ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ: БРАЗИЛИЯ С ПОЧИВКА В КУРОРТА БУСИОС

Маршрут: Рио де Жанейро - курорт Бусиос

Дати:

12 дни / 11 нощувки

транспорт: Самолет

цена: 1760 USD 

Рио де Жанейро – почивка в курорта Бузиос

12 дневен тур, може да започне в ден избран от клиента, цените са валидни до 15.12. 2013 година.


1 ден
Пристигане в Рио де Жанейро, посрещане на летището и трансфер до хотела. Свободно време и нощувка.

2 ден
След закуска – полудневна екскурзия до символите на Рио: прочутата планина Захарната глава - намира се в залива Гуанабар; изкачване с лифт до планината Урка - 220м. с красива панорамна гледка към града и до следващото ниво - Захарната глава - 396м. Оттам се открива незабравим изглед към града, плажа Копакабана, заобикалящата го планина и океана. С автобуса – обиколка на централните райони на Рио - Катедралата Канделярия, Библиотеката...
Свободно време в Рио. Нощувка.

3 ден
След закуска – обиколка на града, по време на която ще се запознаете с няколко старинни църкви, манастири, главната Катедрала на града, а също о сгради построени в колониален стил. Пристигане на спирката на електрическото влакче, което се изкачва по склоновете на тропическата гора към хълма Корковадо- 710м- където се изжисява 38 метровата статуя на Христос Спасителя .
Нощувка в Рио.

4 ден
Свободен ден в Рио.
По желание с доплащане допълнителни екскурзии:
 • екскурзия до Ботаническата градина – тук растат над 7000 вида ( 120$) растения.Продължителност 4 часа.
 • Екскурзия до Тропическите острови. Продължителност 7-8 часа ( 92$)
 • Рио през нощта и прочутото шоу на мулатки с вечеря. Продължителност 4 часа (100$)
 • Полет с въртолет над Рио – окол0 9-10 минути от площадката на Захарната глава(135$)


5 ден
След закуска трансфер до курорта Бузиос. Курорт Бузиос – намира се на 177км от Рио на полуостров, от рибарско селце през 60-те години прераства в елитен модерен курорт, който работи целогодишно благодарение на климата си - сухия близък до средиземноморския. Настаняване в хотели на брега.

6-11 дни
Закуска в хотела. Свободни дни за почивка на прекрасното тропическо крайбрежие в избрания хотел.

12 ден
Закуска. Трансфер до летището и полет за България.


Цена на човек в щатски долари* при настаняване в двойна стая за периода до 15.12.2012
хотели при 4 и повече пътуващи при 2-ма пътуващи
3* Copacabana Маr / Rio Pousada Dos reis / Buzios 1760 $ 1935 $
4* Atlantico Copacabana / Rio Rio Bisinos / Buzios 2070 $ 2210 $
5* Windsor Atlantica / Rio Super club breezes / Buzios 3485 $ 3620 $

Цена на човек в щатски долари* при настаняване в двойна стая за периода 10.01.2013-15.12.2013
хотели при 4 и повече пътуващи при 2-ма пътуващи
3* Augustos Copacabana / Rio Pousada la Chimere / Buzios 2145 $ 2330 $
4* Best Western Augustos Rio Copa / Rio Pousada Corsario / Buzios 2330 $ 2515 $
5* Windsor Atlantica / Rio Super club breezes / Buzios 4600 $ 4695 $

 • Заплаща се в лева по курса на БНБ.


Цените включват:
 • 11 нощувки със закуски, от тях 4 в Рио де Жанейро и 7 във курорта Бузиос ;
 • всички трансфери по програма;
 • екскурзии и посещения по програмата с местни рускоговорещи екскурзоводи;
 • входни билети в музеите по програма.


Цените не включват:
 • самолетен билет София - Рио де Жанейро - София с авиокомпания по избор;
 • мед. застраховка;
 • бакшиши;
 • разходи от личен характер.


За да научите повече за тази екскурзия в Бразилия или да направите запитване, моля не се колебайте да се свържете с нас.
Бразилия
С името Бразилия се асоциира безкрайната Амазонска джунгла, прекрасните плажове, Рио де Жанейро, карнавала и самбата.
Всичко това е вярно, но Бразилия е много повече, тя е мистериозна атракция за много хора. С територия от 8,5 милиона кв. км, тя е почти толкова голяма, колкото Европа и обхваща половината от Южноамериканския континент. Климатът се изменя от постоянно горещ, северно тропичен, през всички субтропични вариации към умерено южен. До 16 век, когато започва португалската инвазия в страната, Бразилия винаги е била магнетично привлекателна за чужденците. Първоначално заради златото, след това заради каучука и кафето, а днес заради ритъма на самбата и екзотиката. Хората са доброжелателни и непринудени.


Рио де Жанейро.
Рио де Жанейро е вторият по големина град на Бразилия и трети в Южна Америка с население над 15 милиона души (преброяване на населението, 2010 г.) и площ от 1.255,3 кm2. Рио де Жанейро е туристическа и културна столица не само на Бразилия, но и в Южна Америка като цяло. Освен това, Рио де Жанейро, е крупен индустриален и търговски център и един от най-големите пристанищни градове в Латинска Америка. Днес градът живее наистина международен живот, тук се провеждат важни международни политически и спортни събития.

Рио де Жанейро има пейзажи с изключителна красота. Планини и хълмове с най-разнообразни форми в унисон с морски пейзажи на Атлантическия океан. В Рио-де-Жанейро се намира най-големият в света тропическа гора вътре в града - гората Тижука. Екорегионът, в който се намира град Рио де Жанейро, се нарича Атлантическата гора (Mata Atlântica), която притежава уникална флора и фауна.

Градът е разделен на 4 зони (области). Южна (най-богата и туристическа), Централна (или Централна област - бизнес и историческия център на града), Северна (размирна и бедна, голямата част от територията и заемат бурдеи и цели бурдейни комплекси ) и Западна.

Климатът е тропически, горещ и влажен. Средната температура през година е 22ºС. Лятото в Рио де Жанейро продължава от декември до март. Средната температура през лятото е 33ºС. Тези месеци са период на най-голям наплив от туристи. Зимата в Рио де Жанейро продължава от юни до август. През зимата температурата през деня обикновено варира от 20 ºС до 30 ºС, а през нощта може да падне до 15ºС. За зимата са характерни мъгли в града, както и бури, предружени със силно вълнение в морето.

Най-известното и посещавано от туристите е езерото Рио де Жанейро - Лагоа Родригу де Фрейтас. То се намира в Южната зона на града. От центъра на това езеро се открива един от най-красивите изгледи на града и на статуята на Христос. В Западната зона, в районите Барра и Рекрейо, също има красиви езера - Тижука, Жакарепагуа и Марапенди.
Рио де Жанейро е един от най-красивите градове. В Бразилия Рио де Жанейро го наричат “Чудесния град (Cidade Maravilhosa).


 • Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на АСТЕА ТУР !