ГАРАНТИРАНИ ТУРОВЕ: БРАЗИЛИЯ В РИТЪМА НА САМБАТА

Маршрут: Рио де Жанейро - Водопадите Игуасу

Дати:

10 дни / 9 нощувки

транспорт: Самолет

цена: 1840 USD 

Бразилия - в ритъма на самбата

Brasil - Rio/Iguasu
Рио де Жанейро – Водопадите Игуасу

10 дневен тур; може да започне в ден, избран от клиента; цените са валидни до края на 2012 година.


1 ден
Пристигане в Рио де Жанейро, посрещане на летището и трансфер до хотела. Свободно време и нощувка.

2 ден
След закуска започва екскурзията в централната част на Рио. Запознанство с архитектурните паметници и прочутите музеи: катедралата Канделярия, парк Фламенгу, сградата на Библиотеката, квартал Синеландия, Муниципален театър, стадион Маракана, Музея на съвременото изкуство. Обяд в ресторант за национална кухня – Porcao. Следобед - посещение на Ботаническата градина, прочута със своите вековни императорски палми и гигански бяло-розови лилии. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ден
След закуска - екскурзия до символите на Рио: прочутата планина Захарната глава - намира се в залива Гуанабар; изкачване с лифт до планината Урка - 220м. с красива панорамна гледка към града и до следващото ниво - Захарната глава - 396м. Оттам се открива незабравим изглед към града, плажа Копакабана, заобикалящата го планина и океана. След това изкачване с електрическо влакче по склоновете на стръмната тропическа гора Теджука до хълма Корковадо - 710м., където се извисява 35 метровата статуята на Христос Спасителят. От там се открива изумителна гледка към града с плажовете Копакабана, Ипанема и Леблон, лагуната и Захарната глава. Свободно време. Вчерта срещу допълнително заплащане посещение на прочутото шоу на мулатки с вечеря, цена – 100 USD. Там Ви очакват ярки костюми, ритмите на самба и атмосфера на безгранично веселие. Нощувка.

4 ден
След закуска отпътуване за тропическите острови – целодневна екскурзия с обяд. Пътува се с автобус до рибарското селище Итакаруса, от там със шхуна до екзотичните тропически острови около Рио, спира се на един от тях за плуване в тихите и лазурни води на залива Сепетиба. Разходката продължава до друг остров, където Ви очаква обяд - шведска маса и време за плаж и плуване. Връщане в хотела и нощувка.

5 ден
Закуска в хотела. Свободен ден или срещу доплащане екскурзия в Петрополис - императорски дворец.

6 ден
След закуска трансфер до летището и полет до Форж де Игуасу, град който се намира на 15 км от прочутите водопади. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела, който се намира в близост до Националния парк. Свободно време в града.

7 ден
След закуска започва екскурзия до водопадите на Бразилия. Водопадите Игуасу - разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. и са най-широките в света. Намират се на границата на Аржентина, Бразилия и Парагвай, там където се срещат реките Парана и Игуасу. Състоят се от 275 малки водопада, като 19те най- големи са от аржентинската страна. Те са част от националния парк Игуасу - най-големият субтропичен резерват в света. След пешеходна разходка до водопадите, с посещение на птичия парк – 2 -ри в света по големина, където могат да се видят над 900 птици от 150 вида, 1/3 от които са в списъка на застрашените видове, следва макуко сафари - с гумена лодка се минава в непосредствена близост до струите на водопада. Връщане в хотела. Нощувка

8 ден
След закуска- срещу доплащане: екскурзия до Итайпу – най- голямата хидроелектростанция в света. Посещение на мястото, където се пресичат границите на три държави- Аржентина, Бразилия и Парагвай; полет с хеликоптер над водопадите. Вечерта прощална вечеря в национален бразилски ресторант тип - шурашкарии с Райфаин шоу. Нощувка.

9 ден
След закуска трансфер до летището и полет за Рио. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

10 ден
Закуска. Трансфер до летището и полет за България.

Цена на човек в щатски долари* при настаняване в двойна стая:
хотели при 4 и повече пътуващи при 2-ма пътуващи
3* Astoria Copacabana Rio, Turrance Hotel Iguassu 1840 2040
4* Astoria Palace Rio, Rafain Palace Iguassu 2080 2290
5* Porto Bay Rio Internationa, Mabu termas Iguassu 2585 2810


Цените включват:
9 нощувки със закуски, от тях 6 в Рио де Жанейро и 3 във Форж де Игуасу;
всички трансфери по програма;
екскурзии и посещения по програмата с местни рускоговорещи екскурзоводи;
входни билети в музеите по програма.


Цените не включват:
Самолетен билет София-Рио де Жанейро-София
мед. застраховка;
Самолетни билети за вътрешните полети: Рио де Жанейро - Форж де Игуасу - Рио де Жанейро
бакшиши;
разходи от личен характер.

Заплаща се в лева по курса на БНБ.


За да научите повече за тази екскурзия в Бразилия или да направите запитване, моля не се колебайте да се свържете с нас.

ОФЕРТА № 102 - 2890