите, фестивалите, изложбите, аукционите и разбира се уникалните музеи. Анталия предлага много исторически местенца като Аспендос и Демре. Бодрум от своя страна предлага луксозни хотели и страхотен нощен живот. Този град е подходящ за младите туристи. Кападокия е известна със скалните си сгради. Има около 3000 каменни църкви. Измир е крайбрежен град, който също привлича със своята красота и изящност. Кушадасъ и Мармарис са също атрактивни и достъпни курорти в страната. Всяко лято се посещават от хиляди туристи. Памукале е един очароващ със своята красота град. Името му буквално означава ‘’памучен замък ‘’. Което и място да посетите в Турция вие със сигурност ще останете пленени от тази невероятна страна, разположена на два континента.
Остров Корфу
Смятан за един от най-красивите гръцки острови, известен като Островът на нимфите, обвит във вековни митове и легенди, остров Корфу е като сбъдната мечта.
Популярността му като предпочитана от милиони туристи от цял свят дестинация не е случайна: кристално чисто море, живописни заливи, невероятни плажове, екзотична растителност, приказно красиви залези …
Атмосферата на шумните таверни,  съчетана с пасторалното спокойствието на планински селца, луксозни хотели и съвременни вили за настаняване, многобройни музеи, древни археологически находки, стотици църкви, храмове и манастири и не на последно място – добре известната гръцка средиземноморска кухня - всичко това напълно оправдава славата на смарагдовия остров на малко парченце рай на земята…